Thursday, December 22, 2011

Entri Ini Panjang Harap Bersabar dan Baca Satu Persatu haha

Assalamualaikum semua. aisyah kembali untuk update belog sang cinta ni. uww. apa ni. awal-awal lagi dah cinta-cinta haha. hari tu, dalam entry INI saya ada sebutkan kenapa saya tak boleh cari kerja lagi sampai bulan satu kan? ha sekarang ni nak cerita lah ni.

Sebelum tu, boleh tak saya nak sumbatkan dulu gambar-gambar untuk entri kali ni, boleh laa boleh laa ya. mesti lah boleh belog sang cinta saya sendiri kan :D

Rabu semalam, saya keluar dengan kawan kamching tersayang, fyfa rashid. saya ajak dia teman untuk beli kasut. sebab tapak kasut kesayangan saya agak dah kopak sikit. sebelum jadi kopak besar baik saya beli baru untuk persediaan.



Taraa, ini lah dia. kenal kan, fyfa rashid. serius semalam hari yang paling membengangkan buat saya. ada ke patut penat saya cari kasut tapi tak ada saiz yang sesuai untuk kaki saya. saya pusing-pusing satu ts tu, semua kasut yang saya cuba dan suka tu tak ngam pulak dengan kaki ni. ya allah, memang gedabaknya saiz kaki macam dinasour T.T


Tapi jumpa jugak walaupun agak ngam sangat dengan saiz kaki. rembat jelah, asalkan hati dah suka. lepas tu jumpa kawan-kawan lain sekali, syafiqah faizura, hisyam alif, dan amie. terima kasih ya korang sudi jumpa semalam.


Yang paling kiri ni lah syafiqah faizura aka rorra nama terkenal dia. orang biasa panggil dia rorra termasuk saya. hee


Okay okay dah, habis cerita keluar semalam. dah tengah-tengah baru nak mula cerita kenapa tak boleh kerja buat masa sekarang. lambatlah kau ni aisyah. macam ni, sebenarnya.


Tarikh 25dis bersamaan hari ahad, saya akan pergi jauh. jauh sangat ke? hehe. straight to the point, saya kena pergi bercuti di medan, sumatera utara, indonesia. seorang diri. serius.


Eh bergurau jea. maksud saya, dari sini saya kena gerak sorang jea hingga ke sana, mak ayah hantarkan sampai kat lcct. bila naik flight tu sorang-sorang la. saya pergi ke sana selama dua minggu. 7jan baru balik ke sini. bagi saya sangat lama oh dua minggu.


Mula-mula kena pergi padang dulu lepas dua tiga hari baru bertolak ke medan. mak suruh saya tenangkan fikiran dekat sana. maklum budak baru habis spm. kahkah.


Kalau nak tahu kan, aisyah ni berasal dari indonesia. mak ayah aisyah asalnya orang sana, tapi aisyah dengan adik-beradik semua lahir kat sini. padang di sumater barat tu kampung saya. secara jelasnya, aisyah ni keturunan minang kabau. yang macam kat negeri sembilan tu. lebih kurang sama jea cara percakapan dia walupun aisyah ni tak berapa pandai sangat. hehe pardon me.


Yang di medan tu, tempat kakak mak saya. dia yang ajak datang sana untuk sambut tahun baru dekat sana sekali dengan sepupu-sepupu saya di sana. berapa kali sana dalam ayat sebelah ni. mula-mula tu, ayah macam tak nak lepas saya pergi sana sebab nanti macam menyusahkan keluarga orang sana, tapi dah dipujuk-pujuk ayah pun izin kan jugak. sekali lagi banyak perkataan sana haha.


Jadi cuti dua minggu tu, saya memang habis dan penuhkan masa di medan jea. 3jan baru balik ke padang semula untuk jumpa nenek. oh rindu nenek, kesian dia mesti sorang-sorang kat sana :'( tunggu saya ya nenek.


Kawan-kawan, janganlah awak-awak rasa macam tak sangka pulak yang aisyah ni asal dari orang sana. macam tak percaya kan? tapi itu lah realitinya :)


Dan dalam masa dua minggu tu jugak saya tak dapat update belog sang cinta ni. entri ni lah entri yang terakhir buat bulan disember penghujung tahun 2011. aisyah happy sebab masih dapat jadi blogger tegar dan dapat kenal ramai kawan dalam dunia blog ni. seronok sangat kenal ramai kawan baru, tak kira berapa pun umur kawan-kawan yang saya kenal dalam blog ni.


Saya harap, kawan-kawan semua dapat jaga blog ni dengan baik masa saya tak ada kat sini nanti. ni rasa nak menangis nih. haha sudah aisyah.


Bagi adik-adik yang masih bersekolah tu, korang belajar elok-elok tau. serius ni, aisyah rindu sekolah. adik-adik sibuk nak mula kembali bersekolah tapi saya sibuk pergi bercuti pulak. haha


Nantikan update terbaru dari saya di bulan januari, lepas saya selamat sampai ke sini. insyaAllah. doakan saya tak apa-apa dekat sana ya? kenang daku dalam doamu.


Assalamualaikum sekali lagi. bye-bye :)

Monday, December 19, 2011

Mari Support Band-Band Malaysia.

