Monday, February 28, 2011

www.formspring.me/schasykes

Hai allll,kita jumpa kembali ! HAHA.ingatkan tak nak update dah tapi tetap nak cerita jugak.ni saye nak buat pengumuman sikit,maih maih kumpul ramai-ramai dekat sini :D kalau taknak pun tak apa lah.hehe.


kamu semua nak tahu takkkk,saye dah ada FORMSPRING.gila kecoh aisyah ni,itu pun nak bagitahu ke apa?? noob.hahaha.orang lain dah lama ada pun benda ni kau baru je nak jejak? ala biar jelah,yg penting saye memang nak bagitahu yg saye dah ada FORMSPRING.hihih.


jadi kalau nak tanya apa-apa dekat saye,sila-sila.amat dialu-alukan.hihi.saya tak kisah tapi yg penting tanya soalan-soalan menarik atau pasal diri saye jea.jangan tanya soalan mengarut! kalau tak,saye ketuk kepala kamu! hahah mula dah merepek xD okay,jumpa lagi di lain entry ya!

♥ the way you are

Hai Hai Hai ! say HEY to nieyda yusaini.dia kawan baru saye maa :D

Let's begin the story.
saye mula kenal dia bila dia add saye di facebook.bila dah approve,kenal-kenal semua ingatkan cuma jadi kawan biasa tapi rupanya lebih dari biasa.haha.dia ni comel sangat,baik hati,peramah sangat-sangat,suka tegur orang,tak sombong like some kinda people :/ pasal tu saye mula suka berkawan dgn dia oh.sudahla cantik comel pulak tu ;D bila saye online facebook ja,mesti si nieyda yusaini ini akan tegur saye,hantar wall lah macam tu.jadi kitorang pun mula lebih rapat,kihkih.

haha kan saye cakap,dia cute sangat kan :D

ingatkan bila-bila ada time free boleh jumpa nieyda ni,last-last dapat tahu dia duduk dekat pahang! aduhaihh.kuchiwa jadinya.tapi takpe lah,kitorang still boleh contact melalui message on the phone yeaaa.hahah.tak sangka dia minta nombor tipon saye,auwww~ HAHA.Nieyda ni baru ja form4,kira bawah saye lah.hihih.tapi apa nak kisah? berkawan tak kira umur kankan ;D harap-harap kita dapat berkawan lebih lama lah ya nieyda yusaini? :) seriously,i adore your face and your attitude my friend.insyaallah ada masa nanti kita dapat berjumpa yea :D

♥ your glasses :D
-nieydapino-

nahh,sampai sini sajalah cerita saye untuk korang semua :) takecare love you guys!

p/s: korang jangan ingat aku lebih dari kawan dengan dia tau?? takda maknanya aku nih L_S_I_N.hoishh main gila tu doh! hahaha xD memang tak lah macam tu kang boypren saye nak letak mana? habis kena sekeh kepala 360 darjah dengan dia.haa okay itu semua tipu.kbye tata titi tutuu :)

Sunday, February 27, 2011

reti pulak nak muncul

Hai assalamualaikum.baru sekarang aku nak muncul dalam dunia blog ni,baru sekarang tahu nak update post dalam ni.kalau tak,memang tak kuasa.haiss,bukan ape.asyik tak ade masa nak buka blog.bila bukak jea,internet lembab.nak klik pun tak boleh,apa lagi nak post?? sekarang barulah internet nak faham aku,bagi pulak aku nak update blog ni kann..hehe.jadi,jum start story!


dah satu minggu blog aku ni menyepi,kesian blog ni :'( eh sekejap jea rasa dah nak habis bulan februari?? keseluruhannya,bulan feb ni memang bulan yg memenatkan,bulan yg penuh dgn stress.macam-macam hal.pasal pelajaran,masalah kawan-kawan dan sebagainya.ceitt,guna sebagainya macam buat karangan pulak.hahahh.


tapi kan,aku sekarang banyak termenunglah.konon macam fikirkan masa depanlah padahal tak pun :P serious aku cakap ni,balik jea rumah lepas habis aktiviti dekat sekolah mesti penat sangat-sangat.sampai kerja sekolah pun kadang tak sempat nak siap.terpaksa lah pinjam jeling-jeling sikit kawan punya homework yg dah siap.ishh teruk betul lah.macam mana nak SPM ni kalau aku asyik nak jeling-jeling kerja sekolah kawan punya?? :(


so sampai sini jela dulu kot cerita aku kali ni.dah takda idea nahh nak cerita-cerita :D tulah ni akibat dia,lama sangat tak update sampai nak cerita pun tak tahu dah.ha-ha-ha.


