Saturday, October 29, 2011

Jiwa Kacau.

Jiwa mula rasa kacau. kepala mula rasa serabut. fikiran mula rasa tak tentu hala. ini lah dia keadaan yang terpaksa dilalui budak nak amik SPM macam saya. 


Cuba congak. ada baki 15 hari lagi yang tinggal. saya takut. gementar sangat ni. cuti deepavali satu minggu pun dah nak habis. bytheway, happy deepavali kepada semua kawan-kawan agama hindhu. ok sambung balik, serius gua cakap. gua takut !!!!! sudah. kawal emosi kawal emosi.


Semakin lagi berapa hari nak spm ni kan, semakin tergugat kerajinan ni untuk study kaw-kaw punya. dah macam buat hipotesis pulak ada semakin. haha.


Bapak emak anak segala jerawat pun dah mula membiak dekat atas kulit muka saya. haritu dekat tang atas mulut, tang atas hidung pulak lain hari, sekarang tang tepi pipi pulak. huwaaa. saya picit lepastu keluar darah. dan kertas tisu lah yang jadi mangsa kena tepek darah tu. hehe pedih ohh. memang cuti satu minggu ni masa lapang untuk kumpul jerawat :P


Adakah sebab musabab tension ? mungkin jugak agaknya, terlalu banyak fikir sampai berkedut satu ribu (pedon jea lebih). dah macam fikir masalah ekonomi negara pulak. perdana menteri pun tak gitu. ye dak?? kahkah.


Tolonglah tenangkan saya. dalam masa dua minggu ni saya kena struggle supaya dapat mantapkan lagi semua latihan dan kertas-kertas soalan percubaan dari negeri lain yang cikgu bagi. *menggigil*


ini saya dengan kawan kamching, Fyfa Rashid. nampak seronok? masa tengah nak pergi jamuan quarter master tu jea, tapi sekarang tidak lagi. lebih serius ke arah spm. seronok kemudian cerita.

Blog mungkin akan jadi rumah terbiar buat sementara waktu sampai balun habis compang-camping kertas peperiksaan spm yang terakhir pada 6 / 12 / 2011 nanti, baru jadi serius semula untuk update entry-entry akan datang.

Tolong! doakan aisyah doakan aisyah semoga relax cool masa nak jawab spm nanti. amin amin. semoga doa kalian diberkati.

Perasan kan perenggan mula-mula sekali tak ada salam. ketara sangat lah terujanya nak update blog. haha ok ok saya bagi. akhir kata, Assalamualaikum wbt. PEACE NO WAR.

35 comments:

teha said...

eh eh.. kite pon spm taon nie.. hehe.. gudluck yee :)

Nur Aischa said...

wahh sama2 lah kita tempuhinya.. teha pun sama, goodluck jugak ya ;)

ouh iena said...

akk follow cnie :)
gudluck SPM . last minute ney better byk bwat latihan . insyaAllah

Umie Artoqiemie said...

chill dik.. bawak begamba banyak2.. haha. kalo last minute bace je nota penting2..wkslm..

Zylee Rahman said...

insyaAllah kita boleh scha. :)

ShahzCudin said...

semangat aisyah! byk2 kn berdoa, solat hajat.. mintak dipermudahkan untuk study n jwb SPM nt..mintak ibu tolong doakan hari2 terutama hari yg ade paper SPM..doa ibu tu makbul..

kura said...

rilex je. heheh..


goodluck!

Daddylicious said...

kool buat2 kool saje..

syahirooAhmad said...

walaa... jgn cita pasal jerawat.. elergik. :D

jgn terlalu risau k.. anda perlu yakin dan penuhkan segala nota2 ringkas di kepala.. InsyaAllah .. Kami semua mendoakan anda.. :) gudluck

Nur Aischa said...

