Friday, November 25, 2011

Twilight Saga Breaking Dawn Part 1 (filem wajib tonton)

Assalamualaikum. dengar khabar cerita ni terlampau best. ramai yang berpendapat begitu. skema nya ayat. haha. nak buat konklusi sikit pasal cerita ni.

Dari pengalaman aku, tak pernah tinggal satu pun jalan cerita nya. dari episod awal nya sampai lah nak ke penghujung nya. baru aku sedar. aku merupakan penonton fanatik kepada cerita ini.

aku : Assalamualaikum. hai, dah tengok twilight saga breaking dawn belum ? *emoticon :-)

kawan : belum belum hihihi

aku : Oh, okay * emoticon :-) taknak tengok sama kea ? *emoticon :-D

kawan : alaaa bukan tak nak tapiiiiiii

aku : Hmm takpa laa. Siapa lah kita kan. Hahah. I'ts okay.

kawan : hmmm janganlah cakap camtu hmm sorry tau tau *emoticon :-(

aku : Bla bla bla. Hehe takpa. Nanti enjoy the movie ya *emoticon :-) ok bye bye ~

kawan : okay bye bye hm

Berikut di atas merupakan sedikit perbualan melalui pesanan ringkas. dan menunjukkan usaha untuk memulihkan hubungan silaturrahim. tapi. dalam angan-angan lah. hehe

besar gedabak aku tempel.

Abaikan tarikh 11.11.11 itu.

Bermula dengan twilight ke twilight : new moon ke twilight saga : eclipse ke twilight saga : breaking dawn part 1 hingga mungkin hujung tahun depan insyaallah twilight saga : breaking dawn part 2.

Sekarang cerita ni dah jadi satu fenomena filem yang paling laris di malaysia, semalam 24 / 11 / 2011 iaitu hari pertama twilight saga : breaking dawn part 1 mula ditayangkan.

Akibat terlampau kecewa dengan ajakan yang tak menjadi tu, aku buat perancangan untuk mengajak kawan-kawan karib lain untuk tengok cerita ni. aku tak nak tak dapat tengok cerita ni cerita ni cerita wajib aku tonton. haha.

Wahai Aina Asma' dan kawan-kawan lain, esok lepas habis kelas tambahan ekonomi asas kita serang panggung wayang mines ramai-ramai. let's feeling feeling sampai keluar hingus srot srot habis-habisan. ya? tujuan saya menonton filem ni sebab nak release tension spm lah konon. kahkah. ala untuk sekejap jea. harap jalan cerita nya ohsemmm.

Keterujaan dah sampai. okay bye bye :D

17 comments:

Zylee Rahman said...

Ini cerita favourite ohhh. Novel dia bertempek semua dekat rumah.
Fanatik gila tengok Robert dengan Kristen.
Ingat nak tengok rabu depan, khamis ombak rindu. Wahaaaa, eksaited.

Nur Aischa said...

@Zylee Rahman wahh tak sangka kita sama!! fuyoh lagi la ada novel jugak?? kau pandai bi bolehla faham baca dia, tak mcm aku :'( haha jom sama2 eksaited yeah

Zylee Rahman said...

Ehh takpe, tak pandai boleh belajar. Hihi.
Jom jommmm semangat vampire :D

asma salsabiila said...

nak tengok juga. tapi.. eh 24 ye keluar? bukan 18?

syahirooAhmad said...

nak tengok kat mana? nak ikot! jom esok pyramid!~

kura said...

sy suka jacob. Ehhh. HAHAHA

Perfumes Farm said...

Hi,

Join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win Fragrance Mist from Victoria's Secret.

ILA HonEyBuNNy said...

smlm nak tgk...xtertgk lak.hehhe..

tapi tadi baca mbe cakap xbest lak..huwawwa

Mizz ErMa said...

hahaha..minat sape dalam cite nie? sy pulak, kemaen lagi eksyen tolak pelawaan akak untuk tgk cite nie sebab xminat..hehe

onie said...

aloh la, bila tatau nak p tgk ni,huhu

Fikri said...

Haha.. cita ni mmg kna tgk. Nk tgk diorg kawin n pmpuan 2 jd vampire. haha.

amy syahirah said...

akak xpnah tgok citer ni . sedap sngat ke dik ? hehe . ketinggalan

Nur Aischa said...

@Zylee Rahman hehe ya ugak ;) haha dah tgk pun smlm, best ohhh :D

@asma salsbiila ya syg, 24 bukan 118. btw smlm as tgk movie lain kan :D

@syahirooAhmad ala tgk kat mines jea, lagi pun dkt dgn rumah.. sunway?? jauh tuuu, hahaha

@kura wahh taylor lautner ea? hahah six pack dia, awesome HAHA

@ILA HoneyBunny ala knapa tak jd tgk?best tau ;) serius best sbb ending dia tergantung. argh rasa nak sbr nak tgk sambungan dia nanti..

@Mizz Erma minat edward dgn jacob kak..hahah alolo takap la ;)

@onie mesti kena tgk! takpa, crita dia kluar dua minggu :D

@Fikri wahh kan kan?? hahaha. ambui nak tgk part mcm tu jea ya? haha

@amy syahirah haha a'ah sedap la kak, kalau akak tgk dari episod dia sbelum2 ni mmg akak faham mcm mana crita dia ;)

EyqaLuvender said...

ouh...ROBERT PATTINSON...
*melting

Daddylicious said...

ada yg kata slow sedikit ceritanya...:)

Nur Aischa said...

@EyqaLuvender haha akak pun suka ya :D

@Daddylicious oh yekea?? mungkin jugak tu :)

syakey said...

tak saboo nk tgk part II

XD