Friday, November 26, 2010

Pengalaman Bekerja

Hai semua, dah lama tak update blog. Rindu lahh ;(
Ni nak cerita pengalaman kerja kat A&W. hee

Pejam celik, dah dua hari kerja situ. tapi hari ni agak best sikit walau pun penat gilaaa. penat2 pun berbaloi jugak ^_^

HARI PERTAMA KERJA ; Semalam.
Bangun tidur terus siap2 nak pergi kerja, tapi terlambat amik bas pulak!
haihh, terpaksa la naik cab, nak cepat punya pasal kan. Habis melayang rm8 aku macam tuh je. huhu
Dah sampai tu terus gerak A&W dgn fyfa.
Masuk jeh kedai tu, kitorang cari manager. Nak start kerja.
Serious aku cakap, sumpah segan ohh time nak masuk situ. HAHA
Ramai sangat member kerja situ, pastu dorang pandang jee.

Jumpa miss manager kat belakang tu, dia terus bagi baju dgn topi.
Then kitorang pergi toilet tukar baju, igt kan besar.  tapi boleh tahan laa, sesuai jugak la dgn badan kitorang. hehe
(Comel jugak kitorang pakai baju tuh. hahaha)

Lepastu, miss tunjuk ajar kitorang barang semua, kenal2 dgn staff, tunjuk semua product makanan.
Walaupun penat, sekejap ke depan sekejap ke belakang, tapi seronok.
Sambil buat kerja dapat lepak dgn kawan2 tu semua. hehe

HARI KEDUA BEKERJA ; Hari ini.
Hari ni aku mmg semangat betul nak pergi kerja.
Bangun awal lagi tuh, pastu terus pergi mandi bersiap semua. HAHA
Dah siap2, makan dulu jap. mak masak nasi goreng. hee
Keluar rumah pukul 11, tunggu bas.
Bas pulak dtg pukul 11.30, lembab punya bas =='
Nasib baik sempat sampai mines.

Masuk je kedai, jumpa miss manager.
Tiba2 miss suruh aku dgn fyfa jaga kaunter.
FULAMAK !
Memang terkejut beruk aku dgn fyfa tadi.
Dahla kitorang tak brape nak tahu mana satu button untuk amik order.
Tapi nasib baik jugakla myra ada ajar sikit mcm mana nak amik order kat kaunter tuh.

Okay, so bermula lah kerja aku dgn fyfa kat kaunter tadi.
Macam2 kerenah pelanggan yg kitorang dapat.
Ada yg OKAY, ada jugak yg KEREK. huh
Mentanglah kaya, banyak pulak bunyi complain dia.
haishh, Sabar jela kitorang tadi. hahah

Tapi tak apa, kitorang cuba jugak bermesra dgn pelanggan =)
chehh! HAHA.
Lagi2 aku, berapa kali asyik salah tekan jeh benda tuh.
Aku punya lah cuak bila salah kira ke, salah amik order ke.
Nasib baik miss tak marah, fuhh selamat.
Budak baru belajar kann. hehe

Bila dah lama2 sikit tu, kira okay la.
Tak ada kabut2 lagi dah aku ni.
Sebab dah faham nak tekan2 benda tuh. hahaha

Habis kerja pukul 8.
Then miss suruh aku dgn fyfa kira semua hasil duit dalam mesin kaunter tuh.
Alhamdulillah la!
Nasib baik tak ada yg short!
Lebih sikit ada lah. HEHE
Ala berapa posen je pun. haha
Syukur sangatsangat lah!
Aku and fyfa dapat buat kerja dgn baik hari ni.
-PEACE-

SEMOGA HARI ESOK LEBIH BAIK DARI HARI INI . . .

Monday, November 22, 2010

Dapat Kerja !

Ou yeaahh.
Dah dpt kerja !
hahaha
Bestnyeee~

Alhamdulillah dah dpt kerja jugak akhirnya. aku dpt kerja kat mines, kedai A&W taw ;D

Syukur sgt2 lah. hmm sebelum ni dah mmg lama pun apply kerja kat kedai f.o.s, tapi bila kitorang dtg kat kedai tu tadi nak jumpa supervisor tanya pasal kerja, dia taknak jumpa kitorang! (aku dgn fyfa) Haishh, sakitnya lah hati bila kakak tu ckp, kalau tak isi borang tak dpt kerja.

