Monday, December 19, 2011

Mari Support Band-Band Malaysia.

Assalamualaikum. bila mood saya dari hu-ha hu-ha bertukar jadi layan, saya mesti akan buka video-video lagu ni. ce cuba lah awak-awak dengar lagu dekat bawah semua ni. hehe

  • ini lagu dari HUJAN - AKU YANG ASING.
  • kalau hati saya pakat-pakat untuk teringat kat someone, cehhh. mesti saya buka video lagu ni.
  • lirik lagu dia super ohsem. simple tapi jelas untuk difahami.
  • lagi pun saya ni peminat tegar band hujan. 

  • ini pula lagu dari SEVEN COLLAR T-SHIRT - WILD CHILD.
  • lagu ni membina inspirasi dalaman diri saya. haha
  • mereka ni band malaysia juga, tapi kebanyakan dari lagu band ni bahasa inggeris.
  • cuba tengok cara dia menyanyi sambil goyang-goyang main gitar, setai (style) habis. kahkah layan.

  • yang ini pun sama macam yang atas tadi. tajuk lagu FRAGILE.
  • memandangkan hati saya ni mudah fragile, haha so saya memang tangkap habis dengar lagu ni.
  • oh itu pun saya baru perasan yang dalam video lagu ni ada neelofa. siapa tak kenal kan? retis comel & lawa tuh :D
  • memang lagi tambah-tambah awesome ah bila ada neelofa dalam video lagu ni.

  • yang ni pun sama jugak dari seven collar t-shirt - LUCKY YOU.
  • tapi versi lirik punya, setakat ni untuk lagu yang ni tak ada official video lagi.
  • bila dengar jea lagu ni, saya rasa macam kental gila. haha merepek apa mu ni aisyah?
  • keseluruhannya, saya suka dengar lagu-lagu dari seven collar t-shirt.


Apa yang saya nak sampai kan kat sini, marilah kita support lagu-lagu band malaysia, lagi-lagi yang underground tu. mereka baru pakat nak meningkat. kalau bukan kita sendiri rakyat malaysia yang nak support, siapa lagi kan. ye dak?

Tujuan update entri macam gini ? hehe. bukan apa, saja nak share perasaan saya melalui video-video lagu yang kat atas tu. lagi-lagi bila free ada masa lapang dekat rumah, bila bosan saya terjah youtube lepas tu dengar lagu-lagu tadi berulang kali. haha

Terima kasih sudi mendengar & fahami makna dalam lagu-lagu tu. dekat mana lagi aisyah boleh share melainkan dalam blog sang cinta ni kan? hehe. jadi, layan kan aje lah ya.

Semoga hari esok lebih baik berbanding dengan hari semalam dan hari ini. insyaAllah.

27 comments:

Republic said...

lagu2 mereka mmg style...

Nurul Iman Rosman said...

yey!
mari support band2 Malaysia.

lagu2 hujan mmg rilek je bile dengar, hehe ;)

ILA HonEyBuNNy said...

okeh..ila memang layan band2 Malaysia neh...hehe..;)

layan kejap sblm g kelas..heheh

Aen Radzi said...

Yeah, lagu hujan and sevencollar t-shirt layan habis :D

ShahzCudin said...

minat jgk lagu2 7collat tshirt tu..best

Mizz ErMa said...

err..err..sume lagu2 tu sy xpenah dgr lagi..T-T

Sally Yatiey said...

Yeahhhhh :) sally suke lagu hujan ^_^ Band lain tu sally tak pernah dengar lagi :)

Caythrine Amanda said...

Ilove hujan band ouh.... :-) best sgt!

eiyzniey said...

Yayaya..
Kalau kite xlayan band mlysia ni..
Spe lagi kann..
Terbaikk la aischa..heheee

Nur Aischa said...

@Republic hehe betul tu, jd kita kena support mereka ^_^

@Nurul Iman Rosman haha hurray! jum jum, tula. chill jea kan ;)

@ILA HoneyBunny wahh bagus tu kak, haha okay enjoy dgr ya :D

@Aen Radzi wahh aen pun sama ya?? bagus2, hee

@ShahzCudin walaupun dorang tak brapa terkenal tp lagu2 dorang bagus kan :D

@Mizz Erma eh lagu hujan pun?? haha takpa kak, nanti try dgr ya ;)

@Sally Yatiey wahh sepp! kita mmg sama, haha oh okay nanti cuba dgr ya ;)

@Caythrine Amanda hehe bagus2 tu, best kan lagu hujan :D

@Eiyzniey haha betul betul :D thanks ya kak comel <3

Zylee Rahman said...

Setuju! Lagipun minat gila dekat Hujan :)

emy zulaiha said...

yeah mari support lagu2 band malaysia.

oh hujan?takmau..keciwe sbb noh pilih mizz nina bukan emy!!! haha takdelah :p

ILA HonEyBuNNy said...

okeh syg...enjoyyy neh..

amik mood sblm stdy...hehe

FarhanaLicious said...

Dah lama tak layan indie band ni. Dah tak tau sangat apa lagu baru dorang. hehe.

syahirooAhmad said...

dulu masa tahun 1998-2008 underground mmg terbaik.. zaman OAG... skg dah tukar kepada indie..

Nur Aischa said...

@Zylee Rahman haha azi pun sama ya, yeah kita mmg suka hujan band Hujan kan ;)

@emy zulaiha yeah betul tu! hahaha alolo aisyah pn sama keciwe sbb noh pilih mizz nina oh XD eh kita gurau2 jea kan hee

@ILA HoneyBunny hehe okay kak, amik mood dulu tau ;D

@FarhanaLicious ni mesti dgr lagu korea jea ya? hee ;D

@syahirooAhmad ohh a'ah btul tu! masa zmn OAG dulu kan kan. ya, indie band pulak skrg :)

Mizz ErMa said...

nak buat macam mana, lagu2 korea lebih menarik perhatian walaupun xpaham langsung lirik die..(boleh macam tu?) hehehe

Saddila said...

lucky you ?? awesome :))
<3 <3

syakey said...

first time dgr seven collar t-shirt n lagu dia not bad jugakkk eyh.

EZAD AMIR said...

Oh lagu hujan mmg bez...
Hek3...
Nk share lagu ar..try dgr lagu x-factor,tak sanggup..bez la...ekeekekek...

cik wanie Lovela (CWL) said...

suka lagu hujan :p

say to easy=) said...

eh same la..minat jgk..:)

Bella Roast Almond said...

bgus tu leh release tenson

budak penjara said...

hehe..aku nk support band 80-an lg bagus..hehe

aidabeelicious said...

Hujan? Okay double like. Hensem rambut n_n

jan said...

love HUJAN ! ;D

Nur Aischa said...

@Mizz Erma haha ya ya aisyah pun sama gilakan lagu2 korea jugak :D

@Saddila kan, sedap kan kak? hee <3<3<3

@syakey bagus2 tu, sokonglah band tempatan kita ya ;D

@EZAD AMIR a'ah, x-factor?? haha ok nanti saya cuba dgr ya :D

@cik wanie Lovela (CWL) wee~ aisyah pun :D

@say to easy=) wah bagus2 kak ;D

@Bella Roast Almond haha boleh jugak tu ;)

@budak penjara wahh lagi bagus tu, haha zmn amy search dan wings tu :D

@aidabeelicious like like! haha yeah, rambut dia hensem. hahah XD

@jan haha love HUJAN too! ;)