"goodbye semua,hv nice day" ;)

Saturday, February 19, 2011

minggu yang sibuk



aktiviti minggu ni--> Sekolah, kerja sekolah, dikir barat, hoki. Sekolah, kerja sekolah, dikir barat, hoki.haiss.ini jelah yg tak habis-habis benda yg aku alami sekarang.buat minggu ni saja lah.hehe.baru hari ni,saat ni dapat update blog! nak bukak facebook lagi lah tak.ah biar jelah.yg penting blog mesti didahulukan.hihih.


penat tu penat jugak,tapi nak buat macam mana.dah nama budak sekolah lagi,mesti busy pasal sekolah dgn aktiviti sekolah semua.ini baru sikit.belum lagi bila dah besar nanti,dgn kerja,anak-anak bagai.ehh ape pulak TERcerita pasal anak-anak,jauh menyimpang dari topik kita hari ini ya? harharhar xD


keadaan saye sekarang masih baik ;) cuma asyik batuk tak berhenti.kuat plak tuh.letih dada mak ni dibuatnya..jadi kenalah banyak minum air putih.homework yg cikgu bagi pulak,banyak jugak.mmg non-stop lah homework tu kan.pasal ldikir barat,hari khamis lepas terpaksa skip.sebab ada pemilihan hoki.syukur terpilih juga! tak sia-sia training sebelum nih.huahuah.bakal legam lah alamatnya saye :D


tapi,sejak kebelakang ni,banyak benda aku fikir.SERABUT dah jadi dia! nasib baik rambut tak banyak gugur kalau tak habis ada banyak pulau dekat atas kepala nih.chewahh,main-main jelah hahah.sebenarnya,serabut-serabut pun fikir pasal masalah cinta saye lah.HEHE.jangan ingat saye takde masalah cinta tau xD hari tu ada problem sikit dgn irfan,saye buat tak pedulik jea dgn dia(adalah masalah tu.) sampai lah cerita ni dekat ainaa.ainaa pun pujuklah saye.last-last kitorang dapat berbaik jugak,selamat..haha.jadi hubungan kami menjadi tambah baik,alhamdulillah :)


tak tahu nak cakap apa lagi dah? setakat ni tak ada apa-apa cerita lagi.nanti ada cerita baru saye post lagi lah yeah? ;D okay byebye oulss~

Monday, February 14, 2011

boleh lagi bergelak ketawa

hai readers ;) bangun pagi nak pergi sekolah,badan rasa macam tak sedap.rasa tak sihat and hyperactive macam biasa.bila bangun jea,kepala rasa pening sangat.tengkuk lagi lah sakit tak terkata sampai nak tunduk pun tak boleh.sakit tekak yg teramat,minum air putih pun rasa macam pahit.dalam satu hari ni asyik batuk-batuk.kadang selsema kadang tak pulak.sampai sekarang kepala rasa sakit lagi.keseluruhannya,satu badan rasa macam tak larat nak pergi sekolah! tapi aku tak hirau,aku tetap nak jugak pergi sekolah.aku tak nak tertinggal pelajaran.bila nak keluar rumah masa nak pergi sekolah,jalan macam terhoyong-hayang.mata berpinar-pinar.kepala rasa berat sangat.sampai lah aku rasa macam nak menangis(mmg dah menangis pun,tapi cover lagi..haha)


ahh tapi aku peduli apa.aku tahu aku kuat,tak kan senang-senang nak terima badan ni bila ada tanda-tanda nak demam! nasib baik petang tadi stay sekolah,ada latihan dikir barat lagi.masa tu jugaklah aku dapat rasa badan ni macam nak sihat balik.sebab asyik gelak-gelak tak kering gusi layan lawak kawan-kawan aku yg selalu masuk air non-stop :D legaa badan rasa dah okay sikit :) nak kata tak makan,aku makan malam tadi.


p/s: Bila rasa-rasa macam nak demam,korang jangan layan sangat.buat tak tahu jea dgn demam tuh,lagi korang merengek-rengek badan rasa lemah,taknak pergi sekolah.lagi laa korang terus jadi tak sihat! haa so try jadi kuat macam aku kayh?? hahah.lots of love for you guys ;D

Sunday, February 13, 2011

busy bagai nak RAK !