Assalamualaikum. bila mood saya dari hu-ha hu-ha bertukar jadi layan, saya mesti akan buka video-video lagu ni. ce cuba lah awak-awak dengar lagu dekat bawah semua ni. hehe

  • ini lagu dari HUJAN - AKU YANG ASING.
  • kalau hati saya pakat-pakat untuk teringat kat someone, cehhh. mesti saya buka video lagu ni.
  • lirik lagu dia super ohsem. simple tapi jelas untuk difahami.
  • lagi pun saya ni peminat tegar band hujan. 

  • ini pula lagu dari SEVEN COLLAR T-SHIRT - WILD CHILD.
  • lagu ni membina inspirasi dalaman diri saya. haha
  • mereka ni band malaysia juga, tapi kebanyakan dari lagu band ni bahasa inggeris.
  • cuba tengok cara dia menyanyi sambil goyang-goyang main gitar, setai (style) habis. kahkah layan.

  • yang ini pun sama macam yang atas tadi. tajuk lagu FRAGILE.
  • memandangkan hati saya ni mudah fragile, haha so saya memang tangkap habis dengar lagu ni.
  • oh itu pun saya baru perasan yang dalam video lagu ni ada neelofa. siapa tak kenal kan? retis comel & lawa tuh :D
  • memang lagi tambah-tambah awesome ah bila ada neelofa dalam video lagu ni.

  • yang ni pun sama jugak dari seven collar t-shirt - LUCKY YOU.
  • tapi versi lirik punya, setakat ni untuk lagu yang ni tak ada official video lagi.
  • bila dengar jea lagu ni, saya rasa macam kental gila. haha merepek apa mu ni aisyah?
  • keseluruhannya, saya suka dengar lagu-lagu dari seven collar t-shirt.


Apa yang saya nak sampai kan kat sini, marilah kita support lagu-lagu band malaysia, lagi-lagi yang underground tu. mereka baru pakat nak meningkat. kalau bukan kita sendiri rakyat malaysia yang nak support, siapa lagi kan. ye dak?

Tujuan update entri macam gini ? hehe. bukan apa, saja nak share perasaan saya melalui video-video lagu yang kat atas tu. lagi-lagi bila free ada masa lapang dekat rumah, bila bosan saya terjah youtube lepas tu dengar lagu-lagu tadi berulang kali. haha

Terima kasih sudi mendengar & fahami makna dalam lagu-lagu tu. dekat mana lagi aisyah boleh share melainkan dalam blog sang cinta ni kan? hehe. jadi, layan kan aje lah ya.

Semoga hari esok lebih baik berbanding dengan hari semalam dan hari ini. insyaAllah.

Wednesday, December 14, 2011

Saya Penanam Anggur yg Berjaya di Abad Ini.

Assalamualaikum semua sekalian. semua sihat? kalau sihat bagus lah tapi aisyah macam tak berapa jea ni. sejak berapa hari ni tekak macam nak ajak bergaduh jea dengan kerongkong. rasa-rasa sakit tekak tu macam dah datang. dalam banyak-banyak sakit, sakit tekak lah yang paling saya anti basmi habis. dah tu nanti mulalah nak selsema meleleh tu. harap tak menjadi kena cepat-cepat minum air ni.


Ni dah kenapa perenggan pertama panjang sangat? haha maaf ya. aisyah sangat bosan cuti ni. bila dah rasmi jadi penanam anggur yang berjaya, otak pun dah jadi petak akibat kekeringan idea untuk kemaskini belog sang cinta.


Seriusly, bukan tak nak update tapi idea tak datang mencurah-curah untuk update. ish kasi ketok-ketok sikit kepala yang bulat ni. walaupun tak update tapi saya rajin jea blogwalking dekat blog kalian. hehe saya suka saya suka! sambil menari-nari. *mulalah hilang pedoman*


Saya jealous tengok kawan-kawan semua yang cari kerja dan ada yang dah dapat kerja pun. tapi saya tak boleh lagi. kena tunggu bulan satu nanti :( huwaaa syok lah mereka poket dah tebal nanti, tapi saya poket makin nipis. bersabarlah wahai aisyah.


Hari sabtu lepas, saya keluar bercucuk tanam di ladang anggur. eh bukan lah, gurau jea. haha. saya keluar jalan-jalan dengan kawan-kawan di kuala lumpur. sangat penat sebab berjalan non-stop. oleh sebab saya ni nak kurus ramping, saya ajak mereka berjalan kaki ke klcc dari timesquare menapak celah pavilion hingga ke klcc. kebetulan masa tu asma' dan pakwe nya ehem ada di sana. so sweet.


dalam gambar tu saya paling suka kemeja denim biru, selesa untuk dipakai, tak panas pun tau. kain dia macam jeans tapi bukan jeans, apa pun saya suka sangat lah. terbaik di shopping online KEDAI KIZ . *saya jadi tukang promote kejap* hehe


dan ini. dah kenapa lah saya tengok dalam gambar tu macam saya sorang jea yang terover gelak, walhal kawan-kawan tu tak ada pun gelak sakan seperti saya. kahkah. saya kan happy go lucky. ehem


Kalian, saya nak sangat cari kerja. sekurang-kurangnya tak ada lah duduk goyang kaki kat rumah ni. tapi apakan daya den ni ha, bulan satu baru dapat cari kerja. sebabnya kenapa?? nanti di lain entri saya ceritakan ya.


Sekian, terima kasih sudi baca. memang nampak sangat entri kali ni penuh dengan kecelaruan. haha

Tuesday, December 6, 2011

Dan Akhirnya Mengakhiri SPM.