Hah! habistu, yg masa kitorang bagi nama, number i.c, dgn number phone tuh. HAPE ?!
Deyy supervisor, kalau mmg taknak terima kitorang bekerja kat situ ckp lah awal2 ! ni tak confirm lah, 50/50 lah. mmg cerita keling ouh supervisor f.o.s tuh ! GRRR.

Tapi tak ape, kitorang tak hadap pun lah nak kerja situ ! huhh.

-Start kerja, khamis nih.
-Mula bekerja pukul, 12.
Aduhh tak sabarnye, nasib baik kat situ ade jugak member sekolah.
Mira, pian, dgn siapa tah sorang lagi budak kelas G tu.
heee
Syukur sgt2 lah !
^_^

Friday, November 19, 2010

Melawat Kawan yg sedang Sakit

Pukul 11.30pagi terus gerak nak pergi hospital serdang. melawat kawan tersayang, Fycca Mustafa yang sedang sakit akibat terkena DEMAM DENGGI. gila lahh, memang kesian kat dia !

Aku pergi dgn fyfa and hany je, naik cab plak tuh dari ktm serdang sebab nak cepat. time melawat hari ini dari pukul 11.30 - 2.00pm.

Sampai je kat hospital tuh kitorang terus pergi kaunter maklumat then kitorang tanya pesakit bernama syafiqa mustafa. Dah dapat tahu dia masuk wad berapa terus kitorang singgah kedai jap. beli buah. haha maklumlah, tak ada apa buah tangan pun yg kitorang bawak tadi jadi terpaksa jelah beli kat kedai dalam hospital tuh..

Dah beli buah terus naik atas, cari wad pkot (fycca). Dah masuk dalam bilik pesakit, kitorang tanya nurse yg ada kat depan meja kaunter tuh, mana temapat syafiqa diletakkan then last2 jumpa jugak !

Selak je langsir katil pesakit tu terus jumpa pkot. YA ALLAH ! kesian gila laa tengok dia ! sayu je hati aku tengok dia.. hmm
Aku tengok keadaan dia lemah sgt2, tangan dia dah banyak lubang and sampai lebam2 sebab asyik kena cucuk jeh nak ambil darah. (kalau aku lah yg kena, sumpah aku menangis gila babi punya lah, aku tak tahan kena injection!)

Tapi pkot KUAT, dia tak menangis pun bila kena cucuk ambil darah tu. dia tahan je, wahh pkot mmg hebat ah !

Kitorang pun lepak jap, borak2 dgn pkot. tanya khabar dia, macam mana keadaan dia. mcm2 lah.
Pastu kitorang ambil gambar dia nak buat kenangan. HEE
Nak tgk keadaan dia macam mana? tgk gambar bawah nih,
Harap kau kuat pkot.
Kitorang sayangg kau.
Jangan sedih eh.
Kalau kau sedih, kitorang pun turut sedih jugak. huhu


So macam itu lah keadaan dia sekarang.. lemah je aku tgk dia. Bercakap pun, macam tak larat dah ;(

Kalau korang tgk betul2 kan, kat tangan "kiri" dia tu ada kesan lebam. sebab berapa kali asyik kena cucuk jeh nak ambil darah. PEHH mmg sakit ah aku tgk !

Sama2 lah kita doa kan syafiqa cepat sembuh dan sihat wal afiat mcm dulu semula. AMINN . .

Thursday, November 18, 2010

Boleh atau tidak utk jatuh cinta sekali lagi ?

-kali ini, nak cerita pasal cinta pulak. HEHE-

Lepas dah break 3bulan yg lepas, aku dah nekad utk SINGLE. maybe nak ambil masa yg lama, utk tenangkan fikiran. but, semenjak akhir2 nih, cinta baru muncul pula dalam hidup aku!
OHH GOD! he's come back! after he had disappeared when i'm refuses his love. hmm

Tak tahu macam mana nak cakap. layak ke tidak aku ni utk bercinta sekali lagi ?? tolonglah aku?
Aku ingat nak lupakan saja si "H" ni, biar aku mulakan hidup baru. sedikit sebanyak aku dapat juga lupakan dia. bolehlaa.

Bila dah hidup sendirian tanpa couple nih, rasa bosan pun ada. sebab tiada siapa yg nak text aku. sedihh~ haha!
Bila couple pulak, takut kena kongkong dgn nya! itu tak boleh, ini tak boleh. haiyaa! ini macam tak boleh maa, wa tak sanggup nak teruskan hidup kalau terus dikongkong mcm ini lah! (such a stupid verse!) pffttt -.-

Tapi kalau aku couple pun, ada jugak orang bg support kat aku, ada jugak org yg sayang aku. huhuhu bapak pening macam nih! GGRRR.
tengok gambar di atas. macam ni lah muka aku, LEBIH KURANG.
-__-


CINTA punya pasal, aku tak berhenti memikirkannya! STRESS pulak yg datang. mmg spoil !