aku menyepi pun bukan pasal apa.bukan tak nak update cerita dalam blog lagi.mana boleh tak update langsung sebab blog ni sajalah tempat untuk aku meluah macam-macam :( aku menyepi sebab beberapa hari ni busy dgn aktiviti sekolah,kerja sekolah,aktiviti sekolah,kerja sekolah,aktiviti sekolah dan kerja sekolah.haiss.itu jelah yg tak habis-habis dalam hidup aku sekarang.sampai nak online facebook pun dah tak ada masa lagi dah,walaupun cuma 15minit!


aku cuba untuk slow kan dari online facebook,dan beri lebih perhatian kepada blog.kalau aku lebihkan kepada facebook semata-mata,aku mesti malas belajar.buku tak terusik langsung,apa lagi kerja sekolah yg cikgu bagi? such a bad behaviour aisyah.. tapi sekarang tak lagi,tak kan lagi macam tu.aku mesti maju ke depan,tak kan lagi pandang yg belakang(PMR).aku nak cemerlangkan diri aku(SPM).jadi aku akan cuba untuk luangkan masa dgn blog.cuba untuk seimbangkan dgn pelajaran aku.InsyaAllah..


dalam masa 4hari ni pun,banyak benda yg aku dah alami.macam-macam.aku sendiri pun tak tahu kenapa.aku dapat mimpi buruk,tapi dah lupa :( tapi aku bahagia dalam kelas,masa tengah belajar.aku rasa lebih semangat masa belajar subjek akaun dalam kelas dari sebelum-sebelum ni yg cuma buat muka senyum sampai telinga,tapi bila balik rumah aku tinggalkan dan lupakan homework kat atas meja macam tuh jea.teruk terukk.tapi sekarang tak lagi.aku tak mudah putus asa macam tuh jea,aku tetap teruskan jugak! ramai kawan-kawan yg support aku untuk teruskan belajar subjek akaun,terima kasih banyak kawan-kawan <3


dalam masa yg sama sambil menaip ni jugak...ada benda lagi yg aku rasakan :( tak tahu nak gambarkan macam mana? aku saje kot yg tahu..haisss.


okay semua pembaca blog,takecare.bye-bye..have a nice day~


monolog dalaman:aku masih lagi memandang,teringat,tak dapat lupakan kisah kehidupan lama sewaktu dulu :(

Tuesday, February 8, 2011

wempitz

cerita dia macam nih.chewahh,takde bagi salam apa,say hai kea terus dah "cerita dia macam nih".haha.okeoke,haii semuaa xD petang tadi stay sekolah.ada perjumpaan dikir barat.saye kan masuk dikir barat tau :D tiba-tiba nak joinkan diri masuk dikir barat ni.tak pernah-pernah saye nak join ape-ape pertandingan dekat sekolah.ala maklumlah,tahun ni last sekolah.mesti la nak libatkan diri dalam semua aktiviti dekat sekolah :) seronok ohh latihan dikir barat tadi haha.lagi pun saye jadi pemain alat musik,saye suka main alat musik xD saye jadi pemain anak rebana.nama alat musik tu,anak rebana.hihih.uniques nama dia.bentuk dia lebih kurang macam kompang tapi bukan kompang .bawah dia macam ada kayu ape tah.hehe kurang tahu la.takpe ah,janji dapat main xD


lama jugak latihan tadi,coach tuh TERajar lama pulak,sampai pukul 5.30.haiss.time nak balik tu,saye dgn fyfa tunggu dekat sekolah.sebab nak tumpang hany sekali naik motor.hee.hany pergi hantar fycca balik rumah dulu,pastu baru datang amik kitorang dekat sekolah balik.tunggu-tunggu-tunggu punya tunggu,tiba-tiba saye terfikirlah.macam mana pulak fyfa nak naik motor? takkan hany nak hantar sorang-sorang,penat pulak dia nanti.tak lama lepastu hany sampai jugak kat sekolah.saye pun berlari-lari anak dgn fyfa,excited nak naik motor dgn hany.huahuah :D haa masa tuh,kitorang 3 tiba rase pelik.tak kan naik motor sekali 3orang?? TIGA orang??? hahahah.sebab fyfa takde siapa yg nak amik hantar dia balik.jadi terpaksa lah kitorang naik jugak motor 3orang.HAHAH.dahsyatt ohh,ape lagi merempitlah kitorang kan xD chiss takdo lah sampai merempits tuh.tak baik dohh :D


