Sunday, October 31, 2010

yesterday, was the great day

dah tiba masa utk update blog, dah lama tak buka blog, rinduu ;D btw, thanks kepada kwan-kawan yg sudi follow blog aku yg tak seberapa ni =='

30102010, cantik tarikh ni. HAHA
woww. semalam, hangout dgn fahmi. Awesome!
pada mulanya, mmg dah lama tak contact kwn2 sekolah lama yg lain, last2 ada no yg tak dikenali masuk, aku jwb lah call. rupanya fahmi ridhuan dgn haziq ali ! HAHA rinduu nye dgn kauorangggg. dah seronok2 text, last minit fahmi ajak keluar, apa lagi aku pn on jelah, rindu gila kot dah lama tak jumpa, setahun lebih. keluar kl smlm dgn kau mmg havoc kan? :D adoyy, mentanglah aku kecik, kau dah terlebih tinggi kau buli-buli aku kan?? HAHA kau mmg kejam lah fahmi .. tapi apa pun, aku menghargai jasa kau sbb belanja aku makan nasi lemak dan air teh o ais, hahaha nasib baik kau ikhlas ;D merata tempat kitorang berjalan, sampai fahmi ckp. "pening kepala aku. yelah, dgn nak layan budak2 lagi, nak jaga budak2 lagi" vavi fahmi ! kau gelarkan aku ni budak2 kan?? HAHA kurang hasam kauu. penatlahh, asyik kena buli je semalam dgn kau -..- at least dpt jugak kenal kawan baru, loqman dgn siapa tah sorang lagi tu, tak igt dah nama dia. fahmi from teknik kajang =) apa2 pn, thanks fahmi. sudi luangkan masa dgn aku semalam, rindu kau. haishh, sweet memori betul lah semalam. next time kita berjumpa lagi ye =)

Monday, October 25, 2010

addmath memang gila

pehh. bengang tahap gaban lah jawab addmath tadi. JPS mmg kejam lahhh!! asal suka sgt buat soalan susah2 ? kitorang belum SPM lagi ! meghoyan gila aku jawab paper addmath tadi -..-  susahh ngatt aihh. pelik gila ah. apa yg cikgu ajar selama nih, tak sama dgn soalan paper exam tadi. apedahh jps. nak buat soalan pun jgn lah ikutkan sgt format spm, kami masih baru lagi. belum pun boleh score addmath sampai tahap dewa tuh -.-
entah macam mana lah agaknya result addmath nanti ye, failed kot T_T haishh, harap tak laa, cukup makan pun jadiklah!
apa-apa pon, aku tetap SAYANG kau ADDMATH ! i HEART you. hahahah

Friday, October 22, 2010

pehh dpt juga aku rehat kejap, takde nak menghafal itu ini bagai, PENAT. boleh bebaskan balik kesegaran otak aku ni. pejam celik, tinggal lagi 3paper je kan? isnin nanti sampai lah hari rabu, yeayy~ tamat jugak sengsara aku utk form4 nih. tp tak boleh jugak, form5 nnti lg sengsara kot? boleh menangis air mata darah aku kalau tak dapat study elok2 nanti -.-
apa2 pun, belajar tetap balajar, enjoy tetap enjoyy. yeahh!! HAHA semangat betul aku. tp tak sangka pula tinggal setahun jea lagi nak SPM ! omg ==' *agak2 susah tak time SPM nanti ? harap senanglaa, takde lah nak tension sgt. ishh ape tah aku nih. awal lagi pon nak fikir tuh semua! form5 tahun ni pun belum start SPM lagi, aku dah over berangan nak SPM pulak. hahaha apedahh. relax je dulu, penting exam final dah nak habis. HAHA tapi tapi, belum lagi tang dpt result nanti ?? habih laa akuuu, arggghhh!! agaknya, macam apa lah kan result aku tu nanti ? ;'(
aku tak ndak tukar kelass, aku nak stayy 4D jea! taj nak tukaaaaa!! boleh fed-up aku tukar kelas lain nanti. haihh cukuplah ya, sampai sni jelah. saja suka2 nak membebel :D choww~

Saturday, October 16, 2010

SEDIH TAK SEDIH, QM DINNER 2010 TETAP THE BEST !

