Wednesday, December 14, 2011

Saya Penanam Anggur yg Berjaya di Abad Ini.

Assalamualaikum semua sekalian. semua sihat? kalau sihat bagus lah tapi aisyah macam tak berapa jea ni. sejak berapa hari ni tekak macam nak ajak bergaduh jea dengan kerongkong. rasa-rasa sakit tekak tu macam dah datang. dalam banyak-banyak sakit, sakit tekak lah yang paling saya anti basmi habis. dah tu nanti mulalah nak selsema meleleh tu. harap tak menjadi kena cepat-cepat minum air ni.


Ni dah kenapa perenggan pertama panjang sangat? haha maaf ya. aisyah sangat bosan cuti ni. bila dah rasmi jadi penanam anggur yang berjaya, otak pun dah jadi petak akibat kekeringan idea untuk kemaskini belog sang cinta.


Seriusly, bukan tak nak update tapi idea tak datang mencurah-curah untuk update. ish kasi ketok-ketok sikit kepala yang bulat ni. walaupun tak update tapi saya rajin jea blogwalking dekat blog kalian. hehe saya suka saya suka! sambil menari-nari. *mulalah hilang pedoman*


Saya jealous tengok kawan-kawan semua yang cari kerja dan ada yang dah dapat kerja pun. tapi saya tak boleh lagi. kena tunggu bulan satu nanti :( huwaaa syok lah mereka poket dah tebal nanti, tapi saya poket makin nipis. bersabarlah wahai aisyah.


Hari sabtu lepas, saya keluar bercucuk tanam di ladang anggur. eh bukan lah, gurau jea. haha. saya keluar jalan-jalan dengan kawan-kawan di kuala lumpur. sangat penat sebab berjalan non-stop. oleh sebab saya ni nak kurus ramping, saya ajak mereka berjalan kaki ke klcc dari timesquare menapak celah pavilion hingga ke klcc. kebetulan masa tu asma' dan pakwe nya ehem ada di sana. so sweet.


dalam gambar tu saya paling suka kemeja denim biru, selesa untuk dipakai, tak panas pun tau. kain dia macam jeans tapi bukan jeans, apa pun saya suka sangat lah. terbaik di shopping online KEDAI KIZ . *saya jadi tukang promote kejap* hehe


dan ini. dah kenapa lah saya tengok dalam gambar tu macam saya sorang jea yang terover gelak, walhal kawan-kawan tu tak ada pun gelak sakan seperti saya. kahkah. saya kan happy go lucky. ehem


Kalian, saya nak sangat cari kerja. sekurang-kurangnya tak ada lah duduk goyang kaki kat rumah ni. tapi apakan daya den ni ha, bulan satu baru dapat cari kerja. sebabnya kenapa?? nanti di lain entri saya ceritakan ya.


Sekian, terima kasih sudi baca. memang nampak sangat entri kali ni penuh dengan kecelaruan. haha

58 comments:

emy zulaiha said...

alah..tak bagitau plak die nape kene keje bulan stu eh? saje bg saspen nie. haha

eh awk da kuruslah dear..nak kurus mane lagi..tp mmg jiwe kental nie..snggp berjalan kaki~haha

Hanif Farish said...

walaikumusalam ala, ciannye aisyah. anyway sudah makan ubat ker ? i hope dah lah erk . hihi saya suka dgn ayat ni "berapa hari ni tekak macam nak ajak bergaduh jea dengan kerongkong." that so funny. buat saya senyum baca haha. pandai aisyah cari punch line pd readers erkk hehe. good story. ahh aisyah its okey lah baru tamat spm kan. tadelah smpai gelar tanam anggur. baru lag rest2 lah dlu and smbil2 seacrh lah tempt mahu smbung bjar. hehe gud luck okey. satu lagi cantek gambr,, suka skirt tu. nak satu haha :D okey salam balik

syakey said...

ewahh,comel la tudung bawal buat mcm tu ;)

eiyzniey said...

hahaaa..xpyh nk kurus lagii..
Aischa dh cumel+ramping sudaa...
Nini jaa y gemuk xkrus2 nii..hadoiii..
Pape pun..kalau xkje.bt la kje2 brfaedh kt umh.nini dlu pun xkje.hehe..ambk lesen jelaaa..

