Saturday, October 15, 2011

Dari Lesen Ke Single

Assalamualaikumwarahmatullah. hai semua. fuhh penat hari ni, satu hari tak duduk rumah. tak duduk rumah sebab ke mana? ke kelas lesen lah banggg. kahkah. ok, sebenarnya dari minggu ke minggu sebelum ni saya dah mula ambil lesen L untuk menunggang motor dan memandu kereta. *ayat tak boleh skema lagi* pewit.


Alhamdulillah, dalam satu minggu lagi dah boleh dapat lesen L tu. hehe tapi jangan berangan lah kalau nak terus genggam dalam tangan, kena habis bayar kat tempat daftar tu baru boleh dapat. huwaaa sabo nak sabo. habis spm baru sambung buat P. deyy apa mung nih, orang tengah sibuk hard-hard untuk spm = sijil perkahwinan malaysia. eh bukan, libas kepala laju laju. spm = sijil pelajaran malaysia. saya pulak sibuk nauuu dengan pelajaran lesen sekolah memandu.


Relax cooll relax. nak buat awal-awal ni pun sebab saja-saja jea isi masa lapang. haha bukan bukan. tapi sebab nanti biarlah senang habis spm terus buat lesen P. takut start tahun depan busy lagi dengan kerja nak sara diri, bagi makan anak-anak cucu cicit lagi. hah kan dah mengarut. yelah, siapa lagi nak tanggung kehendak macam-macam kita yang remaja ni pelbagai. lain lah kalau sekolah lagi dapat jugak duit poket mingguan. *buat muka satu sen minta duit dekat mak*


Selesai satu sesi pelajaran L = Law / Undang-undang. syukur syukur =) dahhhh. lepas ni kena sungguh-sungguh beat spm pulak tau! amekaw. lagi 29 hari je nabbbb, 29 hari nak ke spm. *geleng-geleng, tekup muka*



Sejujurnya. nak cerita benda kat atas ni jea. tapi dah melalut ke dasar laut. hehehehe. ya betul ! saya suka ayat kat atas ni, tipu lah kan kalau cipta sendiri. saya dah minta izin untuk potostet ayat di atas supaya di post ke dalam entry ni dari blog cik Nisa Kay Suka Menaip yang ohsemm ni. tapi hmmmm cik nisa tak reply pun komen yg dah diberi. nak buat cane, pakai bantai jelah letak dalam ni. haha takpe, nak kongsi jea. tak ada niat buruk =)


Betul tu, Allah dah simpan dan jaga baik-baik jejaka tersebut untuk wanita yang sudah lama tidak ada cinta. ha ni mula nak gelebeh jiwang ni. kahkah! dah la tu, sikit jea. apa yang boleh diharapkan, berdoa dan tawakkal jelah baik-baik dan diredhai hubungan itu oleh-Nya. Amennn.


Terima kasih sudi baca ya semua ^_^ jaga diri. saya rindu dia. auwww. koh koh koh koh!! sudah-sudah lah tu aisyah. haha goodbye~

27 comments:

Nur Liyana Chew said...

gudluck spm, sayang. be the best :)

ShahzCudin said...

spm xlma lgi..fokus2! :)

putra87­™ said...

Gudluck spm... xpe.. sbulan lbih g... leh wat pnye.. :D

shahrul said...

tapelah.. haha.. ko pinjam kad lesen aq dlu wat sementara ni.. de jpj tunjuk je kad aq.. haha

muhammad zaaid - lanzaafame said...

semoge lepas masuk parking. haha. goodluck. :D

Nur Aischa said...