ni semua sebab terpaksa.hany yg bawak motor,aku duduk tengah pastu fyfa duduk belakang.hahaha nasib muat.kalau tak,mesti fyfa tercampak dekat tengah jalan.hahuahaa xD gurau2 jelah cik fyfa.hihi.makcik yg jual-jual makanan kat depan sekolah tu pandang jea,pastu gelak-gelak tengok kitorang.hehhe.orang gila jea yg berani naik motor 3orang macam kami.hahah.nak sampai rumah dgn cepat punya pasal.masa naik motor tuh.pehh ketermaluannye tak tertahan.sayelah makhluk tuhan yg paling seksi masa naik motor tadi.seksa sebab nampak kaki sampai lutut.pfttt! -..- sebab naik motor tadi pakai baju sekolah ouh,hahha.


dengan muka tak segannye(hany bawak motor pakai helmet)(fyfa tutup muka,cover belakang aku :D)kitorang bertiga pun mewempitz lah.hahaha tak habis2 asyik gelak jea,mana taknya.semua orang pandang pelik dekat kitorang sebab naik motor 3orang,jakunn jea orang-orang tuh.macam tak pernah nampak orang naik motor sampai 3orang.nak buat macam mana,dah terpaksa xD rumah fyfa jauh sikit,saye takpe lagi.dekat jea dgn rumah hany,satu kawasan.bila dah rasa cuak yg melampau(takut kena kantoi dgn polis),kitorang pun turun dekat tepi jalan.saye call adleena suruh amik fyfa hantar dia balik.nahh barulah lega dapat naik motor macam orang normal *bak kata fyfa.HAHA.jadi selamat jugaklah kitorang sampai rumah masing-masing.hee =)


p/s: Jangan meniru aksi berbahaya sebegini.ini cuma keadaan yg terpaksa saja,bukan bersaja-saja yeaa.hahah.okay byebye~

Sunday, February 6, 2011

siap jugak essay BI

terima kasih banyak-banyak kepada Google translate kerana dah membantu saye siapkan essay bahasa inggeris.hihihi.dah lama kerja essay tu terbiar jea atas meja,last-last siap jugak tadi.hahah.apa lagi,translate pakai "google translate" tulah xD

-jasamu sentiasa dikenang incik gooooogle translate! haha-

Saturday, February 5, 2011

maka tamatlah cuti satu minggu

huwarghhh~ sekejapnya rasa cuti raya cina ni.tak rasa cuti satu minggu pun oh! tak puas hati lahh,grrr :/ udah ler homework ada byk lagi yg tak siap.pemalasnya nuraisyah ini ! *_*


tapi cuti pun dah habis,kena lupakan saat-saat indah yg dah terjadi masa cuti satu minggu ni.kena beringat balik pasal sekolah.haiyohh.serious aisyah,SERIOUS!! jangan nak fikir pasal cuti-cuti lagi,fikir SPM pulak! so berbaliklah kepada belajar-belajar-belajar =]


p/s: lupakan keseronokan percutian,ingatlah alam persekolahan semula.bagus tak ayat saye?? hahah xD okay takecare guyss ;)




huruf besar--> tak sabar nak tunggu cuti satu minggu bulan tiga (3) nanti !!!! hahahah.giloss.otak asyik fikir nak cutiiiii jea memanjang.apedah.baik serious dan bersedia untuk ujian satu (1) masa awal bulan tiga (3) nanti =='

puas hati dapat shopping

heyheyhey.aku tak percaya cinta~~ aku tak percaya cinta~~ aku tak percaya, C I N  T A !
deyyy?? ape kes dgn aku nih! hahaha.sebenarnya nak say "hey" dekat kamu semua,tapi tiba-tiba pulak ternyanyi lagu liyana jasmay ni xD
nahhh,puasnya hati ni dapat jugak shopping dgn fyfa tadi.hahah.dah sekian lama aku tak berbelanja,akhirnya dapat jugak merasa ^_^ winkwink.tapi aku beli yg biasa-biasa jea dan berpatutan.aku takla macam korang yg biasa shopping baju and barang-barang yg mahal,branded gituh xD hari ni dapat jugak beli baju T-shirt.hehe.taste aku simple jea,suka pakai t-shirt2 ni.selesa sangat.haha and dapat jugak beli seluar baru.wee :P

p/s:aku berbelanja sikit-sikit jea,takde lah macam dalam gambar atas tuh.gila woii shopping sakkan macam tuh! hahaha.

