Friday, December 24, 2010

Muka Frust Satu Hari !

Salam. Hai..

Ni nak cerita pasal tension nih.
Pehh bapak lah gila frust siaaa hari nih !
Entah kenapa tiba-tiba nak marah-marah.
Tak ada angin tak ada ribut tiba je aku nak naik minyak hari ni ;'(

Tak tahu kenapa..
Sebaba apa..
Tapi yang paling kesian kat angah laa :(
Kesian dia..
Sebab time nak closing kedai tadi, aku terus pergi kitchen, marah-marah kat angah, dengan tiba-tibanya!
Bapak kejam aku nih pergi sound angah hahah.
(sebab time aku dah hantar barang kat adha suruh dia basuh, aku macam terdengar yg angah cakap dekat aku, 'aisyah ni lembab ah buat kerja!')
Itu lah sebab dia aku aku terus berang kat angah.

Ke aku silap dengar ??
Tu angah pelik dengan aku, kenapa tiba-tiba je aku pergi marah dekat dia ?
Sorry tau angah..
Tak berniat nak marah, eca je yg salah dengar..

Mungkin sebab aku penat sangat kut kerja, terlalu letih.
Tu yang tension gila babi sangat tuh =='

Aku marah tadi sampai terbawa-bawa dekat rumah..
Habis adik aku kena tempias marah aku ni sekali..
Kesian dia.
(TERUK ah kau ni syah!!)

Sekali ambik kau, aku kena marah balik dengan adik aku, sampai mak aku pun terjaga dari tidur dia lepastu terus marah kat aku balik. hahah!
(padan muka kau syah!)

Aku terus masuk bilik, kunci pintu.
Lepastu kan korang.
Akuuu. aku. . .
Aku menangis. heheheh :p

Ye! Aku menangis!
Macam orang gila jeh rasa masa tu, HAHAH
Tapi bila dah lepas menangis, aku rasa lega doh, memang lega sangat, rasa terluah semua frust aku nih.

Harap hari esok aku akan okay macam biasa..
C H I L L
^_^

Wednesday, December 22, 2010

Dear Fatin Nabilah and Anis Roslan

FATIN NABILAH.

Harap kau bersabar okay?
Jangan lah asyik sedih jea, nanti kau frust siapa yang susah?
Aku jugak tau. huhu

Kau jangan fikirkan sangat lah pasal tuh, anggap je tu dugaan yang tengah meguji kau sekarang.
Tengah bercinta memang banyak cabaran dia, ada je benda susah yang datang padahal baru je nak bermula kan ??

Biasa tu, macam aku.
Dah selalu sangat. hahah
Apa pun kau jangan fikirkan sangat, kita pun tak lama lagi nak masuk form5.
Kita kena fokus!
Okay atin ?
Aku sayang kau ^_^


ANIS ROSLAN.

Bila scha dapat tahu yg anis baru lepas excident hari tu kan, sedih gila ohh !
Terkejut pun ada bila baca blog anis yg post pasal anis excident kereta.
Kesian anis ! ;'(

Harap anis kuat ok ??
Moga anis cepat sembuh macam dulu.

Bercampur-Baur a.k.a 7 Rasa

Salam. Hai semua :)
WOAH ! Lama dah tak update blog, rasa macam apa dah tak update cerita dalam nih.

Sekarang ni tak tahu nak cerita apa, bercampur-campur.
Banyak rasa yang aku rasakan sekarang ni.
Rasa sedih, blur, pelik, happy, bengang, rindu, penat.
Senang cerita la, jiwa aku rasa kosong je sekarang!
-Z E R O-

First, rasa sedih.
Aku tanya lah dalam hati aku, betul atau tidak dia sayangkan aku, dia betul-betul ikhlas ke selama dengan aku.
Sebab aku ternampak kat mukabuku dia, macam ada something dengan sorang budak tu ?
(tettt. entahlah!)

Kedua, rasa blur.
Sekarang ni aku macam dah tak ada perasaan bila ada kawan-kawan yang bergurau saja nak kecilkan hati aku.
Bila dorang gelakkan aku, aku buat muka blur, macam tak ada apa yang dorang cakapkan dekat aku.
Sebab aku anggap dorang saja nak tengok muka marah aku macam mana, tu aku buat tak tahu je.

Ketiga, rasa pelik.
Pelik tengok kisah sahabat baik aku 8 orang tuh.
Lately ni aku tengok dorang macam dah tak rapat.
Rapat pun sesama sendiri je, tak lepak ramai-ramai macam dulu lagi dah.
Ada yang memulaukan dan ada yang dipulaukan.