Zylee Rahman said...

Eeeeee bila nak dating dengan kita pulak? Muwahaha :)

Fitri Suraya said...

akak ni comel lahh. fit suke sngt, cantek ! u're pretty awesome ;)
harhar~

Juliet_iRa~" said...

br lepas spm kan?heee..

cuba la cri keja kat jusco ke...:)

kura said...

hahha. mmg anda nampak gelak besauu disitu. suka nooo. heheh

ShahzCudin said...

byk minum air msk..jgn bedal ias je..
bru nak tnya nape bln 1 bru bleh cr kerja..kena la tggu next entri..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

kiut2 semuanye.. ;)

baru abis SPM kan..takpe..rehat2 lah dulu..^^

Lizzie Yasmin said...

Kalau dah tuai anggur nya jgn lupa hantar skit ke Rumah aku. . yeay..

alyaclumsy said...

wahh, comel2 belaka :) argh, lawanya denim tu. jeles. dah lama carik :( btw, tak payah kerja. dok umah bina bdan je, hehe

cik jiehah シ said...

comel2 nyeeee,.. :D

..safwani.. said...

haha. sama la kita. tanam anggur jgk ni. muehehe. btw, nice pic ;)) cantik <3

Mizz ErMa said...

cntiknya outfit aischa..;) awak kena stat bulan 1? nak goyang2 kaki kat umah lu ek..hihi

cik bihah said...

wee aisyah sugguh sweeet.. dah bpe kali jenguk sini u simple but nice ;)

anismaniss said...

alaa gmbr anis tkde :(

lisa said...

Cantiknya aischa :D

Sally Yatiey said...

Wahhhh samelah :D Sally pn baru jer abis SPM , so now jadi penanam anggur buat seketika waktu ni :) hee .

Nur Aischa said...

@emy zulaiha haha hehehe nanti tunggu next entri ya :D serius kak, sbenarnya aisyah berisi la :( a'ah jln kaki terbaik..haha

@Hanif Farish tak mkn ubat pun,cuma byk kan minum air. hehe wahh itu pun terkeluar idea tiba2, hahah. trima kasih ya hanis :D oh ya jugak kan, okay2. oh nak jugak ya skirt tu, haha beli nanti tau :D

@syakey hehe biasa jea kak ;) lilit biasa jea hee

@Eiyzniey haha tk ramping pun kak, serius aisya berisi sbenarnya :( tulakan,mmg kat rumah ni dh jadi suri rumah tangga d. haha

@Zylee Rahman auwww jom lah jom lah, kita no hal jea ;D

@Fitri Suraya adik syg uih, haha akak biasa2 jea adik manis ;) btw thanks tau adik fitri :D

@Juliet_iRa~" a'ah kak, hee tula psl. sbb tu aisyah kena tunggu bln satu nanti :)

@Kura hehehe ambui, zuibr pun sama gelak jugak kan :D

@ShahzCudin a'ah, ok2 thanks ya :D haha ok kena tunggu bulan satu ya~

@Lily @ MummyQistina hehe biasa2 jea mummy qis, terima kasih ya ;) a'ah, okay okay. hehe

Nur Aischa said...