HAHA. itulah dia aisyah, lepas jatuh terus bangkit semula setelah kecewa menjawab peperiksaan akaun smlm SEBAB, malamnya terus pergi jamuan QUARTER MASTER! yeahhh, hahaha ;D mmg TOP ah kan! kau orangg, serious bestlaa malam tadiyy. . . moment yg indahh ngat !
I'M HAPPY. I'M HAPPY BACK~
yeahh HAHA!
huu, aku asyik gelak and senyum jea tak habis2 ohh sebab GEMPAK kot dinner mlm td dgn persembahan menari joget pahangnya, nyaniyan berduetnya dannn. paling MANTAP sekali lah kan, kak elya and the gangg!! OMG, diorang nyanyi dah mmg mcm artis betul tu doh! hahaha serious taw tak tipu!! heee. gempak habislah dinner QM 2010 ;))
terima kasih kepada cikgu anita yg sbb pilih tmpat dinner yg best! iaitu bertempat di BAKAWALI BALLROOM PURI PUJANGGA, UKM.
Tang ambil gambar tuh, mmg semangat. HAHA kelakar gila ah ;D mcm2 ragam aku tgk diorang semua. haihh, smpai rumah terus tidur. tak penat cuma mengantuk je. bangun pagi ni bdn pulak sakit2. . tp takpe lah, sakit pn berbaloi jugak kan ;)

DEAR FORM5 QM,
AISYAH UCAPKAN ALL THE BEST!
AISYAH TABIK KORANG SBB  KORANGLAH KETUA DAN PEMBIMBING JUGA PENJANA IDEA YG HEBAT!!
SEMOGA BERJAYA TIME SPM NANTI YA.
MAY GOD BLESS YOU ALL IN THE FINAL SPM SOON.
NANTI DAH HABIS SEKOLAH, JGN LAH LUPAKAN KITORANG WARGA CHERAS JAYA NIH YE? HAHA
ADA MASA LAPANG TU, SINGGAH LAH KAT CJ NI TAU? HEHE.
MESTI RINDUU SGT KAT KORANG NANTI. . HMM SEDIHNYEE, RASA MCM AKU PULAK YG NAK PERGI DARI CJ NIH hahaha apedah.

sayang semua warga quarter master smk cheras jaya 2010 <33

membuatkan aku sampai menangis

ku sangka kan, exam akaun semalam. senang. rupanya tidak, HAMBAR T_T

Serious aku ckp, akaun semalam susahh sangat! sangat sangat sangat punya susah lah. sampai menangis kot lastly. .
Banyak yg aku tinggalkan, tak berjawab pun. SEDIHNYA :'( yelah, mana tidaknye. kertas soalan kali ini pihak jabatan pelajaran selangor yg buat. DAMNN !! teruk gila ah smlm, kali nih confirm akaun aku gagal !! arghhh rasa lebih baik mati jeh cmni dah kertas jwpn smlm byk yg tak berjawab!! T_T kenapa entah dgn aku semalam, mmg S*** !
Dah la penyata aku tak igt format. persamaan pun tak imbang. bahagian soalan 3(b) langsung satu hapak tak buat!! aku tinggalkan mcm tuh je x( yang buku tunai runcit pun, hurr~ tak lengkap jugak!
Nasib soalan jurnal aku lepas sikit, walaupun tak sempat siap. tapi mmg betul lah, akaun susahhh sgt smlm !! time jwb paper 2 tuh, aku asyik ketuk meja jea sbb pening nak mula mcm mana and nak tulis apa. padahal soalan mmg dah terpampang kan depan muka aku! bengong kau nih aisyahh!!
Sambil2 tak dapat jawab, picit2 kepala tuh. aku usya budak2 kelas. semua dah mcm ape tah -..- FRUST !
Aku terus menangis. sedih ngatt tak dpt jwb mcm masa exam awal tahun dgn pertengahan tahun T_T

apa-apa pun, aku tak mudah putus asa. aku tetap jugak nak teruskan ambil subjek akaun, itu saja lah satu2nya subjek  harapan aku untuk teruskan hidup bila habis SPM nanti, dah nama pun subjek favourite kan mana boleh lepas mcm tuh jea. TIDAK!! sama sekali.
Nak buat mcm mana, benda pun dah lepas. just tggu tiba masanya dpt paper akaun balik lah, mmg HABISlah aku nanti kan.

