Saturday, February 4, 2012

Tak Tahu Nak Bubuh Tajuk Apa Ni.

Assalamualaium. Hai. Hello. Annyeong Haseyo. Vanekkam. banyak betul, apa lagi ucapan yang ada? keh keh.


Fuyohh. satu minggu saya tinggalkan blog ni tak ber-update. sadis. macam dalam entri lepas yang saya sebutkan, ya internet saya lembab sangat. waktu tu memang sedih sebab tak dapat nak blogwalking blog awak semua. sekarang dah okay, boleh blogwalking macam biasa. hurray! tepuk tangan. haha


Okay lah. nak cerita sikit apa jea perkembangan saya selama satu minggu ni. Alhamdulillah, saya dah menjalani kelas lesen kereta. sekarang ni tengah buat untuk lesen P, semoga berjaya kepada saya nanti waktu amik test dengan JPJ.


Hari khamis 2 Februari yang lepas, saya kena test QTI (Quality Test Individual) betul kea ni saya sebut ?? masa tu kena test dengan pakcik yang pakai baju hijau tu. test QTI ni kena bawa kereta Viva. pewit. serius cool masa bawa kereta Viva ni. lembut je gear dia. haha *teruja kata engko*


Saya amik kelas 16 jam. masa kelas yang ke 8 jam tu, pakcik haji yang mengajar saya tu pressure habis kat saya. pehh. sebab saya masih belum pass untuk parking lagi. saya tak hafal kiraan stereng dengan kedudukan kereta masa tu. time balik rasa nak menangis je sebab kena marah dengan pakcik tu. kah kah. sebelum balik, pakcik suruh saya fotostat kertas ni.


macam mana nak belajar cara parking dengan betul.


Waktu kelas belajar memandu yang pertama sampai ketiga, pakcik tu boleh bersabar lagi dengan saya. dia tunjuk betul-betul macam mana nak parking. sampai je kelas keempat (kelas yg ke 8 jam) , pakcik terus sound saya. mungkin dia dah hangin sangat sebab orang lembab macam saya ni masih tak reti-reti lagi nak parking. hahaha aku pedulik hape weh.

Disebabkan jiwa saya kental saya tak jadi menangis.

Lama-lama saya dapat tingkatkan juga kemahiran parking. Alhamdulillah. barulah pakcik tu nak angkat tangan buat jari good dekat saya. sebelum-sebelum ni takmau pula dia. sebak betul. apa pun, pakcik memang terbaiklah sepanjang mengajar saya, well done pakcik! :D

Saya tengah dup dap dup dap sekarang. Jumaat 10 Februari ni, saya kena test JPJ. Ya Allah Ya Allah, bantu lah hamba mu yang lemah ni T_T semoga lulus nanti. Amin..

Awak semua, doakan saya lulus ya untuk test JPJ hari jumaat ni. serius seram saya cakap, mana tahu dapat abang atau kakak JPJ yang garang ke. cuak kebebeh saya nanti. harap tak ada apa-apa.

Sampai sini jea lah dulu. eh ni entri pertama dari belog saya untuk bulan Februari kan? adoi lah. dah hari keempat baru nak update. apa ni apa ni Aisyah.


Tumpang lalu. saya nak senyum dulu boleh ? okay peace!

Okay lah, wassalam. selamat hari sabtu ^_^

64 comments:

littledolphin said...

saya dulu masa belajar driving pun kena marah teruk-teruk.tapi oleh instructor sendiri la.sampai kadang-kadang tu dalam kereta perangai masing-masing dingin yang amat.hahaha

Tapi QTI saya baik gila! JPJ pun baik hati.haha

dulu saya tak da pun nota photostat ni.kena salin sendiri T_T

syafiqakarim said...

hahah cepat2 amek lesen.
nanti kite race okayy.
HAHA

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

haha tak fokus time parking la ni ?
takpe2 , nak seribu daya .
Goodluck !

