Thursday, June 14, 2012

Selamat Tinggal Tingkatan 6.

Assalamualaikumwarahmatullah & hai. hai itu bunyi macam hye. ya, hai. hey hey pun boleh. apalah ni aisyahhhhh.

Memori bersama kawan-kawan tingkatan enam junior di smk btho (2). cuma seketika. tak lama kekal sehingga betul-betul tamatnya satu tahun setengah.

Tiga minggu demikian sebelum cuti panjang itu yang kita sempatkan bersama-sama untuk horey horey di sekolah. tapi lepas ni tidak lagi. 

Semalam. saya dengan faezah pergi sekolah sekejap untuk hantar surat berhenti tingkatan 6. kami berhenti sebab dapat tawaran kemasukan politeknik.

Macam tak sangka. saya tengok ramai kawan-kawan lain yang dapat masuk politeknik juga. syukur dipanjatkan kepada Allah dapat juga menyambung impian & minat masing-masing.

Aini Omar & Aini Afifah saja gegirl yang kami sempat jumpa semalam. beruntung dua-dua nama sama :D

dari kidal gambar : Aini, Aini, Faezah, Amirul.


kamu kamu kamu telah buat saya bahagia semasa berada di smk btho (2) itu. hehe

Itulah umpama pendek kata. rezeki manusia lain-lain. dimana-mana tempat pun kita boleh dapat kurniaan rezeki tu. Alhamdulillah saya dapat juga tawaran sambung belajar di politeknik.


Rasa macam sedih ada. sebab kena tinggalkan kawan-kawan kamcing dekat sekolah tu dan saya sendiri dah mula rasa selesa dengan environment sekolah tu.


Gembira tu memang melampau-lampau eksaited bagai. biasa lah aisyah kan. haha tidak tidak. sebab rasa bersemangat nak teruskan minat & impian yang dah lama saya inginkan.

sewaktu bergambar berdiri di ambang kepanasan disitu, adik-adik dari tingkap kelas dekat atas tu bertindak jakun. membuat bunyi cencurut yang berbagai. haha kami pedulikan saja.

Kawan-kawan lain semua ada geng dapat masuk politeknik yang sama tapi saya. saya aloneee. lagi sekali aloneeee~~ kah kah. tak juga sebenarnya sebab ada seorang kawan lama dapat politeknik yang sama dengan saya. siapa yang dapat menjangka. kawan sama-sama sekolah rendah masa nak ambil upsr, kawan sama-sama sekolah rendah agama masa nak ambil psra.

Setelah 5 tahun tak berjumpa lagi selepas tu, akhirnya kami ditemukan di politeknik yang sama. jurusan pun sama. itulah jodoh namanya. ehem. kita dua macam ada chemistry kan. hahah. 

"nonono. kawan saya tu perempuan lah, bukan lelaki" kuang kuang :D

taraa. saya dapat dekat penang. nasi kandar mari.

Mula-mula dapat tahu tu rasa macam. JAUHNYA. maksud saya nanti jauh dari keluarga di sini. tapi saya terima dengan hati terbuka. dalam erti kata bahasa inggeris yang lain, come to the mama.

Ramai kawan-kawan cakap, lepas ni kalau balik sini loghat utagha lah nampaknya. okay okay saya cuba belajar nanti. haha. Alhamdulillah, mak ayah pun sokong untuk sambung belajar dekat sana. di negeri orang, belajar berdikari. pandai bawa diri.

Selamat tinggal sekolah. selamat tinggal semua kenangan 3 minggu dan kawan-kawan di sekolah ni. *sebak*

Keseluruhannya saya jadi penganggur lagi sekali di rumah. aiyoyo.

Sekian, wassalam. terima kasih sudi baca ^_^

75 comments:

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah.. dh masuk ke zaman ipt lak... lebih mencabar.. gud luck 4 ur study k :)

adda siempre said...

sikit lagi, pandai cakap penang dah la aischa..hehehe...makan nasi kandaer na....walauapa pun tahniah buat aischa dan good luck tau!

Sally Yatiey said...

Tahniah Aischa :D hehe. Goodluck masuk Politeknik nanti :)

nini said...

wah tahniah...belajar rajin2 naaa....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah Aischa...
Good Luck ye..^^

sharifah syazwani said...

best nya ecah , good luck okayy :)

nazihah riduan said...

sama tempat la kita kawan lama ;)

Nur Aischa said...