ASSALAMUALAIKUM. hehehe


mari kita ulang lirik ini mengikut rentak rap.
dan akhirnya, akhirnya, akhir akhir,
akhrinyaaaaa ya akhir,
aisyah dah selamat selamat,
selamat habis peperiksaan spm,
pada pada dan pada,
hari ini ini hari,
HOME SWEET HOME BEBEH.

walaupun hari ini terakhir akhir,
ending of the school the school,
aisyah pun..... kau sambunglah sendiri tak kuasa mak nak bedal lagu hikhok *hiphop* dasar perosak lagu.

*you all nyanyi lagu kat atas ni macam mana? hahaha

YA ALLAH, serius saya bangga dah jadi budak lepasan spm saya ulang lagi sekali spm ya ya spm. hari ni kertas yang terakhir subjek ekonomi asas, sangat mencabar ya hari ni. jawab dengan penuh gopoh gapah. tapi alhamdulillah, saya mampu jugak untuk menjawab. syukur =D

Haa lepas ni boleh tak pakai mekap tebal-tebal eyeshadow blusher semua tu? memang akan disumpah seranah oleh diri sendiri kalau diri sendiri ni pakai mekap tebal-tebal. hmm

Tak jadi lah tak jadi haha. berlatarkan duduk bersila bertemankan kawanku afiqah dan atiqah di depan sekolah sambil menunggu ibu bapa masing-masing diiringi suara sumbang burung gagak sang hitam. fuhh. maksudnya disini, masa tengah tunggu ayah jemput kawan-kawan lain semua dah balik. seronoklah dorang tapi saya duduk bertapa depan sekolah. dengan sunyi nya tapi burung gagak jelah yang sudi nyanyikan suara sumbang mereka.

Syukur sangat dah habis spm. lepas ni mana pakai baju sekolah lagi. sedih sangat walaupun happy dah habis sekolah. pengalaman sekolah yang paling terindah buat diri saya. sekolah tempat saya timba ilmu. sekolah tempat saya dapat kenal ramai kawan. sekolah tempat saya alami pelbagai peristiwa. sekolah tempat saya bergosip juga. sekolah tempat saya syaang cikgu. sekolah juga lah tempat, segala-gala nya. serius sayang nak tinggalkan sekolah. huhu

Dan lepas ni, bersiap sedia lah saya untuk menghadapi dunia baru yang tak ada dunia sekolah lagi. goodbye sekolah menengah kebangsaan cheras jaya.


Selamat tinggal baju sekolah dan selamat tinggal kebahagiaan menempuh hari kesukanan di sekolah.

k saya nak menangis dulu ni, tsk tsk. take care semua T_T

Monday, November 28, 2011

Kenangan Abadi (Entri Bergambar)

Setiap kenangan yang tercipta pada permulaan zaman kanak-kanak merupakan abadi buat remaja yang semakin hampir ke dewasa sampai nak kahwin dan ke hari tua. kehkeh.


Assalamualaikum dan hai semua :D jangan terkejut entri kali ni aku banyak bubuh gambar. tapi versi zaman dulu-dulu punya. hari tu aku dah janji nak buat satu entri mengimbau kenangan dengan kawan-kawan kan. ha ini lah dia. mari-mari dekat. biar gambar yang menceritakan semuanya. bersedialah hadapi gambar-gambar kurang matang kami.




ini arina syahira, permulaan aku masuk alam sekolah menengah dengan arina ni lah yang aku rapat. part paling aku suka kawan dengan dia sebab kitorang satu kepala. ini gambar masa form 2, maaf gambar kurang jelas. guna kamera handphone jea masa tu.


Gambar-gambar dekat bawah semua ni aku dah bertukar sekolah. sangat sedih ya tinggalkan sekolah lama sebab dari kecil dapat kenal dengan semua kawan-kawan yang dari sekolah rendah. aku mula tukar sekolah ke smk cheras jaya balakong pada tahun 2009, masa aku form 3. dari situ la aku mula kenal ramai kawan dan ehem ehem. haha. ceh nak ehem pulak, cakap boypren jea kan sonang ha aisyah :D


ni gambar zaman myspace. kahkah. glamour you amik gambar dalam tandas, macam toilet pavilion kan. serius nak tergelak bila mengingat balik gambar-gambar masa ni.


cinta buatan malaysia ! yeyeahh! hahaha
kan aku dah kata, masa form 3 ni zaman gila-gila kitorang.
 lebih tak patut, masa ni jugak la kitorang naik bas mini terus melencong pergi mines lepas habis sekolah. tambahan pula, lagi dua hari nak pmr pulak tu. haish, adik adik tolong jangan contohi kami berbuat sedemikian begini.


kami lah wirawati kadet polis. semangat kemain nak masuk kawad kaki, kalau nak tahu masa ni muka aku jadi hitam legam. haha tapi best lah :D


Menjelang tahun 2010, muncul lah kitorang ke alam tingkatan empat. ada yang dah pindah sekolah, ada yang dah berpecah. masa tingkatan tiga dulu kami ada geng, tak menahan nama geng nya CHOMOT. contoh macam nama aku dorang panggil eca jadi ecot. pika jadi pikot. aina jadi ainot. asma jadi asmot. umie jadi umot. nina jadi ninot. syida jadi syidot. fyfa jadi pipot. hany jadi hanot. siap bubuh nama chomot lagi dekat belakang nama masa join myspace dulu. hahaha sangat sakai masa tak matang dulu :D

gambar raya tahun lepas, bukan main sakan kami semua beraya rumah kawan.