Saddila said...

kahkahkahkah untunglah dapat pakcik garang.

kalau akak la kan, memang akan menangis kat situ je dik oi.

nasib la dapat pak cik yang baik , lemah lembut je dulu :)
AWESOME GILA PAK CIK TU :))) *sedara je pun haha

Nana said...

Awak blaja ada langgar2 tiang ke?huhu..saya pun nasib baik je lepas ari tuuu...jpj kat tmpat sayer tu x ade yg muke baik..semua nak bengis jee...geram betul.

EyqaLuvender said...

akak jgnka lesen keta,lesen motor pon tade...
takut ah...
syg,t ley r bwk akak ronda2 naek keta...=p

Ribena lalalaaa~ said...

sy paling suke parking masuk blakang dlu..terasa sgat terer ahahahahaa

gud luck tau

Sally Yatiey said...

Bestttttttt :D hee.
Sally sekarang tgh belajar parking T_T Susah jugak belajar Parking tu .

eiyzniey said...

comel nye senyumm!
:)

Shahrul said...

aisyah..
jgn risau..
pak cik tu wat pressure kat ko sbb dia na bg ko pandai dlm test kete tu nanti..
aq dlu pon kne mara tau mase amik lesen moto sbb aq slalu wat slh time training tu..
keep praying to Allah ok :D
insyaallah ko bleh lulus punya
:)

lisa said...

goodluck aischa :) test JPJ, kwn lisa lulus sekali je. hm jelesnya dgn dia T_T aischa pun mesti boleh lulus sekali je, yg penting confident !

zakirul rahim said...

wah..dah amek lesen kereta..malu laaa.baru jerk moto..haha! btw..good luck okay..insyaAllah..buat betol2..fokus pade stereng..dan jgn lupe bace doa..hehe..sebelum terlupe..welcome back to dunia BW..haha!

Teenager Housemaid said...

goodluck ea!
awak pasti boleh..:DD

Gen2Merah said...

terkenang plak saya zaman ambil lesen memandu dulu.. sterer mana pun driev, pasti akan pucat lesi bila kena uji JPJ.. ekekeke


salam Maulidr Rasul 1433H buat semua muslimin dan muslimat.. banyakkan selawat dan salam ke atas nabi junjungan besar kita

Gen2Merah said...

terkenang plak saya zaman ambil lesen memandu dulu.. sterer mana pun driev, pasti akan pucat lesi bila kena uji JPJ.. ekekeke


salam Maulidr Rasul 1433H buat semua muslimin dan muslimat.. banyakkan selawat dan salam ke atas nabi junjungan besar kita

ShahzCudin said...

best betul siap de nota lagi...dah mcm spm plak..

O CIKTEDDY said...

huahaha..cik plak nervous nk amek lesen :P

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
the puffy clouds said...

Good Luck for your JPJ test! Harap2 lulus and xperlu ulang semula :)

Well i am a new reader of your blog. What a cute and sweet owner of this blog (ikhlas ni)

Feel free to visit our shop ya. We are selling bags. All are below RM 50. This is serious! Come !

http://thepuffyclouds.blogspot.com

or find us on FB : The Puffy Clouds

Nur Nabilah Nordin said...

chill adik belajar mmg susaahh nnty da dpt lesen fun gilaa taww...gudluck syg

onie said...

bawak kete jangan sampai gear tercabut naaaaaa,masuk gear seslow,haha :P





rindu adik aischaaaaaaaaaaaaa :))

aidabeelicious said...

Rasanya lepas sepiem pun nak amik lesen ah *thinking* m_m

Rtp Farra Arisha said...

have a good trial on that after this!!! take care while driving sooner :)

Fatin Nor Syafiqah bt Zulkefli said...

wahhh , syoknyer dia , nanti leh la dtg tempat akak drive sini ,jalan2 jom , hihi , 4feb ni bezday akak :) hihi miss u <3

Mr.Clive said...

hahah siap ade kertas panduan tuuu...setailo la.
good luck!

