Wednesday, October 26, 2011

Soalan Cepumas (tagging)

Assalamualaikum semua ^^


Sebenarnya tak lah cepumas pun. hehe


Sungguh tak sangka di tag oleh seorang kakak comel kita ni, Nana Chew. arigato gozaimasu kak nana ;) baiklah jom kita mulakan. first, start dari undang-undang yang perlu kita fahami dan patuhi. sekian di bawah.




THE RULES :

( 1 ) You must post this rules.
( 2 ) Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
( 3 ) Answer the questions the tagger set for you in their post, and create 11 new questions for the people you tagged to answer.
( 4 ) You have choose 11 people to tag and link them on the post.
( 5 ) Go to their page and tell them you have tagged him / her.
( 6 ) No tag back.
( 7 ) No stuff in the tagging section about  "you are tagged if you are reading this" you legitimately ( aka REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY  ) have tagged 11 people.


Jadi marilah kita mulakan !!!!! haha

11 THINGS ABOUT MYSELF ( NURAISYAH ) :

( 1 ) Nama sebenar-benar saya adalah nuraisyaah binti syahrial.
( 2 ) Suka warna biru dan pink paling ketara. (sendiri tak tahu sejak bila mula suka warna pink)
( 3 ) Realitinya seorang yang weird. sama maksud dengan aneh lagi pelik. hanya orang yang benar-benar memahami saja yang jelas akan itu ^_^
( 4 ) lahir pada 23 januari 1994. wajib ingat nih! kahkah
( 5 ) Jenis perahsia.
( 6 ) Boleh jadi peramah dan boleh jadi penyengan jugak.
( 7 ) Lebih gemar blogging untuk mencari ketenangan.
( 8 ) Sayang emak dengan ayah ketat-ketat.
( 9 ) Suka sembunyikan perasaan, dan luah pada kertas bila tak tahan. *ada satu kertas yang terciptanya luahan tu* hehe
(10) Peminat K- POP tegar. ehem
(11) Suka dapat kenal lebih ramai kawan-kawan baru.

Jadi di bawah ini semua soalan yang diberi oleh kak Nana kita ;)

Q ( 1 ) : Horoskop anda apa ya ?
A ( 1 ) :  Jenama AQUARIUS.

Q ( 2 ) : Sumber inspirasi anda ? tak kisah dari segi apa.
A ( 2 ) :  Banyak, tapi paling terbaru ni peroleh dari buku Nik Madihah Skor 20 A dalam SPM 2008.

Q ( 3 ) : Cita-cita anda ?
A ( 3 ) :  Ayah nasihat supaya jadi ahli perniagaan. (memang berhasrat macam tu) InsyaALLAH.

Q ( 4 ) : Ada binatang peliharaan ? kalau ada beritahu nick name binatang peliharaan itu. kalau tak ada, beritahu sebab apa tak suka.
A ( 4 ) :  Dulu ada, seekor kucing. omeyy sangat. tapi dia suka pedajal rumah saya. iaitu yiyak. sekarang tak dapat nak bela lagi. dia dah besar, pandai jaga diri.

Q ( 5 ) : Ada BF / GF ? apa yang sweet tentang dia ?  kalau tak ada, tulis tiada.
A ( 5 ) :  Hmm ini masalah negara. konflik terbesar yang sedang saya alami. saya tak dapat pastikan. jumlahnya, rahsia.. agagaga~ (gelak macam pakcik popeye the sailorman. poot poot)

Q ( 6 ) : Nama panggilan anda di rumah ?
A ( 6 ) :  Kakak, Aisyah.

Q ( 7 ) : Suka layan cerita indonesia tak ?
A ( 7 ) :  emm cuekkin. haha rasanya tak lah. lebih fokus kepada korea. hehe *PEACE*

Q ( 8 ) : Benda yang buat mood anda hilang tiba-tiba ?
A ( 8 ) :  Bila blogging tapi tahap kelajuan berukband macam siput kena reload kali-kali.

Q ( 9 ) : Addicted to FB aka facebook ?
A ( 9 ) :  Boleh tahan la untuk dapat lebih ramai kawan baru.

Q (10) : Suka fashion ?
A (10) :  Yang ini saya nak kata OMG OMG OMG !! hahaha overs mak.. ya saya akui, saya gemar fashion.

Q (11) : Kalau ada RM1 juta, anda nak buat apa dengan duit sebanyak itu ?
A (11) :  Bina rumah sendiri untuk hidup bersama keluarga tercinta. kahkah! dermakan pada rumah kebajikan dan bantu orang yang memerlukan. amin..