aina dekat belakang jangan nak posing role model sangat kan? haha

aneh-aneh jea posing kitorang. dua jari peace ke depan dan muncungkan bibir.

aku seorang rockers.
lepas habis rempuh hujan lebat ini lah jadi dia. haha
-kenangan raya tahun 2010-

aina, aisyah, fyfa, asma'. LOVE

fyfa, adila, faezah, aisyah. LOVE LOVE

Berikutnya dah mula berhijrah ke tahun 2011. mula lah kitorang jadi senior sekolah dan pada tahun ni jugak la tahun akhir kitorang di smk cheras jaya. sobs sobs

ini kelas 5 dedikasi yang paling mental antara semua kelas tingkatan 5. hahaha
tapi kami bahagia.
-klik pada gambar untuk lihat secara slide-

kalangan gadis dan jejaka malaya lima dedikasi. haha

jangan terkejut aku pernah masuk persembahan dikir barat dekat sekolah.
memang seronok sangat. kitorang pun dah ibarat jejaka melayu sebab kena pakai baju melayu bersampin kan kain batik.

adila, LOVE

aisyah, pika, fyfa, faezah, adila, mira, ismi, hany.
kita bersatu padu selama latihan bersama untuk persembahan dikir barat oyeah!

dengan fyfa, fyfa memang kawan kamching aku.
ada apa-apa masalah mesti aku ceritakan dengan dia :')
bila keluar jea mesti ajak dia, tak sah kalau tak ada dia.

arza dan fizan, sebenarnya baru kenal masa awal tahun 2011.
makin lama makin rapat pula kitorang dengan arza & fizan ni.
ada masalah kami kongsi sama-sama.
dorang ni memang kelakar. bak kata fizan dengan arza,
dorang ni sweet gay. haha gurauan jea.

ini pika. dia comel sangat, lagi-lagi mata dia yang bulat tu.
kitorang tak sah kalau tak mesej guna muah muahh. hahaha

ini aina, kitorang satu kepala jugak.
bila jumpa kalau tak gosip memang tak sah.
suka bercakap pasal fashion, itu dan ini. haha

THE FIVE OF US, aku rindu ini.
bila kan dapat macam ni lagi.

Dah habis. nahh mesti penat kan tengok gambar-gambar. kahkah. tak apa la sekali sekala. lagi pun dah lama tak buat entri bergambar. ini jelah cara untuk aku ekspresikan semua kenangan sekolah.

Benar lah orang berkata. masa kanak-kanak atau remaja teringin nak menjadi orang dewasa sebab bebas dapat buat apa saja. tapi bila dah menuju ke alam dewasa, terkial-kial mencari kenangan di masa kanak-kanak atau remaja. serius sedih nak habiskan zaman persekolahan. agaknya lepas ni ke mana lah aku ya. hmm. kadang-kadang aku terasa macam no life. sangat tak ada kemajuan :(

sudah sudah nanti terlebih emosi pulak aisyah ni. haha terima kasih sudi baca dan jenguk gambar-gambar untuk entri kali ni :) kalau ada silap harap dimaafkan ya.

Bye bye semua~

Friday, November 25, 2011

Twilight Saga Breaking Dawn Part 1 (filem wajib tonton)

Assalamualaikum. dengar khabar cerita ni terlampau best. ramai yang berpendapat begitu. skema nya ayat. haha. nak buat konklusi sikit pasal cerita ni.

Dari pengalaman aku, tak pernah tinggal satu pun jalan cerita nya. dari episod awal nya sampai lah nak ke penghujung nya. baru aku sedar. aku merupakan penonton fanatik kepada cerita ini.

aku : Assalamualaikum. hai, dah tengok twilight saga breaking dawn belum ? *emoticon :-)

kawan : belum belum hihihi

aku : Oh, okay * emoticon :-) taknak tengok sama kea ? *emoticon :-D

kawan : alaaa bukan tak nak tapiiiiiii

aku : Hmm takpa laa. Siapa lah kita kan. Hahah. I'ts okay.

kawan : hmmm janganlah cakap camtu hmm sorry tau tau *emoticon :-(

aku : Bla bla bla. Hehe takpa. Nanti enjoy the movie ya *emoticon :-) ok bye bye ~

kawan : okay bye bye hm

Berikut di atas merupakan sedikit perbualan melalui pesanan ringkas. dan menunjukkan usaha untuk memulihkan hubungan silaturrahim. tapi. dalam angan-angan lah. hehe

besar gedabak aku tempel.

Abaikan tarikh 11.11.11 itu.

Bermula dengan twilight ke twilight : new moon ke twilight saga : eclipse ke twilight saga : breaking dawn part 1 hingga mungkin hujung tahun depan insyaallah twilight saga : breaking dawn part 2.

Sekarang cerita ni dah jadi satu fenomena filem yang paling laris di malaysia, semalam 24 / 11 / 2011 iaitu hari pertama twilight saga : breaking dawn part 1 mula ditayangkan.

Akibat terlampau kecewa dengan ajakan yang tak menjadi tu, aku buat perancangan untuk mengajak kawan-kawan karib lain untuk tengok cerita ni. aku tak nak tak dapat tengok cerita ni cerita ni cerita wajib aku tonton. haha.