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha

Assalamualaikum kepada semua para umat islam, aisyah ingin mengucapkan;

S E L A M A T
M E N Y A M B U T
H A R I
R A Y A
A I D I L A D H A

(HAI. NAMA SAYA COWW. SAYA NAK UCAP KAT KORANG SEMUA SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA YE.
EH ESOK KORANG NAK SEMBELIH SAYA KAN ?!
TIDAKKKKK !
MATI LAH SAYA JADI MAKANAN KORANG SEMUA !
INI TAK ADIL !
T__T
HABISLAH DAGING-DAGING SAYA YG EMPUK LAGI SEDAP NIH.
UWAAA~
LEPAS SEMBELIH SAYA BESOK, JGN LUPA TANAM JASAD SAYA YE ?)

Dialog dia atas hanya lakonan semata-mata. hahahah

Monday, November 15, 2010

HUNGRY

Arghh !
L A P A R !!
nak makan . .
mak tak masak . .
wuwu~
kat rumah cuma ada maggi dgn roti jeh . .
serious damn, gila laparrrr !
grrrrrr.
x(

semoga berjaya form5 2010

ehem. hehe
Di sini, scha ingin mengucapkan.
GOODLUCK kepada semua pelajar tingkatan5 2010 yang mengambil
peperiksaan SPM !
Semoga berjaya kay !
Buat betul-betul !
Jangan main-main lagi!
buat masa sekarang, belajar biar bagai nak rak dulu !
Dah habis SPM, korang nak pergi mana pun pergi lah ! hahah
Semoga tenang bila masuk bilik peperiksaan nanti !
Insyaallah. .

ikhlas daripada penulis blogger nuraisyah ^_^
H A P P Y
S C H O O L
H O L I D A Y
!
See u all next year my friends ! ^_^

Friday, November 12, 2010

kembali dengan senyuman

aku berharap dapat melupakan hal ini walaupun payah.
aku berharap aku dapat memaafkan manusia yg telah menyamar jadi aku itu walaupun hati aku berasa tidak rela memaafkannya.
-___-

semoga Tuhan memberi aku kekuatan dalam menghadapi masalah sebegini.
semoga aku redha menerimanya.
semoga aku tidak menangis lagi apabila memperingati hal ini pada hari-hari akan datang nanti..
;(

apa pun, aku juga bersimpati terhadap kau haziq ali kerana diGAMEkan oleh kawan sendiri atau manusia yg tidak memikirkan akibat buruknya menikam kawan dari belakang!

P/S : kepada haziq ali, ian, badri, amir zainal, fahmi. aku tidak menyalahkan korang semua tentang hal malam itu tadi.
Aku hanya berasa sebak dah tersentap sahaja kerana ada juga yg ingin mempermainkan aku dengan menyamar
atas dasar  NAMA aku. ini yg aku tidak boleh terima T__T

aku ingin senyum seperti biasa kembali.
ingin meredakan keadaan yg hampir mewujudkan pergaduhan antara sahabat2 ini..
tidak mengapa kawan, kerana kejadian ini akan dibalas apabila di hari akhirat kelak, wallahua'lam...

GIVE PEACE FOR LIFE :)

Friday, November 5, 2010

musim jumpa sahabat handai lama

Sedar tak sedar sekarang nih, musim berjumpa kawan-kawan lama.
yes, i admit it because i'm meet  my old friends too =))
Happy kan bila dapat jumpa kawan-kawan lama? rasa macam tak nak balik rumah sebab sekejap saja dapat berjumpa mereka. emm sedih pun ada, rasa macam nak menangis.
(aku lah antaranya tu) haha!

Melalui pandangan aku sendiri,
aina, dhanial, dean and ppot gembira sanadd bila dapat berjumpa kawan lama dia teha. wahh happy betul mereka.
Dan adik aku pun, suka keluar berjumpa dgn kawan2 sekolah lama dia dahulu, bagi dia rasa macam nak masuk sekolah lama (perimbun) itu semula. HAHA
mana boleh dik oit, payah nak berpatah balik ke sana, tiada siapa yg nak hantar ..