@taufiq arifin a.k.a topimagine tula pasal, haha. kena lebih kental lps ni :D okay2, terima kasih ya taufiq ^_^

@adda siempre wahh haha, insyaallah kak ;D betul tu, hehe okay okay. terima kasih ya kak adda <3

@sally yatiey hai sally :D okay terima kasih ya. insyaallah. hehe

@nini hehe okay kak, terima kasih atas pesanan itu :D

@lily @ mummyqistina okay mummyqis :D insyaallah terima kasih ya..

@sharifah syazwani hehe alhamdulillah :D wani pun sama juga ya ^_^

Nur Aischa said...

@nazihah riduan haha a'ah, dgn nazihah lah nanti kan :D

Hani Shaa said...

adeq Hani pun dapat poli tapi dekat PD .. hehehe .. :)

Ujang9897 said...

jauhnya poli hang..,=)

gua poli shah alam.., masuk poli best wo..hehe


dah masuk poli utara nanti mesti reti ckp utara tudia habaq ang


nway tahniah

littledolphin said...

tahniah kawan! :D

and all the best !

FarhanaLicious said...

hehe. sama la. dulu pun masuk f6 dulu. pegi minggu orientasi je, then dpt politeknik. terus keluar. huhu

CintaKhadijah said...

tahniah! belajar rajin-2 tau adik comel! ^^v

fyka shafie said...

good luck Aischa :D

Rara Nasiha said...

tahniah dapat sambung belajar :)

Mizz ErMa said...

dekat penang? ala..jaohnye, susah ler nanti aischa nk dtg mjlis sy..(bajet mcm org nk pegi sgt) err..hehe pape pon, tahniah tau..=D

Liza Razak said...

congrats dapat masuk poli..nant dah study kat sana, update pulak cerita kat sana yer :)

ILA HonEyBuNNy said...

dear..

congrtas...std bek2 tau...take care...:)

chemay said...

belajar rajin2 kat poli nnti tauuu
:D

ღKekunangpelangiღ said...

Duduk Penang, best. Pandai-pandai bawa diri. :)

Hasyim Ibnu Hasbullah said...

Semoga apa yang kamu cita-citakan menjadi sebuah kenyataan....

Shahrul94 said...

lepas ni aq ta leh tgok ko pkai bju skolah lg :(
tp tape yg pling best n happy ko dpt smbung poli amik bidang ko minat kan kan :D
aq doakan semoga Allah sentiasa melindungi insan yg bername Nur Aisyah yg baik ni :)

fadh leyanie said...

dalam kehidupan pasti ada peghijrahan yg seterusnya perpisahan.selamat belajar di Politeknik,makan nasi kandaq banyak2..:P

zakirul rahim said...

fuhlamak..lama kita tak bersua..hey aisyah..hai..masuk poli??btw good luck...

Aalia Shahira said...

dapat poli penang tu dah dekat sangat ngn kedah..nanti boleh jumpa.hehe :D

AIRA said...

tahniah awak..wish u best of luck..blajar rajin2 tau <3

onie said...

ya ampun sayaangggggggggggggggg,tu politeknik kak onie dulu tuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ...hihihi...


sekarang kak onie tgh duk tunggu konvo kat poli tu,kang kalau sempat kita jumpa ye :D

EYFAalias said...

best dapat masuk poli. nanti mesti rindu sekolah. hehehe

Nur Aischa said...

@hani shaa wahh yekea kak :D bestnya, boleh mandi dkt pantai nanti..haha

@ujang9897 tula pasai, dpt sana lah pula haha. wahh poli sh.alam poli premier kan :D serius ni ?? hehe tak sabar rasanya haha. okay okay terima kasih ya ujang ^_^

@littledolphin hehe :D terima kasih ya kawanku, haha. pasti, insyaallah ^_^

@farhanalicious cuma minggu pertama jela kak stay f6 ?? haha, akak poli dkt mana ya?? :D

@cintakhadijah okay okay kak ;D terima kasih ya, insyaallah <33

@fyka shafie hai fyka ;) okay okay, hehe :D terima kasih ya. goodluck juga utk fyka <3

@rara nasiha okay sis rara :D thanks ya..

@mizz erma a'ah dpt sana pula haha. tula ni, aisyah nak sgt sgt dtg majlis kenduri kahwin kak ema :'( sempat tak kak ?? okay kak emma <3 terima kasih ya :D

Nur Aischa said...