Keempat, rasa happy.
Aku sekarang nih happy ke tidak ah ??
Yeke aku happy. macam tak je kan ?
Betul ke aku hapyy ?
Aku rasa tak !
Eh aku happy lah, siapa cakap tak ?!
Deyy dah pelik pulak ayat aku ni.
Jawapannya, entahlah ?! =='

Kelima, rasa bengang.
Aaarr, tak tahu lah aku bengang pasal apa ?? hahah
(kan aku dah kata, aku sekarang blur kan)

Keenam, rasa rindu.
Rindu nak start sekolah balik, rindu nak lepak dengan kawan-kawan, rindu nak belajar akaun dengan my classmate, rindu nak kira-kira bila belajar math, rindu nak bergosip dekat sekolah, XOXO.

Ketujuh, rasa penat.
Aku penat dohh asyik kerja sepanjang bulan12 nih.
Letih sangat...
Cuti pun sekali dalam seminggu jeh.
Sampai nak update blog pun susah.
Tapi nak buat macam mana, aku jugak yg menggatal nak kerja. heheh
Takpe, lagi berapa hari je pun nak berhenti :D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-Kesuluruhannya aku rasa jiwa aku kosong sekarang-






























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Friday, December 17, 2010

Jatuh Hati Terhadap

Cheh. Tajuk bikin panas jeh kan, buat hott je. hahahah
hoish !
Tak ada apa lah tajuk tuh, saja buat saspen.

Sebenarnya nak cakap, yang aku memang dah jatuh hati kat BLOG nih.
Ini SERIOUS !

Sebab dapat meluahkan perasaan tersurat dan tersirat dari hati aku, apa yang aku pendamkan selama nih, apa yang aku nak sampaikan untuk seseorang atau apa-apa cerita saja lah.

TERIMA KASIH blog kerana sudi terima karangan aku yang suka merepek seadanya. HAHAH
Tapi betul laa, aku memang suka ber-blogging.
SUKA sanadd !
hahaha

Okaylah, itu sahaja cerita pendek dari aisyah buat pagi buta ini.

Take care semua.
Sweetdreams.
Love ya.
Bye.
;)

Benci-Membenci Tiada Gunanya

Sebenarnya, sejak dari beberapa minggu yang lepas lagi aku ada gaduh dengan sorang kawan aku ni.
Dah berminggu jugak kitorang tak bertegur, tak contact dah.
Kitorang gaduh atas sebab tertentu la, mana boleh bagi tahu. heheh

Jadi sekarang, pada tengah malam buta ini jugak.
Aku dapat memaafkan dia dan minta maaf dekat dia setelah lama senyap sunyi hilangkan diri dari dia.

Akhirnya, aku reply jugak message dia.
"Aku minta maaf okay dengan kau H_ _ _Q"

Walaupun selama ni aku terkilan sikit dengan kau, tapi tak apa.
Aku terima, dah biasa dengan semua tuh. faham..

Jadi kitorang kawan balik lah lah macam biasa!
Totally dah berbaik semula.
YAHU !

Sebab aku tak suka gaduh dengan kawan lama-lama membabi buta punya, tak tahan =='
Berkawan selamanya kan, bukan putus macam tuh saja.
^_^

Thursday, December 16, 2010

Kawan Terhebat

Pada 15/12/2010,
Aku dengan asma ikut aina pergi rumah makciknya.
Saja nak lepak-lepak, kebetulan aku cuti. heheh
Dari bosan duduk rumah baik aku ikut aina ^_^

Dan hasilnya kami pun ber-photoshoot lah dekat "private place" konon. hahah
Tapi-tapi korang, gambar tak dapat nak upload.
Sebab internet punya masalah, lambat sangat. arghh!

Tak apa lah.
Kalau korang nak tahu macam mana gelagat dan cara-cara kitorang pose time ambil gambar tuh, sila lah online facebook, dan tengok kat facebook kawan aku, Aina Ali. heheh
Semua gambar dia upload. haha

Terima kasih banyak-banyak aina, sebab sudi ajak aku dengan asma ikut kau.
Kalau tak, duduk tercunguk macam orang gila jelah aku kat rumah ni :DD
SAYANG KAU SAHABAT !