Dah seronok2 lepak, time nak balik tu mmg sedih teramat sangat ! yelah, bila lagi kan ada masa terluang nak berjumpa lagi sekali.
tapi alhamdulillah, sebelum2 ini aku dapat juga berjumpa kawan2 lama aku, rindu gila bhaii dgn diorang. serious aku ckp! hee
i loved all my friends no matter where you are all. . .

happy deepavali 2010

Hari deepavali dtg lagi, malam tadi tang-tung-tang bunyi mercun bagai. terkejut beruk mendengarnya! haha sampai ke pagi pula tu diorang main mercun, nak tidur pun tak senang. haishh. tak apa lah, perayaan mereka kan, biarlah diorang nak sambut macam mana pun =)
btw, aisyah ingin megucapkan kepada semua kaum agama hindhu, SELAMAT MENYAMBUT DEEPAVALI
semoga berbahagia di samping keluarga dan saudara-mara tersayang ^_^





Monday, November 1, 2010

excited acting

aku tak tahu kenapa bila aku nampak je kapal terbang lalu mesti excited gila nak tengok. HAHA
bukan apa, setiap pagi time nak panas kan enjin kereta ayah sebelum pergi ke sekolah mesti ada saja kapal terbang yg lalu. woww semangat aku berkobar-kobar bila nampak kapal terbang. hahaha

Bila nampak kapal terbang lalu, aku rasa bebas sgt seperti burung. sangat-sangat bebas. sebab ianya sentiasa menuju ke destinasi yg jauh seperti kita yg mengimpikan ke tempat-tempat istimewa di luar negara =)
Adakah mungkin sebab aku bakal jadi 'pilot' ?? ouh damn! jangan berangan lah aisyah! spm pun tak lepas lagi berangan nak bawa kapal terbang. HAHA
tak pun, aku jadi pramugari dalam kapal terbang tuh?? free of charge boleh terbang pergi ke mana-mana. hahaha
(aisyah perasan!)
Tapi memang betul laa, aku suka tengok kapal terbang lalu, best sangat.
Segala tingkah laku aku macam tu bukan bermakna aku batakk and jakun tengok kapal terbang tu, tapi bila melihat kapal terbang menembusi setiap awan-awanan yang sangat luas oleh ciptaan-Nya membuatkan aku terpegun seketika :D
Verry meaningful in my life. sesungguhnya aku bersyukur dapat hidup di atas muka bumi dan negara malaysia yang indah lagi permai ini ..

such a sleepy day

HYE BLOGGER =)

bosannyaa sekolah hari nih! mengantuk sanad ==' dah habis exam kan, mcm ni lah jadinya. datang sekolah duduk melanguk. btw, aku mengantuk gila. asyik mamai je. tak tahu nak buat apa dalam kelas hari nih, melepak jelah. bangun pagi gerak pergi sekolah mcm biasa then masuk kelas. sikit gila kot org yg dtg! apa pun nasib baiklah kawan yg lain dtg sekolah. tiba-tiba aina dgn asma masuk kelas aku lepak kejap, sambil tu aku isi borang pendaftaran SPM. hee aina pulak dgn camera dia apa lagi, snap-snap lah kan. HAHA

 uish. tekkun gila tuh isi borang SPM! HAHA

lepas rehat terus naik kelas, then turun bawah balik. sbb time pjpk, ckgu malas nak naik naik atas. mulanya kitorang mmg bosan gila kat bawah tu tak tahu nak buat apa, tp ckgu bagi main game. at least kurang jugak bosan kan? =)
dah habis time pjpk, naik kelas balik. subjek b.i pulak. sebelum tggu teacher masuk, lepak lah dgn hadzri, afiqah, wani dgn ijam. tiba2 hadzri buka cerita pasal hantu. pehh aku plak yg paling excited nak dengar. hahaha tp cerita betul nih, berdasarkan dari cerita mustafa kat hadzri dgn kawan2 yg lain tuh. hadzri ckp, kwn mus tu main SPIRIT. macam panggil-panggil hantu. dah main-main pastu betul2 benda tu dtg tauu! gilo lahh, mmg SERAM ah kan! gggrrrr. aku dah seram sejuk ah dengar cerita dia, tapi apa pun jgn lah kauorang cuba2 main SPIRIT nih, bagi yg islam. ianya SYIRIK. jangan berani2 cuba okay kawan? =)
okayy, sampai sini saja lah cerita aku dalam kelas hari ini ..