@liza razak hee~ terima kasih ya sis liza :D okay insyaallah, akan aisyah cuba update nanti bila dah kat sana..

@ila honeybunny hai kak ila, rindunyaaa~ thanks ya kak :D insyaallah, aisyah belajar betul2 dkt sana nanti. doakan utk aisyah ya ;) take care juga kak ila <3

@chemay haha okay, thanks ya :D insyaallah, pasti ! hehe

@kekunangpelangi wahh tak sabar rasanya ni. haha. betul tu, kena pandai bawa diri dan bljr betul ^_^

@hasyim ibnu hasbullah amin .. terima kasih ya sudi mendoakan :)

@shahrul94 tiada baju sekolah lagi lps ni..haha. betul2 tu :D alhamdulillah, terima kasih ya shahrul. kau pun sama juga k ^_^ amin..

@fadh leyanie wahh betul tu.. :'( tp tak buleh sedih, nanti nangis.. huhu. okay okay kak, hahaha nasi kandaq ya :D

@zakirul rahim haha betul tu, zakirul tu lama sgt menghilang :D hai hai~ a'ah dpt poli, hehe okay terima kasih ya ^_^

@aalia shahira a'ah tula ni, haha~ wahh akak duk / study kat kedah ya?? insyaallah kita jumpa nanti :D

@aira hai aira :D alhamdulillah, terima kasih ya aira. okay2, awak pun sama ya <33

@onie wahhhh serius ni ??? hahaha yeayyy dpt jumpa kak onie~~~ :DD insyaallah insyaallah, nak sgt jumpa kak onie nanti ;D

@eyfalias wahh okay la tu :D jadi tak sabar pula ni. hehe a'ah betul tu, skrg ni pun dah rasa rindu sekolah kak.. :(

ejulz said...

tahniah n gud luck k.. :)

Jemput singgah sini http://ejulz-sophieparis.blogspot.com/ k.. kalo berminat inbox ejulz kat fb @ emel kat asrul_harfan@hotmail.com. ^_^

Sharifah syazee said...

gud luck :)

dayanadarmawi said...

uishh jauh nya aishaa !! hee btw tahniah coz dapat poli :) all the best ye kat sne hee :D

Zylee Rahman said...

Babai cahh. Hihi kita je masih stay kat btho. Takpe, selamat di perantauan k?

NIZAM said...

Penang, jauh ke utara.

Selamat belajar :)

Syakilla kebebeh said...

selamat memasuki alam ipt..:) good luck..

Cik Gadis ^^, said...

selamat belajar si cantik !

cik mun said...

tahniah ye..
blaja molek2..

Fathiah Hamim said...

tahniah ;)

p/s: tersebut awak dalam new post

Mizz ErMa said...

oh ya, aischa stat daftar bla? biasa poli bulan 7 kan? ke skrg da cpt skit? hihi

Mishter Izwän said...

good luck for further stdy
hardwork k, jgn wat asgment last minit:D

Uchi kay-f @hmad said...

slmt maju jaya adik !!!

Shawn Razaleigh said...

wahhh, pesni blajaq sungguh2 lagi naa




goodlak

Elysa Sofia said...

Wahh dpt politeknik! Baguslah ! :) study hard nanti aischa :))

Mizz ErMa said...

ala, majlis sy raya ke5, sempat ler lau aisya nak datang..hehehe

CikMunBlogger said...

tahniah aisyah ! belajar rajin rajin k . :)

www.munviolettaxious.com

Cinta Misteri said...

Goodluck Dior... Msti skang sdg pekena nasi kandar

Aditia-novit said...

happy blogging in blogger malaysia

syafiqakarim said...

jauh nye dikkk -.-
goodluck ok

Asyiqin Haulisah said...

belajar rajin2 tau. omnomnom cantik superman.

Mak Wardah said...

Salam kenal. All the best for u, Insyaallah u can do well. Jaga diri baik2 & score the best

syairahmohdanuar said...

all the best yeee!

p/s : awk ngan kwn awk cute la.hihi

Areen The Monster said...

gudluck ye kat tempat baru nnti
study rajin2 tau. heee :D

zulhilmi tempoyak said...

awk... blaja elok2 ye.. nnt dtg minang sy... ;p

Elysa Sofia said...

aischa, fb aischa apa? lisa nak add :)

fadh leyanie said...

4 kali kte datang,,tak update lagi :P

Syazwan Che Deraman said...

goodluck untuk study Aischa!!.

memang sayang nak tinggal kawan sekolah.