Okay, nanti update lagi.
BYE-BYE
^_^


Sedihnya ;'(

> Salam. Hai kawan-kawan, mesti korang perasan kan? kenapa aku dah lama tak update blog, dah lama tak berkongsi cerita dengan korang semua. haihh =='

> Ini semua line broadband MAXIS punya punca, LEMBAB ! Sengaja tak nak bagi aku online facebook puas-puas macam dulu, update blog macam dulu, ber-Walking setiap blog korang semua. Arghh ! Frust otak nih. huhu

> Apa pun, bulan dua belas ni aku agak busy sikit, dgn kerja sampai malam terkadang. Insyaallah bulan januari tahun hadapan free sikit kan, dapat update blog puas-puas! hehe tu pun kalau bb aku ni dah cukup sihat wal afiat lah. x(

> Tak dapat nak tengok siapa saja yg follow blog aku, sebab tiba-tiba dia keluar kat situ "internet connection error" pehh! memang menyirap lah tak dapat nak follow balik blog korang :(

> Kepada kawan-kawan baharu yang follow blog aku, terima kasih sangat-sangat sudi nak ikut blog aku yang tak seberapa cantik macam blog korang <3<3

Ada masa nanti aku update lagi yea, byebye. see you all next time :( takecare, love you.

Tuesday, December 7, 2010

Dear myFACEBOOK

Disebabkan line broadband maxis saya ini lembab, tak dapat nak approve orang.
Tak dapat nak accept friend request di facebook.
haihh !

Akibatnya, orang yang add saya dah menjadi terlalu ramai, over limit !
Jumlahnya dah menjadi seramai = 200 orang.
Ya Allah, mana mampu nak approve orang ramai sekaligus macam tuh ??
Serious GILA.
Bengang pun ada jugak nih.
=='

Nak add saya bagai menggila, tak terlarat nak tengok profile korang semua sebelum approve.

Kepada kawan-kawan baru di facebook, bila line broadband saya yang biul ini dah okay, saya akan approve korang. Insyaallah yea =)

"SAYA NURAISYAH, INGIN MENGUCAPKAN TERIMA KASIH BANYAK-BANYAK SANGAT KEPADA KAWAN-KAWAN DI FACEBOOK YANG SUDI MENAMBAH SAYA UNTUK MENJADI RAKAN MESRA ANDA. " huhu









(apa-apa pun. hati aku tetap sedih dan tidak menentu oleh kerana memikirkan sesuatu hal yang membuatkan aku berasa . . .)
Bak kata pepatah KAMI . .

"HIDUP INI MEMANG PALAT.
TAPI ESOK MASIH ADA . ."


-My life is full of challenges and obstacles-

O' God.
If every time i have to blame ?
I did it all wrong ?
Attributed to me ?
Really ??

I knew i wasn't mistaken.
Not due to me.
But why should i be embarrassed ??

Sekarang aku dah tak tahan lagi.
Letih dengan semua ini.
Salahkah untuk aku memilih ?
Perlukah aku mengikut pilihan orang ??

Sekarang aku tidak mampu berkata apa-apa lagi tentang itu.
Nak menangis, sudah tidak berguna lagi.
Tiada siapa yang memahaminya. . . .

Saturday, December 4, 2010

Broadband Bermasalah !

Salam kawan2 semua..
Rindu laa dengan korangg.
Rindu sgt nak baca blog korang, comment blog korang.
Tetapi oleh disebabkan broadband aku yg gila dan bermasalah sekarang ni, nak online facebook pun susah dah, apa lagi nak buka blog kan??

GERRRRAM NYA !!
Tersangat lah geram nihh, tension !
Jadi aku cuma boleh meluahkan perasaan saja lah kat sini, harap korang semua faham taw.
Bukan taknak buka blog korang, mmg NAK !
Nak sangatt jalan2 kat blog korang semua.
Broadband punya hal lah buat aku jadi bengang.
grrrr ;'(



Wednesday, December 1, 2010

Update Blog!

Haiii.
Selamat datang ke blog saya, nuraisyah.


Entry kali ni just nak update story jea, pasal rasa macam dah lama tak meluahkan kat blog kesayangan aku nih. hehe
Nak cerita nih.
Cerita apa eh ??
emm Rasanya, macam2 cerita aku ada.
Cerita menarik, bengang, kelakar, romantik.
(tak habis2 dgn cerita cintun dia tuh. hahahah)
Haishh, banyak lah!
Tak terbilang. chehh
TERBILANG gituh. podahh

Haa !
Ni nak cakap nihh. hadoyy, hampir terlupa pulak nenek aisyah nih.
MINTA MAAF YEA.

Aku rinduu dgn blog aku, rindu dgn blog follower2 !
Dah lama tak baca blog kawan2 saya, nak bacaaaa!!

Pelbagai macam perisa cerita korang dah update kan??
 uwaa!
Dah byk cerita yg aku tertinggal kat blog kawan2 tuu~

Tak apa, lepasni aku cepat2 lah baca blog korang yea??
hee

Okayh, itu saja untuk malam ini.

-G O O D N I G H T-