Friday, February 4, 2011

hari semalam

nak cerita yg semalam punya(khamis) tapi rase tak larat pulak nak kerah otak ni type panjang-panjanggg.hahah.okaylah,sampai sini jea yea korang ^_^ takecare guys.btw,selamat pagiiii xD


p/s:mak ajak pergi hulu langat pulak nak jumpa kawan lama dari melaka.tapi aku malas,nak buat homework.homework banyak yg tak siap lagi.sedihnyaa.uwaaa xS makkkk,akak taknak ikottt.

Tuesday, February 1, 2011

rambut baru

ekhem.seperti dah sedia dimaklumkan dekat tajuk atas tu a.k.a rambut baru.saya dah gunting rambut ouhh.dah takde rambut panjang mengurai macam jin toncet masa dulu tuh.hahaha okay nih dah melebih ea xD yela,rimas kut rambut panjang-panjang sampai paras pinggang.udah ler lebat.kuangkuang :D

petang tadi saye pergi kedai gunting rambut.(kedai lah sangat oh.haha) tujuan potong rambut nih sebab,rambut panjang yg lama dulu tu dah hampir rosak.setiap kali nak keluar mesti nak kena ion dulu,letih jea ==' jadi bila saye betul-betul dah puas berambut panjang selama setahun lebih,akhirnya hari ni jadi ending-nya.TERgunting jugaklah rambut ni.huhuh.nak tahu tak rambut saya paras mana?? paras bahu jea.hehehe tak berani nak suruh orang tu gunting pendek sangat.kang tak pasal-pasal menangis terloncat-terloncat saye dekat situ.hahah

tapi saye amatlah selesa dgn rambut saye yg sekarang ni,hihih.ringan jea,guna jari pun boleh.HAHA xD rambut gugur pun dah kurang.yeahuu~ bahagianya lah terasa.(ayat macam ape ntah.haha) lepas ni saye nak jaga rambut ni elok-elok,tak nak rosak-rosak lagi ;D niat nak gunting rambut ni sebenarnya dah lama,dari dulu lagi.sebab dah tak sanggup nak se-tidur,se-mandi,se-makan,se-keluar,se-ikat rambut ni pergi sekolah.HEHEHE.jadi saye redha jela dgn rambut baru yg sekarang ni.biarlah buruk pun.ade aku kisah? hahh.yg penting rambut saye aman dan bahagia.hahah.

p/s:nanti dah cukup setahun konpem rambut saye panjang macam dulu balik.cayoo lah cakap den yo.hahaha.saya dah rasa cukup puas hidup setahun dengan rambut panjang dulu xD

asma'

jangan marah tautau? sebab tak takde nama as dekat post bawah nih.serious shit tak perasan langsung ouhh,jgn lah marah?? tapi kita dah edit balik,letak nama asma' FIRST sekali ! hahah. jangan marah tau? jangan merajuk tautau?? hihihih. harap maapku diterima xD

selamat ber-bulan FEBRUARI

haiiheiihoyy guysss :D what's upp? chehh hahah. sepatutnya nak update semalam tapi tak sempat.btw,nak cakap nih.dengarlaa?? haha (mengada kau aisyah ==') seronok teramat sangat lah semalam,gelak sampai tak hengat dunia! hahh.pasal kawan-kawan semua celebrate belated birthday aku,dhanial yahaya dengan fieyt. hee xD lailailai~ serunukkk sangat!! haha jangan nak serunuk sangat lah aisyah :D ingatkan keluar pergi mines semalam cuma main bowling and lepak-lepak jea.rupanya dorang ada beli cake jugak. dahla favourite! kek blueberry. nyumnyumm~ HAHA. rasa macam nak menangis tapi cover-cover.jaga eyeliner takut cair nanti *_* hahah.


okaylah.Selamat tinggal januari dan selamat datang bulan februari.
harap kau(februari) jadi bulan yg terbaik untuk kitorang semua :)
dah habis bulan januari,rasa macam SPM dah nak dekat =='
ohh tidak.jangan buat cuak,nanti habis huruhara otak aku. damn.

p/s:"thanks banyak-banyak kepada asma',aina,fyfa,fadhila dan nina sebab sudi celebrate belated birthday aku-dhanial-fieyt. hee <3<3 you oull's so damn fuckin much! huahuah xD sorry takde gambar,kalau nak tengok sila rujuk di facebook kawan aku search aina ali atau pun usya jea terus dari blog-blog kawan aku ini superdhanial.blogspot.com dan ainaali.blogspot.com"

SEKIAN. WASSALAM SEMUA ;D