O CIKTEDDY said...

ouh sobs -,-

syakey said...

tahniah tahniah!!

happy for you. all the best yahh! ;)

delarocha said...

good luck untuk cabaran baru nnt

zulhilmi tempoyak said...

nuraisyaah binti syahrial bleh nk hapdet ni..??

rindu2.. ;p

Saddila said...

Woahhh tahniah :)
dapat pengajian peniagaan tu.
dulu akak dapat civil engineering tapi tak pergi. haha

good luck dik :))

piko pink said...

gudluck ye dik

L said...

gudludk yer awak..=D

Nur Aischa said...

@sharifah syazee terima kasih ya, insyaallah :D

@dayanadarmawi haha tula :D okay thanks sgt sgt ya dayana ;) insyaallah. hee~

@zylee rahman haha belum byebye lagi, nanti tunggu bln 7 :D okay goodluck buat azi tautau. insyaallah, okay azi ;)

@nizam tula tu, hehe okay. terima kasih ya nizam :)

@syakilla kebebeh okay awak, terima kasih sgt ya. hehe insyaallah ;)

@cik gadis wahh akak ni, hahah. okay terima kasih ya kak ^_^

Nur Aischa said...

@cik mun okay terima kasih ya cik mun:D

@fathiah hamim terima kasih awak :D haha tula, dah baca entri awak masa tu. hehe

@mizz erma a'ah bulan 7 baru daftar kak. hehe. ohh wedd akak raya ke 5, wahh insyaallah. nanti apa2 aisyah bgtahu akak confirm ke tak ya ;)

@mishter izwan okay izwan :D terima kasih byk2. haha baiklah baiklah ^_^

@uchi kay-f ahmad wahh hehe okay, insyaallah :D terima kasih ya.

@shawn razaleigh hehe okay okay shawn :D terima kasih ya~

@elysa sofia alhamdulillah, hehe ;) okay lisa, awak pun ya <3 terima kasih sgt sgt. hehe

@cikmunblogger baiklah cik mun ;D terima kasih ya. hee~

@cinta misteri okay sis, terima kasih sgt.. eh belum pekena nasi kandar lagi. haha

Nur Aischa said...

@aditia-novit ohh okay aditia. you too :-)

@syafiqakarim hahaha tula psl :D takpa demi belajar. hehe okay, terima kasih ya.

@asyiqin haulisah okay awak, terima kasih ya :D a'ajh tula, saya pun suka tgk baju superman kwn saya tu. haha

@mak wardah salam kenal juga ^_^ amin. terima kasih atas doa itu, insyaallah ya. terima kasih byk :D

@syairahmohdanuar okay okay awak :D thanks tautau. wahh haha, tak la. kwn saya tu jea yg cute ;)

@areen the monster insyaallah, okay sis areen ;D thanks byk byk ya <3 hee~

Nur Aischa said...

@zulhilmi tempoyak okay insyaallah ^_^ wahhh hahahah mana ada perempuan minang laki ?? hahah :D dah update pun ni. hehe~

@ohh okay2. nanti kita hantar kat blog awak ya ;)

@fadh leyanie hahah okay okay. dah update pun sis :D maaf maaf~

@syazwan che deraman okay encik pilot :D terima kasih yaaa, hee~ betul tu betul tu. huhu sedih sgt :(

@o cikteddy hehe chill dear, jgn sedih. nanti kita sedih juga :-(

@syakey okay kak syakey ;D terima kasih sgt sgt ya. hehe insyaAllah ya kak ^_^

@delarocha okay insyaallah, baiklah ^_^ terima kasih ya..

@saddila haha hai kak dila ;) alhamdulillah, hehe wahhh akak lagi hebat :O knapa tak pergi masa tu?? ala.. hehe okay kak, terima kasih ya <33

@piko pink okay kak, terima kasih ya ^_^

@L ohh okay, terima kasih L :D

zulhilmi tempoyak said...

yeke... ok.. meh alamat.. org nk g minang.. ;p

Nur Aischa said...

hahaha bergurau lah ni kan.. :D

laskar pelangi said...

Tahniah dik:))

nazihah riduan said...

tak sabar dah scha ;)

nazihah riduan said...

tak sabar dah scha ;)

Yousof said...

Dulu pun sempat masuk form 6 tapi cuma seminggu je sebab dapat tawaran sambung belajar di kolej..

Selamat maju jaya wahai Ecah! (walaupun terlambat hehe)