Nur Aischa said...

@littledolphin wahh yekea ni?? sama jela kita kan :( haha dahsyat tu :D bestlah awak dpt pengajar qti & jpj yg baik hati. hee

@syafiqakarim wahh haha! takmaulah race,nanti kena tgkp :D

@ahmad ali (bukan nama sebenar) a'ah a'ah, mcm mana tahu?? waa~ haha! betul tu, thanks ya :D

@saddila haha! suka akak ya :( wahh, untunglah pakcik yg ajar kaka tu saudara dgn akak, haha

@nana setakat ni tak pernah ada langgar tiang lagi ;) wahh, sabar jea kan mcm tu. takpa,yg pntg kita berjaya nanti ;D

@eyqaluvender alaa kak, cpt2 lah buat ya.nanti boleh kita g jalan sama2 ;) wahh okay jea. haha

@ribena lalalaaa~ wahh! hahaha mcm tu kan, klakar la :D ok2, trima kasih tau kak.

@sally yatiey best tu mmg best,tp ada susahnya kan. wuwu~ wahh mula2 pn kita mcm tu tp syukur skrg dh okay. hee goodluck utk serry ya ;)

@eiyzniey ikhlas utk akak nini tersayang jugak ;)

@shahrul a'ah kan, betul tu. hehehe okay okay, amin.. terima kasih shahrul bg support :D

@lisa okay lisa,thanks tau. hehe wahh mmg awesome lah kwn lisa tu kan! :O a'ah kan, yakin! yeah, haha

Nur Aischa said...

@zakirul rahim haha takpa zakirul :D nanti dah ready buat k lesen kereta?? thanks ya, hehe ok amin.. ya betul tu, welcome back :D

@teenager housemaid insyaallah, mudah-mudahan.. thanks ya cik m ;)

@gen2merah wahh, mmg akan berasa mcm tu kan. walaupun dah pro bawak tp bila saat tiba test dgn jpj, confirm terketar.. hahah okay, salam maulidur rasul jugak. trima kasih sudi singgah ke blog aisyah :)

@shahzcudin haha! tula pasal, pakcik tu suruh fotostat :D

@O cikteddy wahh, jgn nervous2 tau. haha cool ;D

@the puffy clouds okay, insyaallah ya. terima kaish tau :D okay nanti saya singgah ke blog cik.

@nur nabilah nordin tula, jealous tgk dah terel bwk kereta ohh. haha ok2, thanks ya kak sayang ;)

@onie hahaha okay okay, takkan ganaih aih :D rindu akak onie jugakkkkk ;)

@aidabeelicious wahh bagus2 tu, nanti habis sepim terus buat tau, goodluck utk spm adik aida ;)

@rtp farra arisha hee~ okay, thanks so much ya :D

@fatin nor syafiqah bt zulkefli wahh akak! happy birthday tau tau, sorry lmbt ucapkan :( miss u too kak fatin yg kiut. hehe

@mr.clive hehehe pakcik tula yg suruh.. :D okay2, thanks ya.. haha

CikAnyss' :O said...

semoga lulus jpj sayang , btw awak comel . hihi

anyway i'm new here , alang2 dah masuk ,terus follow je .. huhu ^_^ selamat berkenalan :)

untoldhistory said...

haish entry ni buat cuak je doh, akak baru nak amik lesen esok. actually briefing baru lol

HalaTuju said...

hehe gud luck!:)

HalaTuju said...

hehe gud luck!:)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

selamat mengambil lesen :D

emy zulaiha said...

haha gud luck aisyah!! kalau dpt pkcik jpj garang kenyit2 mate sket okelah tue die nnt :) haha all the best aischa! :)

zulhilmi tempoyak said...

pergh... detail gla..

ni konpem studi jln btoi2 ni...

nnt mohon tlg ajarkan ye..

hihih

fathiahRAIHANA said...

time kami dlu takde pungg ketas panduan tuuu, hehehe.

