Tuesday, December 6, 2011

Dan Akhirnya Mengakhiri SPM.

ASSALAMUALAIKUM. hehehe


mari kita ulang lirik ini mengikut rentak rap.
dan akhirnya, akhirnya, akhir akhir,
akhrinyaaaaa ya akhir,
aisyah dah selamat selamat,
selamat habis peperiksaan spm,
pada pada dan pada,
hari ini ini hari,
HOME SWEET HOME BEBEH.

walaupun hari ini terakhir akhir,
ending of the school the school,
aisyah pun..... kau sambunglah sendiri tak kuasa mak nak bedal lagu hikhok *hiphop* dasar perosak lagu.

*you all nyanyi lagu kat atas ni macam mana? hahaha

YA ALLAH, serius saya bangga dah jadi budak lepasan spm saya ulang lagi sekali spm ya ya spm. hari ni kertas yang terakhir subjek ekonomi asas, sangat mencabar ya hari ni. jawab dengan penuh gopoh gapah. tapi alhamdulillah, saya mampu jugak untuk menjawab. syukur =D

Haa lepas ni boleh tak pakai mekap tebal-tebal eyeshadow blusher semua tu? memang akan disumpah seranah oleh diri sendiri kalau diri sendiri ni pakai mekap tebal-tebal. hmm

Tak jadi lah tak jadi haha. berlatarkan duduk bersila bertemankan kawanku afiqah dan atiqah di depan sekolah sambil menunggu ibu bapa masing-masing diiringi suara sumbang burung gagak sang hitam. fuhh. maksudnya disini, masa tengah tunggu ayah jemput kawan-kawan lain semua dah balik. seronoklah dorang tapi saya duduk bertapa depan sekolah. dengan sunyi nya tapi burung gagak jelah yang sudi nyanyikan suara sumbang mereka.

Syukur sangat dah habis spm. lepas ni mana pakai baju sekolah lagi. sedih sangat walaupun happy dah habis sekolah. pengalaman sekolah yang paling terindah buat diri saya. sekolah tempat saya timba ilmu. sekolah tempat saya dapat kenal ramai kawan. sekolah tempat saya alami pelbagai peristiwa. sekolah tempat saya bergosip juga. sekolah tempat saya syaang cikgu. sekolah juga lah tempat, segala-gala nya. serius sayang nak tinggalkan sekolah. huhu

Dan lepas ni, bersiap sedia lah saya untuk menghadapi dunia baru yang tak ada dunia sekolah lagi. goodbye sekolah menengah kebangsaan cheras jaya.


Selamat tinggal baju sekolah dan selamat tinggal kebahagiaan menempuh hari kesukanan di sekolah.

k saya nak menangis dulu ni, tsk tsk. take care semua T_T

34 comments:

Zylee Rahman said...

Untunglah dah habis. Aku next week. Ah gila lama nak tunggu :(

Nur Aischa said...

hehe takpa azi, satu paper jea lagi kan. tabah ya, azi boleh!

EyqaLuvender said...

tahniah aisha...!!!
da boleh buang da bju skolah tu..hik3
ade fb ta syg?
add ler akak..=p

syazwina said...

hye aisyah=) hvva goood day=) and congrates dah hbbs exm=)

Lea Isnawi said...

selamat menempuh dunia mecabar lak =)

amalyna said...

gudluck result :)

ShahzCudin said...

woohoo!! semoga dpt result cemerlang nanti..
lps ni masuk alam uni plak..suasana berbeza, cbrn pon berbeza...mgkin lg best dr skolah, mgkin lg pening kpla dr skolah...

Fendy said...

percayalah..nanti rindu zaman skola...

kura said...

seronok la tu dah habis sekolah! hahah

Izzati Tatie said...

gud luck utk rsult nnt yek cumei :)

ILA HonEyBuNNy said...

wahhh tahniah untuk kamu..ehhehe

enjoy la sepuasnya sblm masuk U nti..hehehhe

shahrazali said...

tahniah.....selamat menjalani kehidupan selepas sekolah.... harap2 aischa dapat sambung belajar di tempat yang aischa apply....
selamat berjaya...

alyaclumsy said...

alhamdulillah, abrs gak. cuti nnty taknak keje ke? hihi

fyka shafie said...

best la da abes.
aku tinggal 1 paper lagi. uhuu

KizZ said...

hihi cumill...yeay dah habis sekola sudah ya..