Thursday, October 14, 2010

FINAL EXAM 2010

penentu hidup aku 2010 :D

woww exam datang lagiyy. sekejap jeh dah akhir tahun. rasa cam baru smalam jea sambut tahun baru. HAHA.
tapi tulah. lumrah hidupkan.
this friday! hari yg penting dalam hidup aku! exam akaunnnn. erghh~
aku harap dpt jawab semua soalan. jgn bagi aku gabra kalau tidak aku start berpeluh doh =='
aku nak buat betul2 esok! tak kiraaa.


this my exam schedule :

JUMAAT/15.10.2010 : PRINSIP PERAKAUNAN KERTAS 1
                                     PRINSIP PERAKAUNAN KERTAS 2
ISNIN/18.10.2010 : BAHASA MELAYU KERTAS 1
                                 BAHASA MELAYU KERTAS 2
SELASA/19.10.2010 : BAHASA INGGERIS KERTAS 1
                                    BAHASA INGGERIS KERTAS 2
RABU/20.10.2010 : MATEMATIK KERTAS 1
                                MATEMATIK KERTAS 2
KHAMIS/21.10.2010 : SEJARAH KERTAS 1
                                     PSK
                                     SEJARAH KERTAS 2
JUMAAT/22.10.2010 : PENDIDIKAN ISLAM KERTAS 1
                                     PENDIDIKAN ISLAM KERTAS 2
ISNIN/25.10.2010 : MATEMATIK TAMBAHAN KERTAS 1
                                 MATEMATIK TAMBAHAN KERTAS 2
SELASA/26.10.2010 : SAINS KERTAS 1
                                    SAINS KERTAS 2
RABU/27.10.2010 : EKONOMI ASAS KERTAS 1
                                EKONOMI ASAS KERTAS 2
                                PJK


btw, aku ucapkan goodluck kpd semua kwn kwn tingkatan4 yg akan menduduki peperiksaan akhir tahun ini :)

*wahh rupanya dah lama aku tak update belogg lepas aku luahkan perasaan yg.. entah pape ah tu. grrr!! HAHA. okay, serious really miss you dear my BLOG ! ;)
harap anda semua mendoakan yg terbaik untuk aku yeah, semoga tenang time jawab peperiksaan nanti :)

Sunday, October 3, 2010

Quick Update ((;

HYE GUYSS ;D jumpa lagi kita yea. ni saje nak update blog, tkde ape pun. hehe
hari nih pergi raya lagi ?? haihh. nampaknye mmg kena pergi lah.
Dila jmput dtg openhouse di rumah makcik saudara dia hari ni, skali sambut birthday. tak tahu la birthday siapa.
Pukul 4 ptg nnt baru gerak, alamatnye makan besarlah aisyah hari ni ye? HAHA.
dia kata ade pelbagai macam makanan yg sedap-sedap. haishh nih yg tak tahan ni ! grrr hahaha.

pergi ni pun atas dasar paksaan oleh dila!
sebab pendrive aku kat dia, dah laa segala maklumat kerja sekolah aku ada dlm tuh, kertas3 akaun.
aku kena ugut dgn dia, kalau aku tak dtg openhouse dia hari nih, dia tak nak bg pendrive aku tuh! haha siot kau nih dila!
hm yelaa dila, aku pergi jugak okay, jgn risau. ((:

okayh, sampai sni je dulu aku cerita ea, nanti ada time aku cerita lagi apa je yg terjadi dlm kehidupan aku.
BYE SEMUA
<33

Melastik Bintang - Adrenalin

Free Mp3 Portal: Melastik Bintang

try dengar lagu nih. memang feeling habislah! :'(



LYRICS :
Hari dan hidupku
tak kan seindah dulu,
tanpa mu..tanpamu..
Ada hikmahnya hidup
tanpa kasih darimu,
Sayangmu..senyum mu...

Seharusnya aku terus
melangkah kaki dengan mu,
Melindungmu,
menjagamu,
lebih berbanding diriku...

Dan ku akur silapku,
Terlalu sempit mindaku,
akalku, sangkarmu
Namun salah kah aku?
Kau sering berselingkuh, selalu,
terlalu...

Andai ada penggantimu,
Akanku peluk dingin nya,
Melindungnya, menjaganya,
lebih berbanding diriku...


Seharusnya aku terus
melangkah kaki denganmu,
Mindungmu, menjagamu,
lebih berbanding diriku,
Andai ada penggantimu,
Akanmu peluk dingin nya,
Melindungnya, menjaganya,
lebih berbanding diriku...