Wahai Aina Asma' dan kawan-kawan lain, esok lepas habis kelas tambahan ekonomi asas kita serang panggung wayang mines ramai-ramai. let's feeling feeling sampai keluar hingus srot srot habis-habisan. ya? tujuan saya menonton filem ni sebab nak release tension spm lah konon. kahkah. ala untuk sekejap jea. harap jalan cerita nya ohsemmm.

Keterujaan dah sampai. okay bye bye :D

Tuesday, November 22, 2011

Tak pernah tak update lama macam ni.

Check Check, Rock Rock.
1, 2, 3 GO !!

Assalamualaikum para pembaca sekalian, aisyah dah kembali muncul dalam dunia blogging.

saya guna aku.

Ya allah, first sekali aku rasa eksaited sangat ni nak update. berdozen cerita aku nak cerita dalam ni, tapi... tak apa lah, taip sekadar yang termampu & terlintas jea lah.

Pertama, sepanjang peperiksaan spm ni banyak dugaan & cabaran yang mendatang. syaiton kuat menghasut, saja suruh tak payah belajar. haha. ah persetan kan semua itu, buat aku bertambah tekun untuk belajar.

Kedua, antara bahasa melayu, bahasa inggeris, sejarah dan matematik, matematik lah yang paling buat aku kecewa. memang di luar jangkaan. luar biasa! jadi aku pun meradang dengan luar biasa jugak lah. haha ish ish gurau-gurau. serius, kalau boleh masa jawab matematik hari tu nak menangis. tapi atas dasar jiwa kental, wa tahan air mata. wa tahan T.T

Ketiga, tak ingat hari apa. seseorang dah buat aku suka dia kembali. cara dia macam bagi harapan setulus hati, aku pun apa lagi. setulus tolol nya lah mengingat pada dia. fuhh jiwang. selepas tu aku tahu, memang takkan mungkin terjadi. aku tengok dia pun busy for searching girlfriend *mata pandang ke atas, tangan ke bahu* tapi tak ada satu cahaya petunjuk pun ke arah aku. jadi aku pergi bawa hati yang lara. lagi sekali aku persetan kan perasaan membara ni.

Keempat, aku dah mula ekspres buka facebook semula. walaupun aku janji nak buka selepas habis spm tapi ya, aku tahu aku dah mungkir janji. hehehe but who cares right, sama jugak lah tu. on-the-way-nak-habis jugak kan. ampun ampun. aku tahu, malah aku tidak kerap membuka facebook 24 / 7. contoh macam hari ni langsung tak buka muka buku :)

Kelima, aku nak target hasrat untuk main ice skating. walaupun nanti ada orang cakap "kalau jatuh padan muka hahaha" sekurang-kurangnya aku tetap nak mencuba. ini memang hasrat terpendam, paling common pun aku cuba anggap main ice skate macam main roller blade. pun boleh kan? haha.

Keenam, aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kerana anda sudi menziarahi dan followi blog tak semena-mena ni. dengan nada serius lagi emosi, terima kasih sangat-sangat you all's :')

Rasanya setakat ini saja perkembangan yang berlaku. kawan-kawan, nantikan kemunculan entry akan datang sebab aku nak story telling pasal persahabatan kita semua. tunggu ya :D maklum, musim dah nak habis sekolah tak lama lagi, mesti lah nak bersyahdu madu dalam blog ni. hehe. yeayy malaysia menanggggggggggggggggggggggggggggg !

"bila kita jadi tak tentu arah tentang perasaan, kita biarkan dia bahagia tapi kita biarkan perasaan kita merana dengan sendirinya"

Saturday, October 29, 2011

Jiwa Kacau.

Jiwa mula rasa kacau. kepala mula rasa serabut. fikiran mula rasa tak tentu hala. ini lah dia keadaan yang terpaksa dilalui budak nak amik SPM macam saya. 


Cuba congak. ada baki 15 hari lagi yang tinggal. saya takut. gementar sangat ni. cuti deepavali satu minggu pun dah nak habis. bytheway, happy deepavali kepada semua kawan-kawan agama hindhu. ok sambung balik, serius gua cakap. gua takut !!!!! sudah. kawal emosi kawal emosi.


Semakin lagi berapa hari nak spm ni kan, semakin tergugat kerajinan ni untuk study kaw-kaw punya. dah macam buat hipotesis pulak ada semakin. haha.


Bapak emak anak segala jerawat pun dah mula membiak dekat atas kulit muka saya. haritu dekat tang atas mulut, tang atas hidung pulak lain hari, sekarang tang tepi pipi pulak. huwaaa. saya picit lepastu keluar darah. dan kertas tisu lah yang jadi mangsa kena tepek darah tu. hehe pedih ohh. memang cuti satu minggu ni masa lapang untuk kumpul jerawat :P


Adakah sebab musabab tension ? mungkin jugak agaknya, terlalu banyak fikir sampai berkedut satu ribu (pedon jea lebih). dah macam fikir masalah ekonomi negara pulak. perdana menteri pun tak gitu. ye dak?? kahkah.


Tolonglah tenangkan saya. dalam masa dua minggu ni saya kena struggle supaya dapat mantapkan lagi semua latihan dan kertas-kertas soalan percubaan dari negeri lain yang cikgu bagi. *menggigil*


ini saya dengan kawan kamching, Fyfa Rashid. nampak seronok? masa tengah nak pergi jamuan quarter master tu jea, tapi sekarang tidak lagi. lebih serius ke arah spm. seronok kemudian cerita.