@ouh iena ok terima kasih ya ;) insyaALLAH, oh okay2. hehe

@Umie Artoqimie haha bergambar pulak ea :D tula,baca nota penting jea kan. ok terima kasih ya kak umie ;)

@Zylee Rahman amin amin. pun sama harap mcm tu ^_^

@ShahzCudin ya smgt! haha. a'ah kan, bagus jugak mcm tu. doa ibu lagi berkat kan, terima kasih bg nasihat ya :D

Nur Aischa said...

@kura hehe okay okay, terima kasih ya :D

@Daddylicious haha ok, chillax :D

@syahirooAhmad hahaha ok2,tak tahu pulak pokcik kita ni allergic dgn jerawat :D ok baiklah, dah jd smgt nih. chaiyok! terima kasih byk2 ya syahiroo ^_^

ILA HonEyBuNNy said...

good luck dear...

jangan stress sangat tau....buat yang terbaik..

Nur Aischa said...

ok kak, terima kasih byk2 bg smgt ;)

shahrul said...

wahai aisyah menawan.. hehe... aq un sme jiwa kaco kjap de mood belaja n kjap tade.. jiwa kacau.. haha
tapelah.. lg un lps spm bleh relax.. hehe

asma salsabiila said...

good luck kawan. grr takot takot x)

Nur Nabilah Nordin said...

hai dear good luck spm ;D

Nur Nabilah Nordin said...

hai dear good luck spm ;D

Nur Aischa said...

@shahrul hahah kita lebih kurang sama jea kan,dah nama pun sama2 amik spm tahun ni, goodluck utk kau ya kawan :)

@asma salsabiila okay awak pun sama ya. hehe seram sejuk jea kan >,<

@Nur Nabilah Nordin hee ok ok terima kasih sudi wish ya ;)

Syazwan Che Deraman said...

aisyah, goodluck taw!
buat yang terbaik untuk SPM nanti.

-Incek Fik- said...

Banyak-banyakkan doa dan bermunajat kepada Allah menjelang periksa ni.

Pastikan keyword setiap subjek diulang kaji sebelum melangkah dewan periksa.


Pastikan segala persiapan fizikal dan mental berada dalam keadaan yang terbaik.


InsyaAllah kalau kita berusaha dan nawaitu belajar kerana Allah pasti ada ganjaran di sebaliknya.


Fik doakan yang terbaik untuk diri Aischa!


Semoga dapat menjawab dengan tenang masa SPM nanti.


Anyway, wish the best for ur exam~!!!


Good Luck!

加油!*jiayou!!


^^

Nur Aischa said...

@Syazwan Che Deraman ok tuan pilot, aisyah cuba terbaik! terima kasih sudi bg smgt ya :D

@Incek Fik wahh tips2 yg bagus ni. aisyah cuba amalkan semua tu, insyaAllah ya :) terima kasih byk2 sudi kongsi tips2 semua tu ya en. fik :D

budak penjara said...

fokus study dulu k..abg tym bljar dulu x men smua internet ni..hehe..gud luck

fathiahRAIHANA said...

Wahh xlama dah nak spm kan . All the best ^^
byk2 ingt Allah. study smpai last minit pom takpa :)
Habeh paper nt baru on9 puas2 :)

Fara E's said...

sygggg , good luck tao ! u can do it ;D

Fikri said...

Haa.. nk exam dh. stdy2. gud luck eh :D

Lea Isnawi said...

gud luck spm kamoo :)

spm kacang je. ngeh3

al_hakim said...

gud luck spm..=)

Aen Radzi said...

you pon spm eyy? heee, goodluck for you too dear <3

Liza Razak said...

good luck yer..apa2 pon relax dan jgn stres ok?

syakey said...

all the best! jgn risau,pasti bolehhh!! ;D

muhammad zaaid - lanzaafame said...

goodluck, again. #lanzaafame :D

Juliet_iRa~" said...

good luck!

salam aidiladha..

pss : Jom join my GA! dpt ole2 cameron tau! :D

aizadalias said...

gud luck ok =)

muhammad zaaid - lanzaafame said...

all the best, again, haha. may the force be with you (star wars sangat) :D

♥ p a a n i ♥ said...

goodluck dikkk!!!
kesihatan tu penting.jaga :)