Mizz ErMa said...

sob, sob, (tumpang bersedih) hehehe..sekarang kena la bersedia utk menempuhi alam per-kolej-an pulak..=)

Nur Aischa said...

@EyqaLuvender haha ok thanks tau kak <3 buang? ala syg lagi la :') ada ada, ok akak bg la nama fb akak?? :D

@syawina hai wina ;) hee okay terima kasih ya dear <3 hope you have a good day too

@Lea Isnawi a'ah tu yg takut ni T_T haha

@amalyna okay okay, thanks tau..doakan dpt result yg terbaik ya ;)

@ShazCudin haha insyaallah, amin..wahh mmg byk cbrn kan bila dah masuk U nanti? hrp boleh hadapinya..

@Fendy skrg ni pun dh rindu skolah apa lagi bila dah berbulan2 tinggalkan skolah :(

@kura haha a'ah, boleh la sronoknya :D

@Izzati Tatie insyaallah, terima kasih tau kak ;D

@ILA HoneyBunny hee okay thanks ya sis <3 haha tp tk boleh juga, kena cari kerja nanti. hehe

@shahrazali ok terima kasih shah. a'ah insyaallah, amin amin :)

@fyka shafie ala dear, takpa. yg pntg kau mesti berjuang utk satu paper tu ya ;)

@KizZ eh mana ada la sis. yay a'ah dh habis tp mesti rindu kat skolah nanti :'(

@Mizz ErMa haha sedih kan :'( tula pasal, ya allah cpt nya aisyah dah besar nak ke dewasa..

Fikri said...

dh 4 taun tgl zaman sekolah.. rindu gler ah. haha. zaman sekolah mmg best. Yeah~

syafiqakarim said...

yeye.suka lah tu spm dah hbs.
14 ni kite exam pula.argh.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tahniah dah abis SPM..
Slmt menempuh dunia yg lebih mencabar..^^

Nur Aischa said...

@Fikri wahh lama dah tu, haha rindu kan? a'ah sekolah paling seronok huhu~

@syafiqakarim suka lah jugak, hahah. oh okay, goodluck tau tau! ;D

@Lily @ MummyQistina ok terima kasih puan lily :D dunia yg mencabar? paling takut dgr perkataan tu.. haha

say to easy=) said...

kite enjoy!haha

cik wanie Lovela (CWL) said...

comelnya dia mst banyak org minat nie

Juliet_iRa~" said...

tahniahhh..heeee..:)

emy zulaiha said...

yay!! merdeka! merdeka! hehe nak tumpang gembira awak jugak! :)

Saiazuan said...

congrats dah abis :D

Ihsan Arifin said...

ramai nak cepat abes sekolah.
bile dah abes mule la bosan.
mule la nak belek belek uniform sekolah.
kah kah kah

Outbound Malang said...

mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

Nur Aischa said...

@say to easy=) haha ya kita enjoy ;D

@cik wanie Lovela (CWL) eh eh tak langsung kak, hahaha ala akak gurau ni jea ;D

@Juliet_iRa~" hee okay thanks tau ;)

@emy zulaiha hahaha akak pula yg smgt skali :D comel jea akak ni.. thanks sudi berkongsi gembira sama sama~

@Saiazuan hehe okay terima kasih zuan :D

@Ihsan Arifin a'ah mmg sama dgn situasi aisyah skrg, hahaha nak buang baju skolah pun jd syg ni :(

@Outbound Malang hehe okay, thanks ya :)

konde said...

cantik ya.... salam kenal :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

Mizz ErMa said...

makin cepat dewasa, makin cepat ler boleh kawen..(boleh macam tu?) hahaha =P

Zaza Fakharuldin said...

cantik lengan awak.

sm je pon. fighting !

Nur Aischa said...

@konde mana ada la :) terima kasih sudi singgah ke blog aisyah ya ^_^

@Mizz Erma haha takmau laa,tak ready lagi.. kahkah kalau sis emma boleh la :D

@Zaza Fakharuldin hah? hehe :P dah habis pun..

syakey said...

konfem nanti rinduuu giless dkt skolahhh ;)