@Lizzie Yasmin hahah ok insyaallah kalau igt lah ya :D

@alyaclumsy hehe jgn begitu ya kak ;D wahh hahaha habislah saiz pun bertambah besar nanti. hee

@cik jiehah hehe kwn2 aisyah tu yg cantik2 kan ;D

@..safwani.. eh yekea?? haha tulah kan. oh biasa jea dear, hee thanks tau ;)

@Mizz Erma eh simple jea tu kak. hee ;) haha bkn sbb tu jea, tp takpa la. nanti lain entry aisyah crita ya :D

@cik bihah haha alololo ;D thanks sgt tau cik bihah. kamu pun sweet <3

@anismaniss tulah anis balik awal :(

@lisa hai dear, kita biasa jea la. hee lisa lagi cantik tau ;)

@Sally Yatiey haha kita dlm keadaan yg sama la camni ;D

eiyzniey said...

mne de berisi nye...
aisya cun melecun tuuuuu,..
jelesss tgk tau,hehe

Cikgu Fikri said...

wah..
nice lah asiya pki denim tu..
cm tanah melayu next top model plak..
huhuhuh :)

Fikri said...

Keja kemas umah jer. lg best. Leh curi tulang tnpa kna mrh dgn supervisor. haha.

\\ Fitri Surayaa said...

most wc kak scha! ;D

laskar pelangi said...

haluuuu cik adik sayang:)
suka la tu dah habis spm. tahniah dear:) time ni la nak habiskan masa goyang kaki lama lama:)
kalau pergi buat lesen kereta pun boleh.siapkan awal lesen:) nanti dah sambung belajar.susah plak kan ^^

Nur Aischa said...

@eiyzniey haha akak tak percaya ya T.T hehe takpa la, ehh tak tak. serius aisyah biasa2 jea kak ;)

@Cikgu Fiq hahah tanah melayu?? pun boleh kan.. :D

@Fikri haa yelah kan.. haha! bagus jugak idea tu XD

@Fitri Surayaa hee okay dear <3

Nur Aischa said...

@laskar pelangi hai hai kak :D hehehe bkn slalu kan, betul jugak tu. tula, aisyah pun igt nanti nak sambung buat lesen dulu ni. a'ah nanti dah study busy pulak kan. okay kak ;)

fadh leyanie said...

semoga aisyah cepat sembuh dari sakit tekak.,saya pun tak suka sakit tekak :P

LAici KAng Ais said...

mmg nampak cantek baju tuh.niceeeeeeeee :)

ILA HonEyBuNNy said...

amoboiiii...comei3 eh mereka semua..hehhehe

ha cepat cari kerja..kekekke

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

terover gelak, but still comel enough!:))

Mizz ErMa said...

wah..cenggitu dikatanya simple? xleh imagine macam mana la bwu dikatakan bergaya..hik3,

Nur Aischa said...

@fadh leyanie hehe dah sembuh sikit ni, thanks ya kak. ha marilah kita banteras sama2 sakit tekak ni, haha XD

@Laici Kang Ais yg penitng selesa kan. hehe ok terima kasih laici kang =D

@ILA HoneyBunny kawan2 semua tu, hehe okay tp kena tunggu bulan satu oh :)

@FIFIEY LYCHEE MARATION sbb masa tu amik gmbr secara candid tp tak sangka aisyah pula mcm over haha. eh takda la kak :D

@Mizz Erma a'ah betul kan kan, haha aisyah pun tak tahu la.. :D

♥ MS ♥ said...

eceh. ni entry panjang ni, mesti sebab kau rindu nak buat karangan bahasa melayu! HAHAHA , btw, aku nak ajak ko buka ladang anggur, jom jadi rakan kongsi? HAHHAA :D

huda_sepet96 said...

okay, akak style gila. ohsem :D

Rtp Farra Arisha said...

laughing is the best solution to release some boredom..hehehe, overall, all of you there keliatan sangat cantik!

syieda ;) said...

wahh! awak cantek okeyh! :)

Pocket said...

comel!
n baju denım tu memang lawa.:D

Bella Roast Almond said...

awak dh cntik n kurus..xperlu nk diet2 lg ok dear..:)

i like ur style..

nasha sanza said...

memang cantik gambar dan candid..

cik mun said...

dah ok dah tu..xpyah diet2..cantek dah^^..cantik la style pkai tdung tu..

zakirul rahim said...

echa...smart dowh ko punye dress tuh..look nice and mature gitu..anyway samelaah kita tanam anggur..hahaha

Saddila said...

wahhh sukanya dia . sampai terover gelak pun tak sedar . hiihi

Nurul Iman Rosman said...

alolor, sakit tekak ye?
same lah kite, sampai kan dah nak hilang suare ni. kalau bersuare pon jadi serak basah ala2 ella giteewww.

menganggur ? hmm, same jugak macam iman. dah berbulan2 menganggur, penat seyh.

btw, suke sangat outfit awak tau. mmmg sesuai n kena dengan awak okay! cantikkk! :D

Nur Aischa said...