-THE END-

Saturday, October 2, 2010

hari ini beraya ke rumah asri and faezah

YA ALLAH! sumpah penat sgt hari nih smpai tertido kejap td. haishh. padahal beraya dua rumah jea.
ehem ehem, ni nak cerita nih. best jugak pergi rumah asri tadi walaupun layanan kurang memuaskan. HAHA

mula-mula aku gerak dari rumah dlm pukul 1p.m. hm tapi kan, hari ini aku pergi dgn pipot jeh tauu, kasihan kitorang.
Adalah someone nih kan, dia dah janji dgn asri yg dia mmg nk dtg rumah asri tp TAK pun ! aku tk tahu lah asri kecewa ke tak kan. korang bayangkan? dari awal pagi try call si 'DIA' nih tak dpt dpt tau! satu hari kot dia off phone. grrr! kalau aku lah sumpah tk tahan weyy..! dah kalau 'kau' tak jadi pergi, ckp jelah awal-awal kan senang. nih nak smpai tutup phone!
pipot smpai call telefon rumah pon tak jawab! telefon adik dia, adik dia off phone jugak! entah apa kes tah nak off phone selama satu hari bagai ?? lastly, pipot call ayah dia, tanya mana "dia" cik? "dia" ada kat rumah tak?? eh, ada jea. pakcik kat tempat kerja nih. haa so sah-sah laa 'dia' nih ada kat rumah wey. .
Yang kitorang bengang gila kann, ade ke patut telefon rumah dia tk agkt pn lgsung ?? byk kali kot pipot call telefon rumah dia, tp tak berjawab jugak. grrr! masalah sekarang, tak bingit ke telinga dia telefon rumah asyik berbunyi je kerja?? TAK KAN ORANG DLM RUMAH SEMUA p...k !!! hmm sabar jeh tau hari nih..

kau kan, kalau dah mmg tak nak pergi kan. cakap jelah terus ternag. tak payahlah smpai nak off
phone bagai kan? perlu kew?
hm aku tak fahamlah apa masalah kau sekarang, kot ye pun bagitahu laa, bukan kitorang nak makan kau pn.
Tapi jgn lah smpai nak off phone smpai satu hari kann!!
*dah cukup bengang nih tauu. haa sabar syah. hanya aku dgn pipot saja yg merasa kan betapa sakitnya hati hari ini..



okay, tutup cerita pasal dia. kalau cerita lagi mmg berrtambah-tambah lah bengang nihh.

pukul 2p.m.. akhirnya aku dgn pipot smpai jugak rumah asri yg terletak di kem pga, tmn cuepacs.
apa lagi, kitorang teruslah terjah rumah dia. HAHA. dalam rumah dia cuma aku dgn pipot jeh perempuan, yg lain semua lelaki ! pehh gila segan ==' tulah, kitorang dtg lmbt sgt kan. yg lain semua dah balik. haishh. nasib baik kwn2 asri tu ade yg duduk kat luar, tak semuanya kat dalam.
Dah habis makan kitorang pun lepak lah kejap. sambil borak-borak. segan tak segan, aku terus contact riena suruh naik prgi rumah asri jugak. nasib baik riena, syila, najwa ada lagi kat dlm kem tuh. kalau tak, lepas makan td msti aku terus agkt kaki pergi balik punya lah. haha

tapi kankan, haihh. bila aku tengok jeh seorang 'mamat' nih, teringat pulak kisah lama aku dgn 'mamat' ni dulu. ehemm. hahaha bukan apa, sbb pernah ada kisah antara kitorang dulu. tp biarlah rahsia.. cehh bajed! HAHA. time nak balik tu kan, dia pandang aku lain macam? pelik gak aku tgk td. pastu mem dia pn ternampak, "weh asal kau tgk camtu??" haha barulah aku faham ((:

3p.m.. terus pergi rumah faezah yg terletak di tmn impian ehsan, balakong.
Aku dgn pipot smpai rumah faezah dlm pukul 5p.m.. lama kot, 2jam dari kem pga tuh. maklumlah, naik pengangkutan awam saje kan. hee k lah, smpai nih jelah aku cerita pasal hari nih. penat laa nk type. haha

Sebenarnya byk lg cerita psl beraya hari ni tp tak larat nak type smpai dah terlupa kut ==' setakat sini jea yeah ((;
JUMPA LAGI BLOGGER SEKALIAN, ASSALAMUALIKUM..

SAYANGG KAU SANGAT PIPOT (AFIFAH).. KAU LAH PENDAMPING SETIA AKU PADA HARI INI. <33