Blog mungkin akan jadi rumah terbiar buat sementara waktu sampai balun habis compang-camping kertas peperiksaan spm yang terakhir pada 6 / 12 / 2011 nanti, baru jadi serius semula untuk update entry-entry akan datang.

Tolong! doakan aisyah doakan aisyah semoga relax cool masa nak jawab spm nanti. amin amin. semoga doa kalian diberkati.

Perasan kan perenggan mula-mula sekali tak ada salam. ketara sangat lah terujanya nak update blog. haha ok ok saya bagi. akhir kata, Assalamualaikum wbt. PEACE NO WAR.

Wednesday, October 26, 2011

Soalan Cepumas (tagging)

Assalamualaikum semua ^^


Sebenarnya tak lah cepumas pun. hehe


Sungguh tak sangka di tag oleh seorang kakak comel kita ni, Nana Chew. arigato gozaimasu kak nana ;) baiklah jom kita mulakan. first, start dari undang-undang yang perlu kita fahami dan patuhi. sekian di bawah.




THE RULES :

( 1 ) You must post this rules.
( 2 ) Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
( 3 ) Answer the questions the tagger set for you in their post, and create 11 new questions for the people you tagged to answer.
( 4 ) You have choose 11 people to tag and link them on the post.
( 5 ) Go to their page and tell them you have tagged him / her.
( 6 ) No tag back.
( 7 ) No stuff in the tagging section about  "you are tagged if you are reading this" you legitimately ( aka REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY  ) have tagged 11 people.


Jadi marilah kita mulakan !!!!! haha

11 THINGS ABOUT MYSELF ( NURAISYAH ) :

( 1 ) Nama sebenar-benar saya adalah nuraisyaah binti syahrial.
( 2 ) Suka warna biru dan pink paling ketara. (sendiri tak tahu sejak bila mula suka warna pink)
( 3 ) Realitinya seorang yang weird. sama maksud dengan aneh lagi pelik. hanya orang yang benar-benar memahami saja yang jelas akan itu ^_^
( 4 ) lahir pada 23 januari 1994. wajib ingat nih! kahkah
( 5 ) Jenis perahsia.
( 6 ) Boleh jadi peramah dan boleh jadi penyengan jugak.
( 7 ) Lebih gemar blogging untuk mencari ketenangan.
( 8 ) Sayang emak dengan ayah ketat-ketat.
( 9 ) Suka sembunyikan perasaan, dan luah pada kertas bila tak tahan. *ada satu kertas yang terciptanya luahan tu* hehe
(10) Peminat K- POP tegar. ehem
(11) Suka dapat kenal lebih ramai kawan-kawan baru.

Jadi di bawah ini semua soalan yang diberi oleh kak Nana kita ;)

Q ( 1 ) : Horoskop anda apa ya ?
A ( 1 ) :  Jenama AQUARIUS.

Q ( 2 ) : Sumber inspirasi anda ? tak kisah dari segi apa.
A ( 2 ) :  Banyak, tapi paling terbaru ni peroleh dari buku Nik Madihah Skor 20 A dalam SPM 2008.

Q ( 3 ) : Cita-cita anda ?
A ( 3 ) :  Ayah nasihat supaya jadi ahli perniagaan. (memang berhasrat macam tu) InsyaALLAH.

Q ( 4 ) : Ada binatang peliharaan ? kalau ada beritahu nick name binatang peliharaan itu. kalau tak ada, beritahu sebab apa tak suka.
A ( 4 ) :  Dulu ada, seekor kucing. omeyy sangat. tapi dia suka pedajal rumah saya. iaitu yiyak. sekarang tak dapat nak bela lagi. dia dah besar, pandai jaga diri.

Q ( 5 ) : Ada BF / GF ? apa yang sweet tentang dia ?  kalau tak ada, tulis tiada.
A ( 5 ) :  Hmm ini masalah negara. konflik terbesar yang sedang saya alami. saya tak dapat pastikan. jumlahnya, rahsia.. agagaga~ (gelak macam pakcik popeye the sailorman. poot poot)

Q ( 6 ) : Nama panggilan anda di rumah ?
A ( 6 ) :  Kakak, Aisyah.

Q ( 7 ) : Suka layan cerita indonesia tak ?
A ( 7 ) :  emm cuekkin. haha rasanya tak lah. lebih fokus kepada korea. hehe *PEACE*

Q ( 8 ) : Benda yang buat mood anda hilang tiba-tiba ?
A ( 8 ) :  Bila blogging tapi tahap kelajuan berukband macam siput kena reload kali-kali.

Q ( 9 ) : Addicted to FB aka facebook ?
A ( 9 ) :  Boleh tahan la untuk dapat lebih ramai kawan baru.

Q (10) : Suka fashion ?
A (10) :  Yang ini saya nak kata OMG OMG OMG !! hahaha overs mak.. ya saya akui, saya gemar fashion.

Q (11) : Kalau ada RM1 juta, anda nak buat apa dengan duit sebanyak itu ?
A (11) :  Bina rumah sendiri untuk hidup bersama keluarga tercinta. kahkah! dermakan pada rumah kebajikan dan bantu orang yang memerlukan. amin..