@MS hahaha a'ah mmg rindu nak buat karangan BM, eh ini kira ok lagi nak dibanding dgn entri sbelum ni. kahkah. haa jom lah kita sama2 ya jd rakan kongsi haha

@huda_sepet96 hahah simple jea dik ui ;)

@Rtp Farra Arisha yeah thaat's right :D oh kawan2 saya tu yg cantik. haha terima kasih ya farra

@syieda ;) eh serius saya biasa2 jea la awak hee

@Pocket haha sgt selesa pakai baju tu. thanks ya :D

@Bella Roast Almond huhu okay la, tp diet skit2 boleh lagi kan. hehe ;D

@nasha sanza candid best kan ;) thanks ya nasha

@cik mun hahah alala okay la, tp nak diet skit2 dulu ya :D oh cuba la,simple kan n selesa. hee

@zakirul rahim wahh gitu ya, haha terimakasih zakirul :D bila la kita nak cari kerja ni kan hahah

@Saddila tula psl, hahaha semangat jea kan :D

Nur Aischa said...

@Nurul Iman Rosman tp skrg dah okay kak ;) wahh akak terbaik la, rock gitu hahah. tula mmg penat kan, dan sgt bosan. huhu eh terima kaish ya kak, hee serius biasa2 jea tu. hee

acheeqa farhana said...

saba ye..mst ad keje pny nnti..

btw, awk cntik..love ur style :)

Insan Biasa said...

salam ziarah .. dari CINTA ~~~

shahrazali said...

semoga tanaman anggur anda berjaya...hehe...

FarhanaLicious said...

time ni bukan kira tanam anggur ke tak. tapi masa utk bersuka ria. kang dah sambung belajar pulak. takda free macam ni dah. huhu T.T

Republic said...

bertuahnya ada ladang anggur ...keh3

Mizz ErMa said...

haha..tau xpe..sal dk tanam anggur lak, xpe, jgn ribut2, sat2 lagi berbuah la anggur tuh..=D

syafiqakarim said...

kak iqa sedang mengganggur.jom cari keje.hihi.eh?

awak ni comel lah.jom jadi model.eh? -.-

EyqaLuvender said...

syg,ni email akak.
cari kt fb k
eyqa_luvender90@yahoo.com
eyqa haqifa =]

Nur Aischa said...

@acheeqa farhana okay awak, insyaallah dpt nanti. sy biasa jea la ;) terima kasih ya farhana.

@Insan Biasa ok terima kasih sudi ziarah blog aisyah :)

@shahrazali haha okay okay :D

@FarhanaLicious ohh mcm tu kea kak?? tp ada betul jugak kan, habis busy dah bila sambung study nanti..

@Republic hahaha dan dan jea kan XD

@Mizz Erma hahah okay, baiklah kak erma ;D

@syafiqakarim eh akak pun sama kan,tp bkn baru lps habis exam?? hee jom jom. eh apakah model?? haha

@EyqaLuvender oh okay okay, nanti aisyah online aisyah add tau ;)

KizZ said...

aisha..akk nak gambar ni..nak letak dalam album customer..boleh?

emailkan kat akk or bg kat fb.

reifhanrazali@yahoo.com
fb : Reifhan Razali

tq aisha..cantik sgt !

YOUsoF said...

Ada je peluang kerja, lebih² lagi kat sana. Gandakan usaha cari kerja tu ok!


Serius rindu nak berjalan klcc ke TS lepastu patah balik..... ;D