@Nur Liyana Chew hehe okay sis, terima kasih sudi wish ya ;)

@ShahzCudin tula psl.. wuwu takut nih.. yeah, fokus! haha

@putra87 ok thanks sgt2 ya :D haha a'ah, mesti boleh punya. kena usaha lebih!

shahrul eh kau da ada lesen kan?? waaaa :D ambui mana boleh,situ dah ada muka kau oh. haha

@muhammad zaaid haha insyaALLAH. takpa,nanti cuba bljr dgn ayah =)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

women are just need to wait, not to looking for! Pasti akan datang dengan sndiri, tapi usaha yang terbaik itu perlu;)

Nur Aischa said...

ohh, betul tu sis fifiey. i setuju ! :D usaha tu mmg perlu, tp biar hasilnya kita serah pd yg Esa ;)

ILA HonEyBuNNy said...

fokus SPM dlu tau yunk...hehe

all the best...;)

Nur Aischa said...

hehe okay okay ;D thanks ya <3

Mizz ErMa said...

wah..semangat tol tang nak ambik lesen tu yek..tapi ok jgk tu, buat awal2 senang skit..=D

p/s : siapakah yang kamu rindui itu? =P

Nur Aischa said...

tula pasal, hee :D a'ah,nanti senang ada apa2 hal bila habis spm nanti. oh itu cuma kawan rapat jea, tak ada apa2 pun. hahah *serius*

Zylee Rahman said...

eh eh boleh sesat kahwin dekat sini. hihi.
btw, good luck tau. kita sama sama kena berjuang!

syahirooAhmad said...

scha baru spm?lalala.. baru perasan.. gud luck geng... do your best.. tinggalkan kenangan yg paling manis disekolah itu dgn result yg gempak..

selepas nih anda pasti merindui zaman2 persekolahan ini.. :)

budak penjara said...

hahaha..baru lesen L??

tapi betul ni fakta, pompuan klu leh lesen besar pn,dia akan bwk keta cm lesen L gak..haha..jgn marah

Nur Aischa said...

@Zylee Rahman hahah cehcehh ;D a;ah azi,wuuu aku takut ni :( kau pun sama k,kita berjuang!

@syahirooAhmad ya meh hehe okay terima kasih pocik syahiroo. skrg ni pun dah kobar2 rindu dgn skolah, apa lagi bila dah habis skolah. konpom nangis. hahah

@budak penjara iya =) oh yeke? hehehe biasa ah tu,perempuan ni sifat takut dia kuat..

amy syahirah said...

dear..gud luck utk SPM(sijil perkahwinan malaysia) ok . ;)

Farhana al Hedrah said...

Hey. KAKAK singgah sini. haha. KAKAK ke? :P Anyway good luck for your SPM. Buat betul betul nanti masuk Universiti. best tau ! :D

Shorim Kasih said...

sibuk je pi ambik lesen...cuti lps spm kn ada lg..ada masa..hehe..pi study nun...;-) all the best ye.

Nur Aischa said...

@amy syahirah hahaha bukan yg tu la ;D ok terima kasih ya sis comel~

@Farhana al Hedrah haha ya kakak ;) ok ok,chaiyokk!! tula,mmg ternanti2 nak masuk Universiti ;D

@Shorim Kasih haha! biak pi lah. tak sempat nanti susahhhh..ok study study, thanks ya =)

Chegu said...

ade tu, pensyarah kat u yg masih bujang, umur 40 tahun, pas 2 tahun t jumpe die e, hehehe, gud luck spm

Chegu said...

ade tu, pensyarah kat u yg masih bujang, umur 40 tahun, pas 2 tahun t jumpe die e, hehehe, gud luck spm

onie said...

kak onie dah ada lesen E,sekian~ (napok beno nipunya)

Nur Aischa said...

@Chegu aiyoo hahaha takmauuuu bakpe macam tuuuu :D okay,terima kasih..hahah

@onie amboih ya lah tu kan hahah!

pandangkedepan said...

good luck spm...mane la tahu jejaka tu cik aischa akan jumpa masa nak dapat 'P' nanti...:P

Mizz ErMa said...

boleh percaya ke hanya 'kawan rapat' hahaha..sy pulak, tengah bulan ritu bwu aje dapat lesen keta + motor..adoi, nyesal pulak rasa xambik awal2..=.='

Nur Aischa said...

@pandangkedepan ok ok terima kasih byk ya =) hahah merepek la mcm tu. takkan punya..huhu

@Mizz Erma a'ah betul, serius ni. hehe eh takpa la mcm tu,cik irma kan muda lagi. hihi jgn sedih k ;)sekurang2nya dah dpt lesen kan ;)