Soalan dari saya :

( 1 ) Suka makan apa ?
( 2 ) Ada BF / GF atau tidak ? kalau ada, nyatakan kenapa anda pilih si dia.
( 3 ) Siapa diri saya pada anda ? :3
( 4 ) Tarikh lahir bila ?
( 5 ) Tempat idaman untuk pergi ?
( 6 ) Peminat tegar warna apa ? nyatakan sebab suka.
( 7 ) Apa pengalaman manis yang pernah anda alami ?
( 8 ) Target dalam hidup ?
( 9 ) Lebih kepada facebook atau twitter ? jelaskan kenapa.
(10) Bila mula ber-blogging ? nyatakan sebab apa.
(11) Apa yang buat anda boleh hilangkan stress ? (tak kisah apa-apa pun)

Baiklah perhatian kawan-kawan sekalian. ini tag khas buat kawan-kawan tersayang saya.hanya jawab soalan-soalan yang diberi oleh saya di atas ya ^_^

( 2 ) Azi Rahman
( 3 ) Asma'
( 4 ) Atifah
( 5 ) Aien Rosdi
( 7 ) Huda
( 8 ) Adleena

Okay, goodluck ya you all. buat yang terbaik. jawab elok-elok. jangan main hentam jea. haha

Saturday, October 22, 2011

Keindahan Hari Graduasi Buat Tingkatan Lima 2011

Assalamualaikum dan selamat petang semua. aiyoyoo. dah lama tak update ni, kasihan blog. tak cool dah macam ni. takpa, sekarang dah update =) korang semua sihat? bagus-bagus.


Awal-awal lagi mula dari sini saya nak minta maaf beribu ampun kepada rakan-rakan blog semua. saya tak dapat nak komen entry kalian macam biasa. tapi saya tetap baca entry-entry yang kalian dah update masa-masa lepas walaupun silent reader, jadi jugak lah.


Buat masa sekarang saya dah tak boleh blogging macam selalu atau terlalu kerap. memandangkan lagi 21 hari menjelang spm. saya takut. saya selalu rasa berdebar sekarang sampai menyebabkan tangan gigil-gigil. janganlah kata saya hidap parkinson pula?? takmauuuuu.


Ini pun kena blogging secara hendap. big boss / ma'am sama dengan maksud emak. akan mula tenaga kuasa leteran kalau nampak saya main laptop. walaupun cuma nak lihat gambar. jadi saya kena sabar sampai habis spm nanti baru nak meriah-meriah balik blogging macam biasa. wuwu


Walhal empat perenggan di atas cuma mukaddimah jea. kahkah! panjang nauu kemain. ternyata lah entry kali ni untuk saya kongsikan kegembiraan di Majlis Graduasi Tingkatan 5 2011. seronok sangat, terlampau eksaited. baju pun siap gosok awal-awal dari minggu lepas lagi. haha ini berkobar-kobar namanya. ha lagi satu, graduasi kami tahun ni buat kat Maktab PDRM Cheras. silakan lihat semua figura di bawah ^_^


depan pintu sekolah, kawan baik sebelah saya tu namanya fyfa. aumm. ini sebelum bertolak.

Ini pun sebelum bertolak. yang ni pula fyka mohamed. eh salah la, pyka rahmat. oit bukan lagi, tapi syafiqa mustafa. hihi omeyyynya dia

dah dalam bas pun, saya bawa angkat kamera ke atas untuk ambil foto orang-orang dalam bas tu tapi malang cuma sekerat. tengok, mata faezah kat belakang saya tu, terancam habis >.<

kawan bahagia selamanya ;)

yeay dah sampai dan duduk pun dalam dewan bankuet tu. yang ni Wardah namanya, comel orangnya. saya geram tengok mata dia sebab pakai lens. teringat sama pulak muka wardah dengan seorang blogger gadis manis, Amy Syahirah. sama kan? hehe

Dari kiri : Bibi, Azrul, Amin. azrul tu memang tembam dan comel, gelaran yang diberi untuk dia, baby ayoi. gelagat dia memang comel =)

sebahagian dari kelas saya, awesome <3

Konklusinya untuk hari graduasi tahun ni memang terindah. kukenang sampai bila-bila. pewit. saya nak beri pendapat sikit, semua girl dan guy comel-comel letup-letup handsome-hansome kacak lagi bergaya. fuyooo tak terkata lah. haha sudah. over mak.

Maaf lagi sekali kalau ada kekurangan dalam entry ni. saya dapat rasakan sendiri typing untuk entry kali ni macam berterabur :( what can i do. mungkin rasa tak tenteram dek memikirkan spm. haihh.

Okay jumpa di lain entry, terima kasih sudi membaca dan melihat :)

Bye Bye~

Saturday, October 15, 2011

Dari Lesen Ke Single

Assalamualaikumwarahmatullah. hai semua. fuhh penat hari ni, satu hari tak duduk rumah. tak duduk rumah sebab ke mana? ke kelas lesen lah banggg. kahkah. ok, sebenarnya dari minggu ke minggu sebelum ni saya dah mula ambil lesen L untuk menunggang motor dan memandu kereta. *ayat tak boleh skema lagi* pewit.


Alhamdulillah, dalam satu minggu lagi dah boleh dapat lesen L tu. hehe tapi jangan berangan lah kalau nak terus genggam dalam tangan, kena habis bayar kat tempat daftar tu baru boleh dapat. huwaaa sabo nak sabo. habis spm baru sambung buat P. deyy apa mung nih, orang tengah sibuk hard-hard untuk spm = sijil perkahwinan malaysia. eh bukan, libas kepala laju laju. spm = sijil pelajaran malaysia. saya pulak sibuk nauuu dengan pelajaran lesen sekolah memandu.