all the best tawww ^^ jgn panik panik jgn gabra gabra :)

Shawn Razaleigh said...

hahaha, bawak saya jalan2 nati.


ok gamba last comel. hiks. maluuu larikkkkkkkkkkkkkkk, haha

fatin adawiah said...

selalu gak kena marah smpai nak meleleh air mate..tp smue 2 demi kbaikan kite kak sis??hehe gudluck..all da besh ok^^

..safwani.. said...

lil sis.. you can do it ! wow, QTI drive viva tuuu. i kancil jaa. phewww ;p

jgn neves sgt tau ;) and i wish u good luck sayang ;)

syahirooAhmad said...

hehe.. siap ade plan lagi.. Baik punyer~~ GUDLUck Aisha~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Good Luck utk test JPJ..u can do it.. ^_^

Mizz ErMa said...

10 feb? maksudnye besok la kan? hehe gud luck tau! jangan neves2 sangat..jpj mmg suka buat kita neves sbb die jeles kalo kita terus lulus..hehehe

qamarguyz said...

salam ziarah..
wahH, lepas ni dah ley jalan sakan kew? ;) hihii..
nyway Gud Luck yer..
jangan potong motor kat double line, cam abg dl..tak pasal2 kant0i!
hahaAaa

Nurul Iman Rosman said...

ehem2, dah lepas 10 februari ni.
acane awak nye test? mesti lulus punye lah!

ILA HonEyBuNNy said...

hoho...cmna test JPJ harine?hehhehe

tgat lak dulu test JPJ...buat dgn penuh semangat sampai lulus..xnak ulg2 byk kali lau gagal..ehheh

Duniafiq said...

Selamat berjaya :)_

Liza Razak said...

saya dulu pon nangis masa belajar driving dengan husband saya...pakcik sekolah memandu lagi baik tau..huhu

Hanim Irsyad said...

gud lux ye.
naty ley bawak kite g jalan-2. hehe :)

oktant said...

Moga berjaya lulus test JPJ.


P.S: Walau dah terlewat, tp nak doakan berjaya gak. Hehe...

fadh leyanie said...

jangan bawak laju2 :P

Fara E's said...

wah nak amek lesen dah ? bestlah !

Alkisah said...

dont worry, sonang je jpj test tu.. you can do it..

asfira aminuddin said...

babe, good luck test kete dengan JPJ nanti. u can do it :)

cik karmila said...

gud luck test jpj,,i dh lepas dh,,hope the best 4 ur result spm..

Kazen said...

sy suke gmbar yg last skali je...hehe :)

Entri Terkini | 2 Hari !! Ada pada Google Search Engine !

Nurulbadiah Lai said...

babe..ur picture so awesome okay!!!

unieMARKS said...

COmey :)

btw, kelas tu bosaaaaaaaan! hm :(

Wani said...

Hehe, good luck!

Tak buat lagi test JPJ. Haritu time mula2 berlatih naik motor, apek kat sana trjerit2, macam marah la sbb cara bawak motor macam x konfiden. Serius mcm nk nngis.

Skrg Alhamdulillah boleh cover macho depan apek, haha!

say to easy=) said...

good luck.kacang je parking tu.hehe

lisa said...

aisca,mana awak ni? update la cepat blog ni!!!! dah sebulan tau tak! nak masuk dua bulan dah ni!!! cepat update!!! :((

$yAh haD said...

brjye tk ? :)

unieMARKS said...

Time kena dengar talk berjam-jam tu yang lemah. Btw, auto? or manual? Tak paham dgn driving test yg baru ni.

syafiqakarim said...

ke mana menghilang ni?
cepat la update.
JP mcner?SPM cmner?ke dah kawen haaa?! hey hey...

Botak said...

lepas dapat lesen boleh masuk litar sepang., hahaha..

syirah insyirah said...

Hai..nk tnye..mcm mne ek pusingan yg btl tok krte viva ni mse parking? Hrp sgt dpt mmbntu? Trme ksh