Tuesday, February 8, 2011

wempitz

cerita dia macam nih.chewahh,takde bagi salam apa,say hai kea terus dah "cerita dia macam nih".haha.okeoke,haii semuaa xD petang tadi stay sekolah.ada perjumpaan dikir barat.saye kan masuk dikir barat tau :D tiba-tiba nak joinkan diri masuk dikir barat ni.tak pernah-pernah saye nak join ape-ape pertandingan dekat sekolah.ala maklumlah,tahun ni last sekolah.mesti la nak libatkan diri dalam semua aktiviti dekat sekolah :) seronok ohh latihan dikir barat tadi haha.lagi pun saye jadi pemain alat musik,saye suka main alat musik xD saye jadi pemain anak rebana.nama alat musik tu,anak rebana.hihih.uniques nama dia.bentuk dia lebih kurang macam kompang tapi bukan kompang .bawah dia macam ada kayu ape tah.hehe kurang tahu la.takpe ah,janji dapat main xD


lama jugak latihan tadi,coach tuh TERajar lama pulak,sampai pukul 5.30.haiss.time nak balik tu,saye dgn fyfa tunggu dekat sekolah.sebab nak tumpang hany sekali naik motor.hee.hany pergi hantar fycca balik rumah dulu,pastu baru datang amik kitorang dekat sekolah balik.tunggu-tunggu-tunggu punya tunggu,tiba-tiba saye terfikirlah.macam mana pulak fyfa nak naik motor? takkan hany nak hantar sorang-sorang,penat pulak dia nanti.tak lama lepastu hany sampai jugak kat sekolah.saye pun berlari-lari anak dgn fyfa,excited nak naik motor dgn hany.huahuah :D haa masa tuh,kitorang 3 tiba rase pelik.tak kan naik motor sekali 3orang?? TIGA orang??? hahahah.sebab fyfa takde siapa yg nak amik hantar dia balik.jadi terpaksa lah kitorang naik jugak motor 3orang.HAHAH.dahsyatt ohh,ape lagi merempitlah kitorang kan xD chiss takdo lah sampai merempits tuh.tak baik dohh :D


ni semua sebab terpaksa.hany yg bawak motor,aku duduk tengah pastu fyfa duduk belakang.hahaha nasib muat.kalau tak,mesti fyfa tercampak dekat tengah jalan.hahuahaa xD gurau2 jelah cik fyfa.hihi.makcik yg jual-jual makanan kat depan sekolah tu pandang jea,pastu gelak-gelak tengok kitorang.hehhe.orang gila jea yg berani naik motor 3orang macam kami.hahah.nak sampai rumah dgn cepat punya pasal.masa naik motor tuh.pehh ketermaluannye tak tertahan.sayelah makhluk tuhan yg paling seksi masa naik motor tadi.seksa sebab nampak kaki sampai lutut.pfttt! -..- sebab naik motor tadi pakai baju sekolah ouh,hahha.


dengan muka tak segannye(hany bawak motor pakai helmet)(fyfa tutup muka,cover belakang aku :D)kitorang bertiga pun mewempitz lah.hahaha tak habis2 asyik gelak jea,mana taknya.semua orang pandang pelik dekat kitorang sebab naik motor 3orang,jakunn jea orang-orang tuh.macam tak pernah nampak orang naik motor sampai 3orang.nak buat macam mana,dah terpaksa xD rumah fyfa jauh sikit,saye takpe lagi.dekat jea dgn rumah hany,satu kawasan.bila dah rasa cuak yg melampau(takut kena kantoi dgn polis),kitorang pun turun dekat tepi jalan.saye call adleena suruh amik fyfa hantar dia balik.nahh barulah lega dapat naik motor macam orang normal *bak kata fyfa.HAHA.jadi selamat jugaklah kitorang sampai rumah masing-masing.hee =)


p/s: Jangan meniru aksi berbahaya sebegini.ini cuma keadaan yg terpaksa saja,bukan bersaja-saja yeaa.hahah.okay byebye~

2 comments:

atifah said...

haha kelakarkan korang! actually aku pun pernah naik motor tiga orang dan aku pun pernah buat persembahan dikir barat dekat sekolah. hoho pengalaman yang same.

scha sykes said...

hahaha tipah pun sme ea?? :D samalah kita kan.hihi