Relax cooll relax. nak buat awal-awal ni pun sebab saja-saja jea isi masa lapang. haha bukan bukan. tapi sebab nanti biarlah senang habis spm terus buat lesen P. takut start tahun depan busy lagi dengan kerja nak sara diri, bagi makan anak-anak cucu cicit lagi. hah kan dah mengarut. yelah, siapa lagi nak tanggung kehendak macam-macam kita yang remaja ni pelbagai. lain lah kalau sekolah lagi dapat jugak duit poket mingguan. *buat muka satu sen minta duit dekat mak*


Selesai satu sesi pelajaran L = Law / Undang-undang. syukur syukur =) dahhhh. lepas ni kena sungguh-sungguh beat spm pulak tau! amekaw. lagi 29 hari je nabbbb, 29 hari nak ke spm. *geleng-geleng, tekup muka*



Sejujurnya. nak cerita benda kat atas ni jea. tapi dah melalut ke dasar laut. hehehehe. ya betul ! saya suka ayat kat atas ni, tipu lah kan kalau cipta sendiri. saya dah minta izin untuk potostet ayat di atas supaya di post ke dalam entry ni dari blog cik Nisa Kay Suka Menaip yang ohsemm ni. tapi hmmmm cik nisa tak reply pun komen yg dah diberi. nak buat cane, pakai bantai jelah letak dalam ni. haha takpe, nak kongsi jea. tak ada niat buruk =)


Betul tu, Allah dah simpan dan jaga baik-baik jejaka tersebut untuk wanita yang sudah lama tidak ada cinta. ha ni mula nak gelebeh jiwang ni. kahkah! dah la tu, sikit jea. apa yang boleh diharapkan, berdoa dan tawakkal jelah baik-baik dan diredhai hubungan itu oleh-Nya. Amennn.


Terima kasih sudi baca ya semua ^_^ jaga diri. saya rindu dia. auwww. koh koh koh koh!! sudah-sudah lah tu aisyah. haha goodbye~

Tuesday, October 11, 2011

Kemeriahan Jamuan Kelas 5Dedikasi 2011 (entry bergambar)

Hello Assalamualaikum semua :) saja update blog hari ni. harap korang semua sihat selalu ya. entry untuk hari ni nak cerita sikit pasal jamuan kelas 5 Dedikasi selaku kelas saya untuk tahun terakhir ni.


Sebelum jamuan tu, pagi pagi lagi dah menapak ke masjid jamek. teman kawan tersayang sorang ni, nur afiqah. dia nak beli kasut dengan beg kejap. hehe dah masuk pukul 12pm terus menapak pula ke mines wonderland.


Tak sangka ramai pulak yang datang jamuan kali ni. wahh memang meriah sangat lah. semua orang dah sampai, kecuali saya dengan afiqah jea yg agak lambat sikit sampai. haha. takmau cerita melalut, you all tengok gambar-gambar yang saya upload dalam entry ni okay ^_^ saya sediakan deskripsinya sekali.


ini namanya upacara bowling. dan itu jugak lah saya. tehee

yang sebelah kiri cantik manis tu la Afiqah yg saya temankan dia pergi masjid jamek dan haa yang comel sebelah tu, Syida.

serius Tirath Singh sangat ohsem oleh kerana jambang dan misai serta janggut yg ada padanya menarik perhatian. kahkah (budak kelas 5d jangan bagitahu tirath tau pasal ni ! haha)

saya bersama abang vineash macho. jangan marah ya Malathi (girllfriend tercinta vineash)

memang sweet couple, nina <3 ejam. ditubuhkan pada harijadi ejam. eden bilo lai ?? huah huah~

yang kecil tapi cutee sebelah kiri tu Wanie dan sebelah kanan pula Bibi molek.
oh ya tak lupa jugak dua orang ahmoi cantik belakang tu, Lau Kuan Yee dan Cheng Cheng :)

ini memang kontroversi. selalu terjadi dalam kelas. oh tidak, hahaha sengal kau Azman.

jejaka pujaan kelas 5dedikasi 2011. haha kecuali yang paling hujung tu, wan(amirul azwan) dari kelas 5fatonah.

i lapp chuu girls. semangat menyanyi ya korang ni :D

taraaa! geng, geng, geng, bas sekolah. eh bukan lah..
ini lah geng 4Dedikasi 2010 / 5Dedikasi 2011. mesti rindunya saat saat ni, sobs sobs.

untunglah dapat nikmat aiskrim. haha

Okay gambar dah habis. banyak lagi tapi memang tak lah nak masuk semua sekali kat dalam ni. ada lagi kawan kawan yg lain tapi tak sempat nak bergambar. sorry sangat tak ada gambar time makan, oh ya kami makan di mcD. hari ni mcD mines wonderland, budak kelas 5D yang pegang. haha habis satu tempat tu kitorang conquer.

Terima kasih sangat sangat ya geng kelas 5Dedikasi sudi datang meriahkan jamuan tahun ni. tahun ni tahun last kita dapat jumpa. habis spm entah mana lagi lah nak jumpa. kalau berkesempatan pun, InsyaAllah alamatnya :)

Terima kasih sudi lawat blog ni ya :) selamat malam. adiosss~