Soalan dari saya :

( 1 ) Suka makan apa ?
( 2 ) Ada BF / GF atau tidak ? kalau ada, nyatakan kenapa anda pilih si dia.
( 3 ) Siapa diri saya pada anda ? :3
( 4 ) Tarikh lahir bila ?
( 5 ) Tempat idaman untuk pergi ?
( 6 ) Peminat tegar warna apa ? nyatakan sebab suka.
( 7 ) Apa pengalaman manis yang pernah anda alami ?
( 8 ) Target dalam hidup ?
( 9 ) Lebih kepada facebook atau twitter ? jelaskan kenapa.
(10) Bila mula ber-blogging ? nyatakan sebab apa.
(11) Apa yang buat anda boleh hilangkan stress ? (tak kisah apa-apa pun)

Baiklah perhatian kawan-kawan sekalian. ini tag khas buat kawan-kawan tersayang saya.hanya jawab soalan-soalan yang diberi oleh saya di atas ya ^_^

( 2 ) Azi Rahman
( 3 ) Asma'
( 4 ) Atifah
( 5 ) Aien Rosdi
( 7 ) Huda
( 8 ) Adleena

Okay, goodluck ya you all. buat yang terbaik. jawab elok-elok. jangan main hentam jea. haha

23 comments:

Zylee Rahman said...

wah wahhh saya di tag.
otw nak jawab. huahua

ShahzCudin said...

taw da sket sbyak psl aischa..

EyqaLuvender said...

bnyk p'samaan ngn akak la aisha ni :)

s e r r y. said...

ush panjang eh .
banyk pulak tu soalan eh.
nk pengsan la cam nie . haha

nti serry buat eh sbb kom tengh rosak la.
ni on9 pakai laptp kecik. gila lembb eh. dah otw nk msk icu da nie. banyk virus. nnti serry buat ye . ingtkan . hee TQ :D

Nur Aischa said...

@Zylee Rahman yeah bebeh. haha ok ok, tak kisah bila2 pun nak buat ya ;D

@ShahzCudin haha takpe..sikit jea baru tu.. :D

@EyqaLuvender wahh serius ni?? haha yg manakah antaranya?? :D

@serry tula,kita pn taktahu kena pnjg mcm tu..haha dia mmg kena 11 soalan.. ohh hahah ok2,takpa. tak paksa ;D

Syazwan Che Deraman said...

saya sokong ngan ayah awak.
jadilah ahli perniagaan.
cepat kaya woo..

Umie Artoqiemie said...

hutang tag aku belum selesai huhu

Nur Liyana Chew said...

thanks my dear :)

Nur Aischa said...

@Syazwan Che Deraman haha ok ok, sama pendapat lah ni ya :D eh kesitu pulak da..haha

@Umie Artoqiemie hah kalau camtu p cpt settle kan hutang tu ;D

@Nur Liyana Chew hee ok2, sama kakak comel ;)

ILA HonEyBuNNy said...

ngeh3...banyak juga soalanya..hehe...;-)

Nur Aischa said...

haha tula pasal, 11 soalan kena buat ;D

Umie Artoqiemie said...

rajinnye :D

E y r a a Atiqa said...

Aischa: dapat PLKN tak? :)

Mizz ErMa said...

wah..nie game ape nie? hehe

onie said...

fashion?the best in world! (over)

Fara E's said...

aku pun byk ttunggak hutang tag nieyh , haha

Liza Razak said...

saya pon suka blogging..boleh release tension :)

Nur Aischa said...

@Umie Artoqimie haha sikit sikit jea ni ;D

@Eyraa Atiqa tak dpt, tak layak.. haha sedih :(

@Mizz Erma haha ni soalan tag la kak, cuba akak blogwalking mana2 blog mesti faha, ;)

@onie yeah! betul betul ! hahaha

Fara E's cepat2 lah settle kan ya nanti :D

@Liza Razak wahh kita sama lah ni, betul tu ;)

syahirooAhmad said...

wahh. jawapan yg agak jujur.. :D...

saya suke soalan no.6.. KAKAK.. nape ntah saya suke dgn panggilan kakak nih. nampak cam matang je kan.. :D

ouh iena said...

nice tagging :)

Ihsan Arifin said...

jawab sejujurnya ;)

aleen aiden said...

same!saye boley jadik seorang yg peramah dan kadang2 penyegan.heee :)

Nur Aischa said...

@syahirooAhmad a'ah agak jujur disitu..haha eh yekea?? mmg anak sulung pun :D matang tu bolehla..haha!

@ouh iena hehe terima kasih dear ;)

@Ihsan Arifin haha boleh jugak la jujurnya :D

@aleen aiden wahh kita serupa~ haha